عمومی | دانشگاه علوم پزشکی زنجان

نظام سلامت در رسانه های گروهی (29 فروردین ماه 97)

نظام سلامت در رسانه‌های گروهی (29 فروردین‌ماه 97)

خبرگزاری مهر - شناسه ٔ خبر: 4272980 - سه‌شنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۳
رویکرد دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان اجتماعی سازی سلامت است

زنجان- رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: در سال جاری رویکرد دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان اجتماعی سازی سلامت خواهد بود وما از توان و ظرفیت خارج از دانشگاه استفاده لازم را خواهیم داشت . به گزارش خبرنگار مهر ، پرویز قزلباش بعد از ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران بابیان اینکه مجمع سلامت در استان زنجان راه‌اندازی شده است، افزود: هدف از تشکیل این مجمع ایجاد تحول در نظام سلامت استان زنجان است . وی اظهار کرد: در سال جاری ۱۴۹ اولویت در حوزه بهداشت مشخص‌شده که از این تعداد ۱۰ اولویت برجسته مشخص‌شده و به‌عنوان یک شعار گفتمان غالب تعیین‌شده است . رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: در این راستا قدم‌های خوبی در تحقق این اولویت‌ها مدنظر بوده و برنامه‌ها عملیاتی خواهد شد . قزلباش همچنین ابراز کرد: در سال جاری رویکرد دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان اجتماعی سازی سلامت خواهد بود و ما از توان و ظرفیت خارج از دانشگاه استفاده لازم را خواهیم داشت . وی افزود: این دانشگاه برای اجتماع‌محور کردن سلامت از ظرفیت تمام سازمان‌های مردم‌نهاد و ارگان‌ها استفاده خواهد کرد تا بتواند کیفیت ارائه خدمات درمانی و بهداشتی در استان را ارتقاء بدهد . رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان تصریح کرد: حوزه بهداشت برای تحقق برنامه‌های عملیاتی خود نیازمند مشارکت و اطلاع‌رسانی است که در این میان باید ارتباطات خود را تقویت کند . قزلباش گفت: رسانه‌ها باید برای تقویت اجتماع محور کردن سلامت همکاری لازم را با دانشگاه علوم پزشکی داشته باشند و نسبت به مشارکت سازمان‌ها و نهادها نسبت به حوزه سلامت  تلاش کنند .


سه شنبه ۲۸ فروردین ماه، ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۴ کد خبر : 971-1086-5
مراقبت از بیماران هموفیلی، جدی گرفته شود
یک متخصص آنکولوژی اظهار کرد: مراقبت از بیماران هموفیلی، موضوعی است که باید به آن توجه شود.
کامبیز داوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه زنجان، با اشاره به روز جهانی هموفیلی، گفت: 28 فروردین ماه، به نام روز جهانی هموفیلی نامگذاری شده و فرصتی است برای اینکه به مشکلات این بیماران بپردازیم. وی ادامه داد: بیماری‌های خاص شامل بیماری‌های مربوط به کلیه شامل نارسایی‌های کلیه، تالاسمی و بیماری‌های خونریزی‌دهنده است و شامل بیماری هموفیلی نیز می‌شود در این دسته قرار می‌گیرند و برخی از بیماری‌های دیگر نظیر دیابت و سرطان به خاطر اهمیتی که دارند توسط بیماران در نظر بگیرند. این متخصص هماتولوژی افزود: بیماری‌های خونریزی‌دهنده شامل انواع بیماری خونی نظیر هموفیلی B ، A و C است و فاکتور 8 و بیماری‌های نادر است، اما هموفیلی شایع‌ترین نوع این دسته از بیماری است. داوری گفت: هزینه‌های دارویی این بیماران رایگان است و تحت پوشش بیمه بیماری‌های خاص قرار می‌گیرند