عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر: روند افزایشی شیوع ویروس کرونا در استان بوشهر انفجاری است

دکتر عبدالمحمد خواجه‌ئیان به خبرنگار وب‌دا در بوشهر گفت: با بررسی آمارهای به دست آمده در سه هفته نخست فروردین ماه سالجاری، شیوع انفجاری ویروس کرونا در استان بوشهر رخ داد است.


افزایش ۱۰۹ در صدی موارد ابتلا در هفته سوم فروردین ۱۴۰۰


دکتر خواجه‌ئیان با تقدیر از ایثار تیم‌های مراقبت سلامت مراکز خدمات جامع سلامت استان بوشهر برای کشف و رهگیری موارد جدید ابتلا به کرونا افزود: در هفته اول فروردین ماه  سال ۱۴۰۰، تعداد ۷۰۱ مورد بیمار و در هفته دوم با جهشی ۱۴۲ درصدی نسبت به هفته اول به تعداد ۱۶۹۵ مورد بیمار جدید و در هفته سوم نیز با جهش ۱۰۹ درصدی نسبت به هفته دوم تعداد ۳۵۴۵ مورد بیمار جدید به آمار کل مبتلایان به ویروس کرونا در استان بوشهر اضافه شد.


افزایش دوبرابری موارد فوتی در سه هفته نخست فروردین ۱۴۰۰


این مقام مسئول بهداشتی در استان بوشهر ادامه داد: متاسفانه میزان مرگ نیز که از هفته اول فروردین ماه به شکل صعودی افزایش یافته است، با افزایش دو برابری از هشت مورد فوتی در هفته‌های اول و دوم به ۱۶ مورد در هفته سوم فرودین ماه ۱۴۰۰ رسیده است.


دکتر خواجه‌ئیان با بیان اینکه پس از بررسی‌های میدانی، کاهش میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جامعه به وضوح دیده می‌شود گفت: متاسفانه عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی هم در سطح جامعه و هم در برخی دستگاه‌های اجرایی به وضوح دیده می‌شود و آنچه که باید برای حفاظت از خود درنظر داشته باشیم عملاً اتفاق نمی‌افتد.


وی تصریح کرد: همگی اطلاع داریم که سرایت پذیری ویروس نسبت به گذشته بسیار بالاتر رفته است پس باید هر آنچه که قبلاً برای پیشگیری از ابتلا به بیماری انجام داده‌ایم را با شدت بیشتر ادامه دهیم تا بتوانیم بیماری را کنترل کرده و سیر صعودی این بیماری را متوقف کنیم.


توقف کامل دورهمی‌ها، میهمانی‌ها و مراسم‌های جشن و ختم ضروری است


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: در حال حاضر تنها راهی که می‌تواند سیر افزایشی بیماری را کم کند رعایت پروتکل‌های بهداشتی است و آنچه که نتیجه بخش و موثر است توقف کامل دورهمی‌ها، مهمانی‌ها و پرهیز از تشکیل مراسم جشن و ختم است.


دکتر خواجه‌ئیان با بیان اینکه تنها راه کنترل این بیماری در حال حاضر کاهش تمامی تماس‌های فردی و افزایش رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفاظت فردی به شکل کامل و دقیق است، تصریح کرد: از آنجا که واکسیناسیون جامعه نیز هنوز به شکل کامل انجام نشده و حتی اگر به تعداد کافی نیز واکسن در جامعه موجود بود و واکسناسیون به شکل کامل و سراسری انجام می‌شد ایمنی جامعه حداقل به دو ماه به طول می‌انجامید، پس همچنان رعایت پروتکل‌های بهداشتی بهترین راه کنترل ویروس کرونا است.


کوچکترین علائم را نیز جدی گرفته و آن را کرونا فرض کنید


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان داشت: از آحاد مردم جامعه درخواست می‌کنیم هر فردی حتی اگر علائم جزئی را نیز در خود احساس کرد این علائم را جدی گرفته و به منزله کرونا قلمداد کرده و در این شرایط به هیچ عنوان در مقابل تب بدن در سردرد و سرماخوردگی سهل انگاری نشود.


اعمال شرایط قرنطینه حتی در صورت پاسخ منفی تست راهی مناسب برای پیشگیری از ابتلای خانوادگی است


دکتر خواجه‌ئیان تصریح کرد: تست‌های آزمایش‌های تشخیصی آزمایش کرونا نیز ممکن است منفی کاذب داشته باشند پس در صورت منفی بودن پاسخ آزمایش حتماً شرایط قرنطینه راتاچندروز رعایت کرده و در خانه نیز اصول بهداشت فردی را رعایت کرده تا از ابتلای خانوادگی کرونا جلوگیری کنیم.


دستگاه‌های اجرایی و سایر سازمان‌های دولتی و خصوصی نیز به کاهش شیوع کرونا کمک کنند


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه کاهش روند ابتلا به بیماری تنها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم امکان پذیر نیست، خاطر نشان کرد: مدیران دستگاه‌های اجرایی و سایر سازمان‌‌ها نیز باید با اجرای کامل ابلاغیه‌ها و دستورالعمل‌های ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا و رعایت دقیق ضوابط دورکاری زمینه کاهش حضور کارکنان را فراهم نموده و با استفاده تمامی ظرفیت‌های خود نسبت به ارائه خدمات غیرحضوری اقدام نمایند و زمینه ساز کاهش روند ابتلا به بیماری در جامعه باشند.





انتهای پیام/ م.پ-۱۰۲۵