عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مراقب باشید قرنطینه و استرس های کرونایی چاقتان نکند



دکتر نصرآبادی با اشاره به این که باید برنامه صحیح و مدونی برای اصلاح الگوی غذایی درزمان قرنطینه های کرونایی برای اعضای خانواده اجرا شود گفت: استرس ناشی از ابتلا به کرونا و یا خانه ماندن های طولانی نباید بهانه ای برای پرخوری عصبی ویا استفاده از غذاهای ناسالم باشد.


دکتر فاطمه محمدی نصرآبادی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که پرخوری و کم خوری ناشی از استرس در گروه بزرگی از افراد جامعه وجود دارد اظهار کرد: بیماری پرخوری عصبی، یک اختلال عصبی مربوط به غذا خوردن است که به صورت بالقوه بسیار خطرناک بوده و ممکن است زندگی فرد را به خطر بیندازد .

وی افزود: کم خوری ناشی از استرس موجب ایجاد مشکل کمبود مواد غذایی در بدن شده و در عین حال پرخوری افراطی هم مشکلات اضافه وزن، چاقی و در ادامه آن تبعات زیانباری برای سلامت  بدنبال دارد .

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که پاندمی کرونا افراد را با مشکلات مختلفی روبرو کرده است، خاطرنشان کرد: با شیوع کرونا و در ادامه طولانی شدن همه گیری این بیماری و قرنطینه های طولانی، غذا خوردن به یکی از تفریحات مردم مبدل شده است .

دکتر محمدی نصرآبادی ضمن انتقاد از تغییر عادات غذایی مردم تاکید کرد: امروزه وقتی از آشپزی سخن به میان می آید، آشپزی سالم مد نظر نیست بلکه بیشتر غذاهای چرب، فست فودها، کیک و شیرینی مورد توجه عموم است .

وی با اشاره به این که در دوران شیوع کووید از اصلی ترین مواردی که مصرف آن دو برابر شده است قند و چربی است افزود: قند، شکر، انواع پنیر پیتزا در صدر مواد غذایی مصرفی مردم گزارش شده که برای سلامتی مضر هستند؛ خصوصا چربی موجود در انواع پنیرهای فرآوری شده که از نوع چربی ترانس است .

عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه با بیان این که کودکان و نوجوانان در شرایط کرونایی دچار محدودیت هایی حرکتی شده اند گفت: کرونا فعالیت مدارس، کلاس های آموزشی و تعاملات کودکان را محدود کرده، همین موضوع و کم تحرکی موجبات چاقی را بیش از پیش فراهم کرده است .

دکتر نصرآبادی با بیان این که باید برنامه صحیح و مدونی برای اصلاح الگوی غذایی در خانواده اجرا شود تاکید کرد: خانه ماندن های طولانی نباید بهانه ای برای پرخوری و استفاده از غذاهای ناسالم باشد چرا که در همین شرایط پیچیده کرونایی هم کم نبودند افرادی که ضمن کنترل وزن خود و خانواده، از الگوی غذایی سالمی پیروی کردند .

عضو هیئت علمی دانشگاه پیاده روی در طبیعت و به دور از مراکز پرتراکم را توصیه کرد .

وی با اشاره به احتمال طولانی یا مزمن شدن بیماری کرونا در دنیا افزود: چنانچه قصد افزایش تنوع مواد غذایی را دارید بهتر است این تنوع با مصرف بیش از پیش سبزیجات دارای فیبر بالا و لبنیات اتفاق بیفتد .

عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه با بیان این که پرخوری ناشی از استرس تحت عنوان اختلال در وضعیت روانی تشخیص داده می شود تاکید کرد: این اختلال همانند وسواس درمان پذیر است .

وی ادامه داد: افراد دارای اضافه وزن یا چاقی چنانچه دچار سندرم پرخوری ناشی از استرس شوند قطعا با عوارض بیشتر چاقی روبرو خواهند شد بنابراین در صورت بروز و مشاهده علایم میل به پرخوری بیش از نیاز معمول، باید سریعا به پزشک مراجعه کنند .

عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ادامه داد: در گام اول باید اختلال پرخوری ناشی از اضطراب برطرف شود و در ادامه مشکلات بعدی درمان شوند .

عضو هیئت علمی دانشگاه ضمن اشاره به کاربرد مشاوره به عنوان یکی از اصلی ترین روش های درمانی اختلال پرخوری؛ بر محدود کردن دفعات مصرف شیرینی جات در روز  و اختصاص سیستم پاداش، جایگرین کردن مواد قندی سالم تر مثل خرما و توت تاکید کرد .

دکتر نصرآبادی همچنین استفاده از پنج واحد میوه و سبزی در روز، کاهش  مصرف کربوهیدارت ها و مواد چرب را مورد تاکید قرار داد .

وی در ادامه ارتباط چاقی با کرونا را مورد توجه قرار داد و افزود: تجربه ثابت کرده است قند افزوده، چربی و بدنبال آن اضافه وزن ناشی از مصرف این مواد  می تواند به میزان قابل توجهی ایمنی بدن را در برابر بیماری ها خصوصا کرونا کاهش دهد .

عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه یادآور شد: میزان چاقی ارتباط مستقیم با شرایط ابتلا به کرونا دارد، به شکلی که افراد چاق شرایط سخت تری از کووید را تجربه می کنند و در صورت بهبودی، روند درمان در این افراد بسیار کند تر است .

وی با تاکید بر ارتباط مستقیم تاثیرات شرایط اقتصادی با کوچک تر شدن سبد غذایی اقشار آسیب پذیر، توضیح داد: شرایط اقتصادی نامطلوب؛ گوشت قرمز، مرغ، ماهی و لبنیات را از سفره اقشار محروم حذف می کند و این موضوع می تواند به سلامت، سطح  ایمنی بدن و رشد کودکان آسیب جدی وارد کند .

انتهای پیام/

کدخبرنگار:۷۷۰۱س.ق