و فاکتور 8 مورد نیاز آنها با مدیریت دکتر آنها به آنها تزریق می‌شوند و فاکتور مورد نیاز نیز به میزان کافی در اختیار افراد است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: بیماری هموفیلی به سه دسته خفیف و متوسط و شدید تقسیم می‌شود و مواردی که برای درمان مراجعه می‌کنند بیشتر از نوع شدید این بیماری هستند و معمولا به خاطر خونریزی‌هایی که مکرر دارند مفاصل زانو آسیب می‌بینند و محدودیت حرکتی پیدا می‌کنند که باید در این زمینه از بیماران مراقبت ویژه انجام شود. این متخصص خاطرنشان کرد: مراقبت از بیماری جزو موضوعاتی است که باید به آن توجه شود و باید به دقت از آن مراقبت کند تا دچار معلولیت نشود. همچنین50 درصد بیماران هموفیلی به صورت جهش ژنی و 50 درصد به صورت ارثی به این بیماری مبتلا می‌شوند. وی در خصوص میزان ابتلا به این بیماری افزود: آمار مبتلایان به این بیماری در استان بیش از 100 تا 150 بیمار به بیماری خونریزی دهنده مبتلا هستند که بیش از 100 نفر آنها به هموفیلی شدید مبتلا هستند و در مورد میزان مبتلایان به هموفیلی خفیف و متوسط آماری موجود نیست. اما در سطح جهان می‌توان اذعان داشت که از بین هر 4 تا 6 هزار پسر یک نفر به بیماری هموفیلی مبتلا هستند. این متخصص افزود: این بیماران علاوه بر مشکلاتی که از نظر سلامتی دارند، به دلیل اینکه تحرک بدنی زیادی ندارند با مشکلات اشتغال درگیر هستند و شغل مناسبی که بتوانند از طریق آن امرار معاش کنند ندارند. همچنین مشکلات اجتماعی و روانشناسی از دیگر مشکلاتی است که با آن روبه رو هستند و حتما مادران ناقل بیماری قبل از بارداری و بچه‌دار شدن از مشاوره پزشکی بهره ببرند تا میزان مبتلایان به این بیماری را مدیریت کنیم.


۱۳۹۷۰۱۲۸۰۰۰۹۸۱ -  سه‏ شنبه ، ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ ساعت : ۱۷:۱۱
همزمان با هفته سلامت؛ ۴۰ عنوان برنامه در طارم اجرا می‌شود
معاون فرماندار شهرستان طارم با بیان اینکه از اجرای ۴۰ عنوان برنامه با شعار پوشش همگانی سلامت" برای همه، درهمه جا" در طول هفته سلامت در شهرستان طارم خبر داد . ستار صفری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان، با بیان اینکه از موفق‌ترین برنامه‌های دولت تدبیر و امید اجرای طرح تحول نظام سلامت بوده است، اظهار کرد: با وجود همه مشکلات و کمبود منابع، این طرح از دولت یازدهم آغاز و خدمات بی نظیری در حوزه بهداشت و درمان به مردم ارائه داده است . وی با اشاره به اینکه سلامت آرامشی بر وضعیت بیماران با اجرای طرح تحول نظام سلامت حاکم شد، تصریح کرد: این طرح که رضایت مندی مردم و جامعه را به دنبال داشت، در شرایطی اجرا شد که بسیاری از بیماران خاص به دلیل تحریم با مشکلاتی مواجه بودند و نابه‌سامانی اقتصادی نیز موجب افزایش سرسام آور هزینه‌های دارویی و درمانی بیماران بود .
معاون فرماندار شهرستان طارم با بیان اینکه از اجرای ۴۰ عنوان برنامه با شعار پوشش همگانی سلامت" برای همه، درهمه جا" در طول هفته سلامت در شهرستان طارم خبر داد و گفت: شعار هفته سلامت در سال 1397 شعاری کلی و جامعه‌نگر است .
صفری ادامه داد: البته پیش از اینکه شعار 'پوشش همگانی سلامت برای همه و در همه جا' برای امسال ابلاغ شود، به نوعی دولت در سال 1394 با اجرای طرح تحول نظام سلامت، بهداشت و درمان را برای همگان و در همه جا به صورت رایگان به ارمغان آورده است .
