عمومی | دانشگاه علوم پزشکی جهرم

سوالات رایج درخصوص بیماری و واکسن کرونا - ۱۳۹۹/۱۲/۱۸

اگر تب نداشته باشیم کرونا نداریم؟
تب یکی از علائم مهم کووید -۱۹است اما امکان درگیری با این بیماری به شکل بدون علامت و تب وجود دارد، پس افراد می توانند تب نداشته باشند اما به کرونا ویروس مبتلا باشند.

علائم بالینی کرونا در پوست چیست؟
مهمترین علائم کرونا در پوست ضایعاتی شبیه به کهیر در بیماریهای ویروسی است.

وجود تب در افراد مهم است؛ یعنی اگر فردی به مراکز درمانی مراجعه کند و دارای تب باشد و علائم پوستی داشته باشد، باید بعنوان مورد مشکوک کرونا مورد بررسی قرارگیرد.

اگر فرد تب نداشته باشد، اما علائم پوستی داشته باشد احتمال ابتلا به کرونا کمتر است.

چه بیماری های زمینه ای باعث تشدید بیمارى کووید-۱۹ می شود ؟
بیمارى هاى شدید قلبی و عروقی نظیر نارسایی قلب، بیمارى هاى عروق کرونر، نارسایی مزمن کلیوى، افراد با مشکلات تنفسی، چاقی، افراد با سابقه پیوند، دیابت نوع دوم، آسم متوسط تا شدید سکته مغزی، پرفشارى خون، باردارى و بیماران تحت دیالیز.


آیا مصرف دخانیات احتمال ابتلا به بیماری را کاهش می دهد؟
خیر- با توجه به تحقیقات صورت پذیرفته افرادی که مصرف دخانیات دارند بطور متوسط ۱۰برابر بیشتر درمعرض خطر ابتلا به بیماری قراردارند.
عوامل مهم انتقال بیماری چیست؟
فضاهاى سرپوشیده با تهویه نا مناسب
شلوغى و تجمع افراد
تماس نزدیک

آیا ویروس از طریق سطوح منتقل می شود؟
ماندگارى ویروس بر سطوح مختلف است. بیشترین ماندگارى در سطوح پلاستیکی و استیل می باشد ولی انتقال از این روش عموما در آزمایشگاه های تشخیص طبی اهمیت پیدا می کند و به نظر می رسد در سایر نقاط احتمال آن اندک باشد.

آیا کرونا از افراد فاقد علائم بیماری، می تواند به دیگران منتقل می شود؟
بله. چالش بزرگ در زمینه انتشار ویروس، انتقال آن از افراد بی علامت یا قبل از شروع علائم است که حدود۵۰-۴۰موارد انتقال، از طریق این افراد صورت گیرد که عموما گروه سنی ۵۰-۱۸ سال را شامل می شود.

آیا ممکن است از طریق مدفوع فرد بیمار، به کووید-۱۹ مبتلا بشویم؟
احتمال انتقال کووید-۱۹ از طریق مدفوع، کم و انتشار ویروس از این طریق، ویژگی اصلی شیوع این بیماری نیست.

به هرحال با توجه به اینکه بار ویروسی در مدفوع و دستگاه تنفسی تحتانی در هفته دوم شروع علائم، به بیشترین مقدار خود میرسد، همواره تاکید بر رعایت بهداشت فردى و شستشوى دستها پس از توالت رفتن و قبل از غذا خوردن بشدت توصیه می شود و این مورد برای صنف های خاص مانند آشپزخانه و رستوران ها اهمیت بیشتری دارد.

واحد آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم