عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر: همه‌گیری کرونا در روستاهای کوچک استان بوشهر/ ابتلا به کرونا در استان بوشهر به شکل انفجاری است

دکتر سعید کشمیری در برنامه تلویزیونی ساعت سلامت اظهار داشت: در کشور شاهد افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کرونا بوده‌ایم.
دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر تصریح کرد: افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کرونا زنگ خطری برای کشور محسوب می‌شود و همچنین نشان‌دهنده شکل‌گیری پیک جدیدی در کشور است.
دکتر کشمیری به تشریح اپیدمی بیماری کرونا و خیز موج چهارم بیماری کرونا در استان بوشهر پرداخت و بیان کرد: با توجه به جاذبه گردشگری استان بوشهر با تمهیدات انجام‌شده در تعطیلات نوروزی در استان نسبت به سال‌های قبل ۳۵ درصد کاهش تردد وجود داشته است.
وی افزود: قبل از تعطیلات نوروز با ایجاد محدودیت شبانه و همچنین بسته شدن مسیرهای ورود و خروج استان در آخر هفته توانستیم پیک ایجادشده کنونی را ۳ ماه به تعویق بیاندازیم و در برابر این بیماری مقاومت کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر بیان کرد: هم‌جواری با استان خوزستان که درگیر سوش جدید بیماری شده بود و رفت‌وآمدها به استان بوشهر، سرعت انتقال این بیماری سریع‌تر از وضعیت قبل شده است.
دکتر کشمیری با اشاره به همه‌گیری روستاهای کوچک استان بوشهر اظهار کرد: تاکنون چندین روستا در سراسر استان درگیر بیماری کووید ۱۹ شده‌اند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر تصریح کرد: ۱۵ نفر در شهرستان دشتی و ۳۰ نفر در شهرستان عسلویه با شرکت در مراسم فاتحه به این بیماری مبتلا شده‌اند.
وی بابیان اینکه اکنون نحوه ابتلا در استان به شکل انفجاری هست، گفت: یک فرد مبتلا اگر در فضایی سربسته قرار گیرد می‌تواند تمامی افرادی که در آن مکان هستند را درگیر بیماری کند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر افزود: شهرستان‌های نارنجی استان بوشهر باید بیشتر رعایت کرده تا به وضعیت قرمز تغییر رنگ ندهند، همچنین در شهرستان بوشهر با وضعیت قرمزی که دارد، شاهد پر شدن تخت‌های بیمارستان‌ها هستیم.

بیمارستان شهدای هسته‌ای پذیرای بیماران مبتلا به کرونا


دکتر کشمیری افزود: در این شرایط خطر و اپیدمی موج چهارم، بیمارستان شهدای هسته‌ای وارد چرخه کارشده و پذیرای بیماران مبتلا به ویروس کرونا است که این مرکز به عنوان پشتیبان بوده و بخش کرونایی بیمارستان شهدای خلیج‌فارس را شامل می‌شود که به تدریج این مرکز به بیمارستان معین بیماران کرونای در شهرستان تبدیل خواهد شد.
وی در مورد بیمارستان شهدای هسته‌ای بوشهر خاطرنشان کرد: این مرکز دارای تخت‌های فراوان، اتاق‌های جراحی، دستگاه اکسیژن ساز، سی‌تی‌اسکن اختصاصی و اتاق‌های ICU متعدد است که در این شرایط برای ما دلگرم‌کننده بوده و نقطه قوت استان در کنترل این اپیدمی محسوب می‌شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر گفت: مهم‌ترین کاری که در اپیدمی باید انجام شود پیشگیری بوده چون از هر ۱۰۰ نفر افرادی که مبتلا شده، ۸۰ نفر از آنها بدون علامت هستند و ۲۰ نفر به مراکز درمانی مراجعه کرده و از این تعداد ۵ نفر به بخش مراقبت‌های ویژه رفته و از این افراد ۲ نفر ممکن است، فوت کنند.
دکتر کشمیری اظهار کرد: با توجه به قرمز بودن استان در تلاش هستیم که با محدودیت‌های ایجادشده، تعداد افراد مبتلا، تجمع و حلقه تماس افراد را کاهش دهیم.
وی با اشاره به تحریم‌های جهانی و مشکلات خرید واکسن افزود: تا واکسینه و ایمن شدن کل کشور باید همه اقدامات پیشگیرانه را رعایت کنیم.
دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر افزود: در طی چهار ماه گذشته تعداد بستری‌های در کل استان ۵۰ نفر بوده و در این مدت از پس این بیماری برآمدیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر بیان کرد: وقتی مشکل بروز می‌کند که تعداد بیماران بیشتر از امکانات بیمارستان باشد و وارد مرحله خطر و بحران می‌شویم.
دکتر کشمیری با اشاره محدودیت‌ها در شهرستان‌های قرمز اظهار کرد: در شهرستان‌های قرمز در حوزه آموزش تمام کلاس‌های حضوری ممنوع است، مراسم فرهنگی و اجتماعی، مذهبی، نماز جمعه، سالن سینما، تئاتر، موسیقی تا بازگشت به حالت عادی تعطیل است.
وی افزود: در شهرستان‌هایی با وضعیت قرمز فقط مشاغل گروه یک مجاز به فعالیت بوده، از جمله تعمیرگاه، سوپرمارکت، کافی نت و فروشگاه مواد غذایی مجاز به فعالیت هستند ولی پاساژها، طلافروشی، رستوران‌ها، قهوه‌خانه، گیم نت، آرایشگاه زنانه و مردانه و باشگاه ورزشی باید تا دو هفته تعطیل باشند که در صورت تغییر رنگ محدودیت برداشته می‌شود ولی در صورت ادامه وضعیت خطر همچنان باید تعطیل باشند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر درباره نحوه فعالیت کارمندان گفت: کارمندان در شهرستان‌های قرمز دوسوم دور کار و یک‌سوم فعال بوده و افراد حساس چون زنان باردار و مجروحین شیمیایی نباید حضورداشته باشند.

واکسیناسیون و اولویت‌ها


دکتر کشمیری بابیان اینکه در واکسیناسیون اولویت اول کادر بهداشت و درمان هست، خاطرنشان کرد: تاکنون بیماران خاص همچون افراد تالاسمی، بیماران دیالیزی و افراد سالمند که در خانه سالمندان حضورداشته واکسینه شده‌اند و در مرحله بعد افرادی که دچار سرطان هستند در اولویت خواهند بود.
دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر افزود: در هفته جاری تمامی پاکبانانی که با پسماند عفونی در ارتباط هستند واکسینه خواهند شد.


انتهای پیام/ ز.ح.۱۰۲۷