وی با بیان اینکه در حال حاضر  11 میلیون نفر از بیمه سلامت در کشور استفاده‌ می‌کنند، خاطرنشان کرد: می‌توان گفت که حتی در دورترین نقاط کشور با استقرار خانه‌های بهداشت افراد روستاهای دور دست هم از این طرح بهره‌مند شده‌اند . انتهای پیام/73016/ق20
سه شنبه ۲۸ فروردین ماه، ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۰ کد خبر : 971-27214-5
امکان افزایش قیمت دارو به دلیل افزایش قیمت دلار وجود ندارد
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: امکان افزایش قیمت دارو به دلیل افزایش قیمت دلار وجود ندارد.
جواد تاج کی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه زنجان، با اشاره به اینکه افزایش قیمت دارو ناشی از تغییر نرخ دلار دور از ذهن است، گفت: با توجه به اینکه هزینه داروهای خریداری توسط ارز دولتی تامین می‌شود، مشکلی بابت خرید دارو ندارد. وی ادامه داد: برخی از اخبار کذب از افزایش قیمت دارو به خاطر افزایش قیمت دلار خبر می‌دهند که این خبرها کذب بوده و هنوز برای افزایش قیمت دارو زود است.
این مسئول افزود: با توجه به اینکه داروهای موجود در بازار، در طی ماه‌های پیش خریداری شده است و در آن زمان قیمت دلار تغییری نداشته است، هیچ افزایش قیمتی در داروها نخواهیم داشت و مردم در صورت اینکه با مواردی از این دست رو به رو شدند، می‌توانند با شماره 190 تماس بگیرند و نسبت به اعلام مورد یافت شده اقدام کنند. تاج‌کی خاطرنشان کرد: اگر افزایش قیمتی در نرخ دارو نیز مشاهده شود در ماه‌های آینده شاهد آن خواهیم بود ضمن اینکه افزایش قیمت دارو به دلیل افزایش قیمت دلار دور از ذهن است. این مسئول افزود: تاکنون موردی از افزایش قیمت دارو در استان زنجان مشاهده و یا گزارش داده نشده است، ضمن اینکه برای تامین دارو توسط دولت یارانه داده شده و حمایت‌های جانبی انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه مصوباتی هر سال در زمینه افزایش قیمت صورت می‌گیرد، اظهار کرد: البته این افزایش قیمت در همه داروها نبوده و تنها برخی از داروها بر اساس تصویب افزایش می‌یاید و ربطی به افزایش نرخ ارز ندارد.


۱۳۹۷۰۱۲۸۰۰۰۸۵۷  -  سه‏ شنبه ، ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ ساعت : ۲۱:۱۴
به مناسبت هفته سلامت؛ همایش پیاده‌روی عمومی در زنجان برگزار می‌شود
مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان از برگزاری یک دوره همایش بزرگ پیاده‌روی عمومی در زنجان خبر داد و گفت: این برنامه با همکاری مشترک هیأت ورزشی دانشگاه‌های استان زنجان و اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان و میزبانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان برگزار می‌شود . سعید احمدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه برنامه‌های تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در بخش ورزش بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده در حال پیگیری است، اظهار کرد: این برنامه‌ها در بخش‌های مختلفی پیگیری می‌شود . وی از برگزاری یک دوره همایش بزرگ پیاده‌روی عمومی در زنجان خبر داد و گفت: این برنامه با همکاری مشترک هیأت ورزشی دانشگاه‌های استان زنجان و اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان و با میزبانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان برگزار می‌شود . مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه همایش بزرگ پیاده‌روی عمومی در زنجان برای پنجمین