عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

کرونا و سالمندان مبتلا/ کم آبی یکی از علل کم‌اشتهایی سالمندان مبتلا به کروناست

آذین صبوری در مصاحبه با شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم اظهار داشت: با توجه به وضعیت پاندمی کرونا، سالمندانی (افراد ۶۰ سال و بالاتر) که مبتلا به بیماری کرونا می‌شوند، به علت کاهش قدرت سیستم ایمنی و کاهش شدید اشتها، نیازمند به حمایت‌های تغذیه‌ای مناسب می‌شوند.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان دیلم افزود: در سالمندان مبتلا به کووید ۱۹ یکی از علل کم‌اشتهایی، کم آبی است که در همین رابطه مصرف روزانه ۱۲-۱۴ لیوان مایعات برای پیشگیری از کم آبی بدن توصیه می‌شود.
صبوری اظهار کرد: برای تامین آب بدن، آب آشامیدنی، چای کم‌رنگ، آب سبزی‌ها (آب گوجه‌فرنگی) آب‌میوه‌های طبیعی در فواصل وعده‌های غذایی و سوپ در وعده‌های اصلی استفاده شود.
وی اضافه کرد: در صورتی که سالمند، مبتلا به دیابت نیست، می‌توانید از شیره انگور و عسل و یا انواع شربت‌های تهیه‌شده با عرقیات و نبات به صورت کم شیرین استفاده شود.
این کارشناس خاطرنشان کرد: سالمندان، احتمال کاهش وزن و یبوست به دلیل کم‌اشتهایی و افزایش سوخت و ساز بدن به علت شرایط بیماری بالاتر است.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان دیلم افزود: لازم است ۳ وعده غذای اصلی کم‌حجم و دو تا سه میان وعده جهت بهبود اشتها در برنامه غذایی گنجانده شود.
وی مطرح کرد: از تخم‌مرغ آب پز، عدسی، فرنی، شیر برنج یا آش سبک در وعده صبحانه استفاده شود و مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آب‌میوه طبیعی و آب هویج تازه، چای کم‌رنگ، آب‌گوشت یا آب مرغ به مقدار کافی به منظور رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی استفاده شود.
صبوری یادآور شد: روزانه از منابع غذایی حاوی ویتامین‌های A, C مانند انواع مرکبات و انواع میوه‌های رنگی و سبزی‌های زرد و سبز نظیر اسفناج، هویج، کدو حلوایی، موز، لبو، شلغم، انواع فلفل دلمه‌ای سبز، زرد و نارنجی استفاده شود.
وی گفت: انواع سوپ مانند سوپ جو و قارچ، سوپ ورمیشل، سوپ عدس، سوپ گشنیز، سوپ هویج و سوپ کدو حلوایی حاوی آب و گوشت قرمز یا مرغ و طیور استفاده شود.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان دیلم اضافه کرد: آب نارنج تازه همراه غذا و سالاد استفاده گردد، زیرا سبب افزایش اشتها و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.
صبوری خاطرنشان کرد: محدودیت مصرف شیر و لبنیات (به جز لبنیات پروبیوتیک) به علت افزایش موکوس (ترشحات دستگاه تنفسی) در ریه‌ها رعایت شود.
انتهای پیام/م.ب-۳۰۶۰
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان