عمومی | دانشگاه جامع علمی کاربردی

آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی کاربردی برگزار شد

به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی قم، با حضور دکتر محمدحسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر محمد حسن نادری رئیس واحد استانی قم و جمعی از معاونین و مدیران ستادی و استانی و فعالین قرآنی آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی کاربردی به میزبانی واحد استانی قم در دارالقرآن علامه طباطبایی به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

در این برنامه که به صورت برخط در واحد استانی دانشگاه جامع علمی کاربردی پخش می شد با حضور جمعی از مدیران و فعالین قرآنی  و سخنرانی دکتر محمد حسین امید رئیس دانشگاه، دکتر سید احمدرضا پیش بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه و دکتر محمد حسن نادری دبیر جشنواره و حضور دکتر سلیمان عباسی رئیس مرکز قرآن و عترت دانشگاه اجرا گردید.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در ارتباط زنده در مراسم آیین اختتامیه جشنواره شانزدهم قرآن و عترت در قم بیان کرد: توسعه فعالیت های قرآنی از رویکردهای اصلی دانشگاه علمی کاربردی است. جشنواره قرآنی دانشگاه جامع علمی کاربردی به صورت منظم برگزار می شود و در این دوره سخت کرونایی نیز این فعالیت متوقف نشده است. نظم و انضباطی که در برگزاری این جشنواره وجود دارد بی نظیر است که این امر نیز به برکت قرآن کریم است.

وی افزود: مسئولان دانشگاه جامع علمی کاربردی در بخش فرهنگی و قرآنی و واحد استانی قم فعالیت های بسیاری برای اجرای موفق این جشنواره داشتند. این دانشگاه جزو معدود دانشگاه هایی است که برای قرآن و عترت، مرکز خاصی دایر کرده است و اینکه مرکزی برای فعالیت های قرآنی در این دانشگاه فعال است، کار بسیار مهمی است. خوشبختانه جشنواره قرآن و عترت علمی کاربردی سال به سال توسعه یافته است.

دکتر محمدحسین امید اظهارکرد: شش بخش در جشنواره امسال دایر بوده است که در سالهای اولیه تعداد محدود تری فعال بودند. افزایش این بخش ها متناسب با فعالیت های دانشگاه است. با وجود فضای مجازی و در دوره حاضر و با وجود انبوه اطلاعاتی که در فضای مجازی وجود دارد اگر کارهای جذاب ارایه ندهیم، قرآن کریم نیز مهجور باقی می ماند.

وی گفت: اینکه سایر مذاهب عنوان می کردند که شیعیان تنها به عترت توجه دارند، با فعالیت های گسترده ایرانیان در سالهای گذشته رنگ باخته و مشخص شده است که ایرانیان در حوزه قرآن وعترت پیشگام هستند. حضور ۱۵ هزار نفر از ۲۵۰ هزار دانشجوی این دانشگاه در جشنواره قرآنی نشان دهنده موفقیت این دانشگاه در زمینه رشد و تعالی فرهنگ و هنر و معارف قرآنی در بین دانشجویان و کارکنان و اساتید است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: در آینده سعی داریم که ارتباط با مفاهیم قرآن و عترت را توسعه دهیم. قرآن کریم تنها منبعی است که بدون کوچکترین نقصان و شکی، راه سعادت بشر است و باید بیش از پیش مورد توجه ما قرار گیرد.

در ادامه دکتر سید احمدرضا پیش‌بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی اظهار داشت: برنامه‌های دانشگاه جامع علمی کاربردی به ‌واسطه کرونا نه‌تنها تعطیل نشد بلکه برنامه‌های فرهنگی در این دانشگاه به فرصت تبدیل شد.

وی با اشاره به استقبال دانشجویان از برگزاری شانزدهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: بیش از ۹۰ درصد مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی در این جشنواره قرآنی حضور داشتند و بیش از ۵ درصد دانشجویان ما نیز در این جشنواره شرکت کردند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی بیان کرد: درمجموع ۱۲۰۰ صندلی در این دانشگاه به‌صورت مستقیم برای تربیت قرآن داشته‌ایم که بخشی از آن‌ها تکمیل‌نشده است و بسیاری از شرکت‌کنندگان به‌واسطه علاقه‌ای که داشتند در جشنواره شرکت کردند.

وی تصریح کرد: در این جشنواره از داوران ممتاز ملی و بین‌المللی استفاده شد، انس با قرآن همه ما را بیمه می‌کند و اعتقاد داریم اگر دانشجویان و کارکنان ما با قرآن مانوس باشند در بسیاری از برنامه‌های دانشگاه موثر خواهد بود و این مسابقات در راستای بصیرت افزایی در دانشگاه انجام می‌شود.

‌دکتر سیداحمدرضا پیش بین در ادامه اظهار کرد: برگزاری این جشنواره قرآنی باید سبب شود در عرصه‌های قرآنی نیز برنامه‌های بین‌المللی با کشورهای اسلامی داشته باشیم چون علاقه‌مندان زیادی قصد دارند با معارف قرآنی آشنا شوند و باید این فرصت برای آن‌ها فراهم شود.

در ادامه دکتر محمد حسن نادری دبیر این جشنواره و رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی قم بیان کرد: با توجه به اهمیت مباحث قرآن و عترت، این جشنواره گسترده‌ترین فعالیت فرهنگی دانشگاه جامع علمی کاربردی است و از چند جهت تعداد و طیف وسیع شرکت‌کنندگان و تنوع رشته‌ها و مهارت‌های شرکت‌کنندگان می‌تواند یکی از با اهمیت‌ترین و گسترده‌ترین فعالیت این دانشگاه در حوزه فرهنگی است.

دبیر شانزدهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه داد: پنج درصد از دانشجویان این دانشگاه‌ با  ۱۲ هزار و ۷۵۰ نفر دانشجو در جشنواره شرکت کردند که  ۵۸۳ مرکز آموزشی سراسر کشور و ۹۰ درصد مراکز را شامل می‌شود.

وی افزود: از بخش مدرسان و کارکنان دو هزار و ۳۱ نفر از ۴۰۴ مرکز آموزشی در جشنواره شرکت کردند؛ جشنواره در شش بخش آوایی، کتبی، هنری، ادبی، پژوهشی و فناوری و در ۴۰ رشته متفاوت برگزار شد؛ کارآفرینی قرآنی و ایده‌های قرآنی متناسب با ماموریت دانشگاه جامع علمی کاربردی است که ۲۳ اثر به کسب و کارهای حوزه فعالیت‌های قرآن و عترت می‌پردازد.

دکتر محمد حسن نادری اظهار کرد: در بخش داوری آثار مانند سال‌های گذشته از ظرفیت‌های ارزشمند کشوری که در استان قم وجود دارند، استفاده کردیم؛ به‌عنوان مثال داروری آثار بخش هنری توسط گروه هنر مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی و بخش ادبی توسط ادبیات حوزه هنری و دیگر بخش‌ها نیز به همین منوال به اساتید خبره مرتبط سپرده شد.

وی بیان کرد: با توجه به ظهور بیماری کرونا و تغییر فعالیت‌های کشور، این جشنواره در دبیرخانه آمادگی اجرا در شرایط جدید داشت؛ قبل از شیوع ویروس کرونا زیرساخت‌های لازم در بخش داوری و ارتقای کیفیت آثار جشنواره برای برگزاری غیر حضوری جشنواره فراهم شده بود و اقدامات مربوط به مراحل ثبت نام، ارسال اثر، انجام آزمون‌ها و اعلام نتایج از طریق سایت مذکور انجام شد.