بار برگزار خواهد شد، تصریح کرد: این همایش به مناسبت هفته سلامت برگزار خواهد شد . احمدی با بیان اینکه پنجمین همایش بزرگ پیاده‌روی عمومی در زنجان بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده در هفتم اردیبهشت‌ماه امسال برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: این همایش همراه با جوایز ارزنده به قید قرعه به شرکت‌کنندگان برگزار خواهد شد . وی ادامه داد: برای پنجمین همایش بزرگ پیاده‌روی عمومی در زنجان برنامه‌های متنوع و شادی در نظر گرفته شده است . مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه آغاز پیاده‌روی از ساعت هفت و 30 دقیقه صبح از مقابل بیمارستان آیت‌الله موسوی زنجان خواهد بود، اظهار کرد: این همایش پیاده‌روی از مقابل بیمارستان آیت‌الله موسوی تا سینما روباز گاوازنگ زنجان برگزار می‌شود . انتهای پیام/73016/ق20

بیماران هموفیلی زنجان از نبود حمایت و آینده مبهم نگرانند
زنجان - ایرنا - هموفیلی حکایت ناخوشایند بیمارانی را بازگو می کند که نه تنها درد جسمی را به یدک می کشند، بلکه از نبود حمایت های کافی اطرافیان و جامعه رنج می برند . کد خبر : 82889604 | تاریخ خبر : 29/01/1397 - 8:13
به گزارش ایرنا، درد و رنج بیماری هموفیلی تنها بخشی از داستان زندگی مبتلایان محسوب می شود و در این میان نبود شغل مناسب، پیمودن راههای طولانی و طاقت فرسا برای درمان در روزهای تعیین شده به مراکز درمانی، تحمل هزینه های جانبی و از همه مهمتر نبود حمایت کافی اطرافیان و دیگران ادامه زندگی این بیماران را با چالش روبرو کرده است .
بیماران هموفیلی همانند بیماران دیگر با مشکلات متعددی دست به گریبان هستند، آنها می خواهند با غلبه بر تمامی دردهای خود زندگی کنند و بیش از گذشته به آینده امیدوار باشند .
مجید 22 ساله از جمله بیماران هموفیلی مراجعه کننده به مرکز آموزشی و درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان است، او به دلیل شدت بیماری سه روز در هفته فاکتور تزریق می کند و عمده مشکل خود را نبود حمایت های کافی اطرافیان و آینده ای مبهم بیان می کند . وی افزود: معلولیت های ناشی از این بیماری موجب می شود فرد تا آخر عمر نتواند از خدمات فرهنگی، اجتماعی حتی ورزشی بهره مند شود و این بیماری کیفیت زندگی مبتلایان به هموفیلی را کاهش می دهد . این بیمار اظهار کرد: بیشتر بیماران هموفیلی گوشه گیر می شوند و اطرافیان آنهان حتی اعضای خانواده نسبت به خواسته و نیازهای آنان چندان توجه نمی کنند .
علی 27 ساله بیمار دیگر هموفیلی که ضعف و بی حالی در چهره اش نمود بیشتری دارد برای دریافت خدمات درمانی مورد نیاز به این مرکز آمده است، به خبرنگار ایرنا گفت: رایگان بودن دارو موجب شده مشکلی دریافت آنها نداشته باشم اما تنها تزریق های مکرر و معلولیت های ناشی از این بیماری معضل وحشتناکی است که گریبانگیر مبتلایان به این بیماری می شود . این بیمار هموفیلی افزود: متاسفانه هموفیلی ها نمی توانند مانند دیگران از خدمات متعدد اجتماعی برخوردار شده و به زندگی خود ادامه دهند . وی خاطرنشان کرد: بیشتر مردم نگرش نامطلوبی نسبت به این بیماران دارند و ادامه همین وضعیت چشم انداز ناخوشایندی را برای این گروه از بیماران فراهم می کنند .
مسئول بیماران هموفیلی استان زنجان نیز با اشاره به اینکه هم اکنون 150 بیمار خونریزی ارثی دهنده در استان وجود دارد، گفت: عمده این بیماران را مبتلایان هموفیلی تشکیل می دهند که بیشتر موارد شناسایی شده نیز موارد شدید هستند .
