به تاریخ انقضای کالا های آرایشی و بهداشتی بیشتر دقت کنید - ۱۳۹۹/۱۲/۲۶
در سال جاری ۲۲۱ مورد کالای قاچاق و تاریخ مصرف گذشته در شهرستان جهرم جمع آوری شده که بیشترین آن به ترتیب مداد چشم، خط چشم، رنگ مو و انواع صابون بوده است.
به گزارش وبدا جهرم، مهندس ماندانا زارع مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم اظهار داشت: در سال جاری ۴۴۰ قلم کالای قاچاق از انواع محصولات آرایشی و بهداشتی مختلف در دو دوره شش ماهه توسط کارشناسان معاونت غذا و دارو دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته است که ۲۲۱ مورد از این اقلام تاریخ مصرف گذشته و یا قاچاق و غیر قابل مصرف بوده است.
وی گفت: در بازرسی های صورت گرفته مداد چشم، خط چشم، رنگ مو، صابون و ریمل مایع به ترتیب از بیشترین لوازم های آرایشی و بهداشتی جمع آوری شده قاچاق و تاریخ گذشته بوده است.
به گفته وی رژ لب، پنکیک، دئودورانت، شامپو، کرم دست، نرم کننده مو، لوسیون بدن، کرم ضد آفتاب و غیره از دیگر محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق و غیر قابل مصرف بوده که جمع آوری و معدوم شده است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه با اشاره به انجام بیش از ۴۶ ماموریت برای بررسی سطح عرضه( pms) محصولات بهداشتی پوست، مو، انواع لوسیون و شوینده ها گفت: یکی از اهداف ما بررسی محصولات آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه ( pms ) بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت است که طبق آن محصولات آرایشی و بهداشتی از لحاظ راستی آزمایی برچسب، مورد بررسی و در بعضی موارد مورد آزمایش قرار می گیرند.
وی افزود: روش های مصرف، تاریخ تولید و انقضا، سری ساخت و شماره پروانه بهداشتی واردات، از مواردی است که روی برچسب محصولات آرایشی و بهداشتی وارداتی درج می شود. که در این راستا سامانه ttac.ir مسیر مناسبی جهت بررسی کالای اصل از غیر اصل و قاچاق است.
به گفته وی با توجه به مصرف بالای لوازم آرایشی در جامعه، توجه به سالم بودن مواد آرایشی بسیار ضروری است. شهروندان قبل از خرید کالاهای آرایشی و بهداشتی وارداتی حتما از داشتن برچسب اصالت بر کالا مطمئن شوند.
وی بیان می کند: مصرف کالاهای قاچاق علاوه بر احتمال بروز بیماری های پوستی به دلیل وجود مقدار بالای فلزات سنگین می تواند در صورت مصرف دراز مدت عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.
به گفته وی با توجه به اهمیت سلامت و کیفیت بهداشتی کالاهای آرایشی و بهداشتی وارداتی، سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ و آدرس الکترونیکی ttac.ir برای ردیابی و شناسایی کالای قاچاق و اطمینان از ورود و نظارت بر تولید و عرضه بهداشتی کالا در اختیار شهروندان است؛ کافی است پس از مخدوش نمودن قسمت هاشور شده نسبت به ثبت کد ۱۶ رقمی در سامانه پیامکی اقدام و از صحت کالا، نام کشور سازنده، تاریخ تولید و انقضای آن اطلاع یابند.
وی می گوید: محصولات آرایشی تولید داخل نیز باید تاریخ تولید و انقضا، آدرس و نام کارخانه و شماره پروانه بهداشتی ساخت از سازمان غذا و دارو و هشدارهای مصرف را بر روی برچسب کالا داشته باشد.
َ