نکاتی درباره استفاده از مواد شوینده در خانه تکانی
به گزارش پایگاه خبری وب دا، دکتر مهسا فخر زارعی اظهار کرد: همیشه در هنگام استفاده از فرآورده های شیمیایی و شوینده در نور کافی برچسب روی بسته بندی را مطالعه کرده سپس مصرف کنید چرا که استفاده از داروها و مواد شیمیایی در تاریکی می تواند خطرناک باشد.
وی با اشاره به این که در هنگام استفاده از مواد شیمیایی و فرآورده های شوینده و پاک کننده، پنجره ها باید باز باشد، گفت: این کار باعث جریان هوا می شود چون بسیاری از این ترکیبات، بخارات سمی ایجاد می کنند که به مخاط دهان، بینی و ریه صدمه می زند.
دکتر فخر زارعی تاکید کرد: از اختلاط مواد شیمیایی مانند جوهر نمک، مواد سفید کننده و لک بر جداً خودداری کنید چرا که بخارات و گازهای ناشی از این اختلاط بسیار سمی و خفه کننده هستند.
وی ضمن توصیه به استفاده از دستکش لاستیکی، کفش جلوبسته و ماسک در زمان نظافت سطوح و استفاده از ترکیبات شوینده و پاک کننده ها، گفت: بسیاری از داروها و محصولات خانگی مانند جوهر نمک، مواد شوینده و لک بر، لاک پاک کن، سموم حشره کش و جونده کش (مانند مرگ موش)، تینر، ضدیخ، بنزین و نفت می توانند در صورت بلعیده شدن و تماس با پوست و چشم و یا در صورت تنفس، بسیار سمی باشند.
دکتر فخر زارعی ادامه داد: همیشه پس از استفاده از مواد شیمیایی، سریعاً درب آن را ببندید همچنین محصولات شیمیایی و شوینده، نفت و بنزین و داروها خصوصاً شربت ترک اعتیاد متادون را همیشه در ظرف اصلی آن نگهداری کنید و هیچگاه این فرآورده ها را در ظرف مواد خوراکی مانند بطری نوشابه نگهداری نکنید چرا که این عمل سبب خورده شدن اشتباهی این مواد توسط کودکان و مسمومیت شدید خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که نزدیکان شما ماده ای غیر خوراکی و سمی را بلعید و یا استنشاق کرد، با مرکز اورژانس ۱۱۵و یا مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم ۱۹۰ تماس بگیرید.