کامبیز داوری افزود: بر این اساس بیماران هموفیلی در شهرستان های ایجرود، خدابنده، زنجان و طارم برای تامین فاکتور انعقادی مورد نیاز به مراکز درمانی ابهر و شهر زنجان مراجعه می کنند . داوری افزود: بیماران هموفیلی به ویژه خونریزی دهنده های شدید با مشکلات متعددی مواجه هستند بویژه آنکه در مواقعی ناخودآگاه دچارخونریزی می شوند، بلافاصله باید تحت درمان های لازم قرار گیرند . وی اظهار کرد: تزریق مکرر فاکتور مفاصل زانو را بتدریج تخریب کرده و در واقع محدویت های حرکتی و آرتروز زودرس را برای بیماران بوجود می آورد و در نهایت به معلولیت دچار می شوند . این فوق تخصص خون اطفال مرکز آموزشی درمان تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان ادامه داد: بر اساس امارهای ارائه شده در جهان از هر پنج هزار نفر یک نفر به بیماری هموفیلی مبتلا می شود و در این میان آگاهی و اطلاع رسانی لازم اهمیت بسزایی دارد . وی اظهار کرد: هم اکنون مشکلی در تامین فاکتور مورد مصرفی بیماران هموفیلی استان وجود ندارد و موضوع مهم اینکه این گروه از بیماران برای دریافت خدمات مورد نیاز خود باید مستمر مراجعه کند تا بیماری آنها عوارض کمتری داشته باشد . داوری افزود: تزریق فاکتور برای بیماران هموفیلی اهمیت زیادی دارد و برای تعادل اندامهای خود باید کار فیزیوتراپی را انجام دهند و به عبارتی دیگر بازتوانی شوند . وی ابراز کرد: هم اکنون اقدامات درمانی ارتوپدی بیماران هموفیلی این استان با اعزام بیماران به درمانگاه بیمارستان امام خمینی(ره) تهران انجام می شود .
این فوق تخصص خون اطفال خاطرنشان کرد: 20 سال پیش فاکتورهای تزریقی به بیماران تحت پوشش آلودگی هایی به همراه داشت و حامل ویروس هپاتیت بود، این در حالی است هم اکنون فاکتورهای فعلی مورد استفاده از سلامت بالایی برخوردار هستند .
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان ادامه داد: هم اکنون و با درمان های مستمر امید به زندگی در بیماران هموفیلی به مراتب افزایش یافته و با وجود درد بیماری می توانند بخوبی زندگی کنند . وی اظهار کرد: بیماری هموفیلی هم به ارث یعنی وابسته به X مغلوب منتقل می شود یعنی اینکه خانم ها ناقل بیماری هستند و بیماری در مردان بروز می کند و یک خانم ناقل 50 درصد پسران بیمار و 50 درصد دختران ناقل آن هستند . وی خاطر نشان کرد: نیمی از موارد بیماری هموفیلی قابل پیشگیری است و نیمی دیگر جهش های ژنیتکی هستند که در درازمدت خود را نشان می دهند .
به گزارش ایرنا، فدراسیون جهانی هموفیلی که 127 کشور عضو آن هستند و از سال 1963 تاسیس شده و این فدراسیون توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) به عنوان مرجع اطلاعاتی بیماری های خونریزی دهنده به رسمیت شناخته شده است .
روز جهانی هموفیلی در سال 1989 توسط فدراسیون جهانی هموفیلی WFH تعیین شد و به احترام فرانک اشنابل Frank Schnabel موسس فدراسیون جهانی هموفیلی 17 آوریل مصادف 28 فروردین یعنی روز تولد وی به عنوان روز جهانی هموفیلی نامگذاری شد .
شعار روز جهانی هموفیلی در سال 2018 به 'اشتراک گذاشتن دانش، ما را قوی تر می سازد' اعلام شده است .
7320/8068