مصرف بیرویه و خودسرانه مکملها باعث بروز اختلالات در عملکرد بدن میشود
تهمینه خلفی در گفتگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود؛ توصیه میشود درصورتیکه فرد دچار کمبود مواد مغذی نیست آنها را از طریق منابع غذایی تامین و از مصرف مکملها بدون مشورت با پزشک خودداری کند.
وی اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا در جامعه بسیاری از افراد بهصورت تهاجمی به دنبال مکملها هستند تا سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند، درحالیکه کمبودهای بدن را میتوان با مصرف گروههای غذایی مختلف جبران کرده و نیازی به مصرف مکملها نیست.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان تصریح کرد: استفاده از مکملها نظیر ویتامینها و املاح در درمان کرونا نقشی نداشته و استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامینهای A، B، C، D، E، اسیدفولیک، چربیهای امگا ۳ و املاح روی، آهن و سلنیوم میتواند سیستم ایمنی را تقویت کند و کمبود این موارد میتواند باعث کمتوانی سیستم ایمنی برای مقابله با عفونتها شود.
خلفی بیان کرد: استفاده از مکملها تنها در افرادی که کمبود مواد موردنظر را دارند توصیه میشود و افراد سالم جامعه با پیروی از رژیم غذایی سالم و استفاده کافی از غلات، سبزیجات و میوهها نیازی به استفاده از مکمل ندارند.
خلفی با اشاره به اینکه اثربخشی برخی ویتامینها و مواد معدنی در ارتقا ایمنی بدن اثباتشده اظهار کرد: ویتامین B۶ در منابع حیوانی مانند گوشت، ماهی، تخممرغ، و لبنیات یافت شده، اسیدفولیک در میوههای تازه، سبزیجات برگی، مخمر و حبوبات وجود دارد و ویتامین B۱۲ در بدن توسط برخی باکتریهای مفید ساخته میشود، همچنین در گوشت گاو ، تخممرغ و شیر نیز وجود دارد.
وی بیان داشت: ویتامین C علاوه بر اینکه یک آنتیاکسیدان است باعث جذب بهتر آهن در بدن شده و منابع این ویتامین شامل انواع فلفل، سبزیهای برگ سبز مانند اسفناج و سبزیخوردن، توتفرنگی، گریپفروت، گوجهفرنگی، انبه، لیمو، انواع کلم، مرکبات و کیوی بوده و این ویتامین در میوهها و سبزیجات بهوفور یافت میشود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: ویتامین D در ماهیهای چرب مانند سالمون، هالیبوت و کاد، زرده تخممرغ و روغن ماهی وجود داشته و غنیترین منابع ویتامین E شامل بادام، مغز تخمه آفتابگردان و روغنهای گیاهی مانند روغنهای آفتابگردان، سویا، ذرت بوده و سلنیوم در انواع گوشت و غذاهای دریایی، غلات و لبنیات یافت میشود.
خلفی افزود: روی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس مفید بوده و گوشتها، ماکیان، ماهی منابع غنی از روی هستند و استفاده از منابع غذایی حاوی آهن مانند استفاده از انواع گوشتها، حبوبات، مغزها و سبزیجات در برنامه غذایی روزانه اهمیت دارد.
انتهای خبر/س.غ/۳۰۳۰
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان جم؛ احمد قاسمی در نشست اضطراری ستاد کرونای شهرستان جم از افزایش ۳ برابری آمار بیماران بستری کرونا در این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: در چند روز اخیر آمار موارد بستری در بخش ایزوله تنفسی بیمارستان توحید جم به ۱۳ نفر رسید که نسبت به اسفندماه سال قبل رشد ۳ برابری داشته است.
قاسمی افزود: هماکنون از ۱۰ بیمار بستری در بخش کرونای بیمارستان توحید، ۳ نفر باحال عمومی بد میباشند که با کمک دستگاه تنفس میکنند.
وی با اشاره به رنگ زرد شهرستان جم در آخرین اعلام وزارت بهداشت در سامانه ماسک، خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت فعلی، احتمال تغییر رنگ به نارنجی و حتی قرمز بهدوراز انتظار نیست که با توجه به اعلام ستاد ملی کرونا، برخی صنوف به حالت تعطیل در خواهند آمد.
دبیر ستاد کرونا در جم دورهمیها و مراسمات ختم و عروسی را عامل اصلی شیوع ویروس کرونا در این شهرستان دانست و افزود: متاسفانه علیرغم تمام تذکرات و هشدارهایی که در فضای مجازی و سطح شهرها و روستاها صورت گرفت عدهای سهلانگاری کرده و با برگزاری دورهمی و مراسم جان خود و عزیزانشان را به خطر انداختند و اکنون نیز ثمره این بیتوجهیها نمایان شده است.
قاسمی گفت: رعایت دستورالعملهای بهداشتی، دوری از دورهمیها و زدن ماسک از مهمترین اقدامات پیشگیرانه این بیماری است و تا زمان پایان طرح ملی واکسیناسیون علیه کرونا چارهای جز عمل به دستورات بهداشتی نیست.
وی یادآور شد: کادر درمان نیز بهمانند مردم از محدودیتهای کرونایی خسته شده و بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی عواقب جبرانناپذیری را برای همه ما در پی خواهد داشت.
انتهای پیام/ م.م ۳۰۲۰