عمومی | دانشگاه علوم پزشکی جهرم

هفت سین از دیدگاه طب سنتی - ۱۳۹۹/۱۲/۲۶

سنجد:
میوه سنجد به عنوان یک عامل ضد درد در بیماران مبتلا به ورم مفاصل کاربرد دارد.
برگ های میوه این گیاه خاصیت ضد تب دارد. میوه رسیده سنجد در درمان اسهال آمیبی کاربرد دارد.
میوه و گل این گیاه در درمان زخم معده، تهوع، آسم، نفخ شکم مورد استفاده قرار می گیرد.

سمنو:
سمنو یک دسر و نوعی فرآورده غذایی سنتی ایرانی است که از پخت مخلوط عصاره گندم جوانه زده و آرد گندم تهیه می شود. این دسر به علت وجود ویتامین ها، آنزیم ها و مواد مغذی در جوانه گندم ارزش تغذیه ای بالایی دارد.

سیر:
سیر از دیدگاه طب سنتی، خواص درمانی فراوانی نظیر تقویت سیستم ایمنی، ضد آلرژی، ضد تشنج، کاهش دهنده کلسترول، ضد سرطان می باشد و در کنترل عفونت های باکتریایی، قارچ و مخمرها نقش بسزایی دارد.

سماق: سماق در طب سنتی در درمان خونریزی، رفع اسهال و مقوی معده می باشد، در استعمال خارجی برای درمان زخم ها و سوختگی استفاده می شود.
همچنین جوشاندن آن به صورت غرغره در آنژین ها، ورم مخاط دهان و برای استحکام دندان ها و تسکین درد دندان مفید است.

سرکه سیب:
سرکه سیب دارای خواص آنتی بیوتیکی، ضد باکتری و ضد قارچ است. مصرف سرکه سیب، سبب بهبود پاسخ سیستم ایمنی بدن در مقابله با عوارض بیماری زا شده و هچنین به حفظ تعادل اسید باز خون کمک می کند.

لازم به ذکر است کلیه داروهای گیاهی باید با توجه به شرایط بدنی فرد،بیماری های زمینه ای و زیر نظر متخصصین طب سنتی تجویز گردد.
از مصرف خودسرانه گیاهان دارویی جدا بپرهیزید.
افروز جعفرنیا
مدیر اداره نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی، مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم