تماس فوری با ۱۱۵ در شرایط اورژانسی موجب کاهش مرگومیر نوزادان و کودکان زیر ۵ سال میشود/ لزوم افزایش آگاهی خانوادهها
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، دکتر طیبه احمدزاده بیان داشت: با به کار بردن راهنماییهای این عزیزان تا قبل از رسیدن به مکان موردنظر، والدین میتوانند کمکهای موثری به کودک در جهت پیشگیری از مرگ یا ایجاد عوارض پایدار در وی نمایند که این امر خود باعث کاهش بار مالی برای خانواده، جامعه و سایر مشکلات در آینده میشود.
وی تصریح کرد: برای بالا بردن سطح آگاهی خانوادهها در مورد پیشگیری از سوانح و حوادث نیاز به همکاری سایر ادارات و دستگاهها به ویژه صدا سیما، فوریتهای پزشکی، هلالاحمر، شهرداری، آموزش و پرورش و... بوده که این همکاری میتواند نقش بسیار موثری در کاهش مرگومیر کودکان زیر ۵ سال داشته باشد.
کارشناس مسئول سلامت خانواده مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: با تاکید بر آموزش چهره به چهره والدین در خصوص روشهای پیشگیری از سوانح و حوادث و استفاده از فضای مجازی جهت انتشار مطالب و کلیپهای آموزشی در وضعیت کنونی میتوان گامهای مفیدی در این زمینه برداشت و تاکید کرد که والدین باید به فرزندان خود بیاموزند که در شرایط اضطراری چگونه با فوریتها تماس بگیرند.
دکتر احمدزاده تعداد مرگومیر کودکان ۱ تا ۵۹ ماهه در سال جاری نسبت به سال گذشته را روندی کاهشی خوانده و هدف از برگزاری کمیتههای مرگومیر نوزادان و کودکان زیر ۵ سال را پیشگیری و ایجاد حساسیت بیشتر جهت جلوگیری از مرگهای مشابه کودکان دانست.
وی خواستار حساسیت بیشتر پرسنل بهداشتی در مورد مرگهای کودکان زیر ۵ سال و انتقال این حساسیت به خانوادهها شده و تاکید کرد که با آموزشها و ارائه راهکارهای مناسب باید از مرگهای مشابه جلوگیری کرد.
انتهای پیام/س.م-۳۰۰۰