دکتر کریمی: باوجود افزایش هزینههای نظام سلامت در سال 97، سقف تعیینشده بیمه سلامت با واقعیت فاصله بسیاری دارد
گالری عکس
در این نشست که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران بهعنوان دبیرخانه قطب 10 آمایش سرزمینی، 29 فروردین 97 در سالن اجلاس تشکیل شد، دکتر بیگلر، دکتر شهرامی و دکتر مبارکی معاونان توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران به تشریح وضعیت مالی بیمارستانها و مشکلاتی که آنان با سقف تعیینشده بیمه سلامت در سال 97 مواجه خواهند شد پرداختند.
از دیگر موضوعات دیگر این نشست، درصد مالیات پرداختی اعضای هیئتعلمی دانشگاههای علوم پزشکی و آییننامه اجرایی ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم بود که از سوی مدیر امور مالی دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح شد و موردبحث و برسی اعضای جلسه قرار گرفت.
دکتر صدرالسادات معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع وزارت بهداشت به جمعبندی مباحث مطرحشده پرداخت و گفت: درحال حاضر منابع مالی کشور با مشکل جدی مواجه است و سازمانهای بیمهگر نیز دچار کسری اعتبارات هستند و در این شرایط باید راهحلهایی را پیشنهاد داد که بدون کاهش خدمات و یا بدون افزایش هزینههای پرداختی از جیب مردم، به کاهش هزینههای بیمارستان منجر شود و کمک کند که دانشگاهها بتوانند با حداقل مشکلات به فعالیت خود ادامه دهند.
وی تأکید کرد: نشست مشورتی با حضور معاونان توسعه و مدیران مالی دانشگاههای قطب 10 و مدیرعامل بیمه سلامت تشکیل شود تا پس از بررسی زوایای مختلف پروتکل جدید بیمه سلامت، راهحلهایی را متناسب با سقف تعیینشده بیمه سلامت پیشنهاد دهند تا در جلسه ستاد تحول موردبررسی قرار گیرد.
پس از پایان این جلسه ، بهفوریت نشست کمیته مشورتی تشکیل شد و اعضای کمیته، 9 پیشنهاد را برای ارائه به وزارت بهداشت مطرح کردند.
فاصله زیاد عملکرد واقعی دانشگاه با سقف پیشنهادی بیمه سلامت
وی افزود: باوجود رشد تورم و افزایش مراجعه بیماران به بیمارستانها باید سهم دانشگاهها در سال 97 از بیمه سلامت افزایش پیدا میکرد اما بیمه سلامت، 30 تا 40 درصد کمتر از اعتبار موردنیاز دانشگاهها را پیشنهاد داده است که باید بیشتر روی آن تامل شود.
رییس دانشگاه تصریح کرد: نشست کمیته مشورتی بسیار سنگین و پرفشار بود و ما تلاش میکنیم که در آینده شرایط دانشگاهها بهتر شود. البته باید صبر کرد تا رایزنیهای انجامشده به نتیجه برسد.
کاهش اعتبار 30 درصدی بیمه سلامت به دانشگاه
در ادامه دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی دانشگاه نیز با اشاره به سهمی که بیمه سلامت برای دانشگاه در سال 97 در نظر گرفته است گفت: سقف پرداختی که سازمان بیمه سلامت برای استان تهران در نظر گرفته یکی از دغدغههای جدی دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران است و سهمی که این سازمان در سال 97 برای دانشگاه علوم پزشکی تهران در نظر گرفته 280 میلیارد تومان و بر مبنای عملکرد سال 95 در نظر گرفتهشده است.
دکتر بیگلر تصریح کرد: کاهش اعتبار بین 25 تا 30 درصد برای دانشگاهها متغیر است و این مشکل برای همه دانشگاههای علوم پزشکی قطب 10 که در شهر تهران مستقر هستند وجود دارد.
معاون توسعه دانشگاه بابیان اینکه جبران این 30 درصد باوجود افزایش تعرفههای و هزینههای دارو و تجهیزات امکانپذیر نیست افزود: شاید بتوان بخشی از این 30 درصد را با مدیریت هزینهها پوشش داد اما جبران آن باوجود افزایش هزینههای احتمالی که در سال 97 خواهیم داشت با مشکل مواجه خواهد شد.
وی افزود: در این جلسه پیشنهادهایی مطرح شد تا به وزارت بهداشت ارائه شود و دولت بتواند بخشی از کسریهایی که براساس عملکرد واقعی دانشگاهها قبلاً ایجادشده را جبران کند تا بیمارستانها در ارائه خدمات خود دچار مشکل نشوند.
معافیت مالیاتهای مستقیم دانشگاه
در ادامه آزاده چتروز مدیر امور مالی دانشگاه علوم پزشکی تهران به بحث درصد مالیات پرداختی اعضای هیئتعلمی و قراردادهای واگذاری دانشگاه پرداخت و گفت: براساس جمعبندی این جلسه، معافیت مالیاتی کارکنان و اعضای هیئتعلمی مطابق سال گذشته انجام میشود و طبق قانون ماده 169 دانشگاهها معاف از مالیاتهای مستقیم هستند.
وی افزود: این دو مبحث در این نشست مطرح شد تا ابهام دانشگاههای علوم پزشکی در مواجه با نظام مالیاتی پاسخ داده شود.
مدیر امور مالی دانشگاه تصریح کرد: در این نشست مقرر شد وزارت بهداشت نسبت به پیگیری موضوع از مراجع ذیصلاح اقدام و نتیجه را به دانشگاهها ابلاغ نماید.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: سید میثم عطری