دکتر داروساز شبکه بهداشت و درمان دشتستان: خانوادهها با ساماندهی قفسههای دارویی منازل از مسمومیت دارویی جلوگیری کنند
دکتر سرور قدیمی در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: خانوادهها ضمن انجام خانهتکانی و گردگیری عید، حتماً در منازل با کیسههای دارو محتوی قرص، کپسول و یا شربت نیمه مصرفشده مواجه خواهند شد که توصیه میشود جعبه یا قفسه دارویی خود را طبق دستوراتی که در این مورد داده میشود ساماندهی کنند.
دکتر قدیمی اظهار کرد: در اولین اقدام باید داروهایی که تاریخ انقضاء آنها فرا رسیده است، از بستهبندی اصلی خارج و داخل کیسه زباله ریخته و معدوم نمایید و برای جلوگیری از مصرف نابجای داروهای دور ریخته شده، بهتر است قرصها و کپسولها را با زبالههای تر مانند تفاله چای مخلوط نمایید تا ظاهر ناخوشایند آن مانع مصرف داروها توسط کودکان و ... شود.
وی گفت: خانوادهها، به خصوص افرادی که دارو مصرف میکنند، باید توجه داشته باشند که تاریخ انقضاء معمولاً به تاریخ شمسی یا میلادی روی جعبه مقوایی داروها، همچنین در انتهای ورقههای آلومینیومی بستهبندی قرصها و کپسولها، بر روی شیشه آمپول و ویالهای تزریقی و در خصوص پمادها و کرمهای موضعی بر روی انتهای تیوب پماد و کرم و یا روی جعبه مقوایی آنها حکشده است.
دکتر قدیمی تاکید کرد: شربتهای تاریخ گذشته را در فاضلاب خالی کرده و شیشههای آن را دور بریزید و سوسپانسیون آنتیبیوتیکها را بعد از گذشت ده روز از مصرفشان داخل سطل زباله بیندازید.
وی همچنین در مورد قطرههای چشمی گفت: قطرههای چشمی که از باز شدن درب آن یک ماه گذشته است دیگر استریل نمیباشند و باید دور ریخته شوند و آمپولها و سرنگهای تاریخ گذشته را در کیسه زباله بریزید و معدوم نمایید.
دکتر قدیمی با اشاره به اینکه بسیاری از لوازم آرایشی هم بعد از مدت اعلامشده بر روی بستهبندی، در صورت استفاده ایجاد عوارض مینمایند گفت: کرمها و فرآوردههای آرایشی و بهداشتی هم دارای تاریخ انقضایی (بسته به نوع فرآورده) از ۶ ماه تا ۲۴ ماه پس از باز کردن درب ظرف میباشند که به صورت یک عدد در کنار تصویر یک قوطی با درب بازشده روی بستهبندی فرآورده ترسیم میشود.
دکتر قدیمی با بیان این نکته که داروهایی که تاریخ انقضاء آنها فرا نرسیده است ولی استفادهای در منزل ندارد بیان کرد: این داروها قابل عودت به داروخانه و مراکز مشابه نمیباشند و بهتر است معدوم گردند، زیرا داروخانههای سطح شهر از پس گرفتن دارو معذور میباشند.
وی همچنین تاکید کرد: ممکن است در ایام تعطیلات عید دسترسی شما به داروخانههای روزانه به دلیل تعطیلی آنها مقدور نباشد ولی همیشه دسترسی به داروخانههای شبانهروزی و برخی داروخانههایی که به صورت شیفت از پیش تعیین فعال است وجود دارد.
دکتر قدیمی اضافه کرد: چنانچه شما و یا بستگانتان، به دلیل ابتلا به بیماری مزمن، دارویی را به صورت مرتب مصرف میکنید، مطمئن شوید دارو را به حد نیاز و تا پایان تعطیلات و ضمن سفر در اختیار دارید، چرا که بسیاری از داروها مانند داروهای ضد تشنج، داروهای بیماریهای قلبی و فشارخون، داروهای ضد افسردگی و اختلالات عصبی، داروهای ضد دیابت و چربی خون و برخی داروهای مسکن و همچنین آنتیبیوتیکها، باید مرتب مصرف شوند و قطع ناگهانی این داروها، بیمار را دچار مشکل خواهد کرد.
انتهای خبر: س.غ /۳۰۳۰