پخش برنامه رادیویی زنده با عنوان «روشهای بهبود شاخص تولید در واحدهای پرورش دهنده مرغ گوشتی» با حضور عضو هیات علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل برنامه رادیویی زنده با شرکت دکتر محمود صحرائی عضو هیات علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز با عنوان «روشهای بهبود شاخص تولید در واحدهای پرورش دهنده مرغ گوشتی» روز دوشنبه ۲۰ بهمنماه ۱۳۹۹ از شبکه رادیویی سبلان و در برنامه کندیمیز پخش گردید.
دکتر محمود صحرائی در این برنامه رادیوی به موضوعاتی از قبیل معیارهای ارزیابی عملکرد تولیدی و اقتصادی واحدهای پرورش دهنده مرغ گوشتی از قبیل ضریب تبدیل غذایی و شاخص تولید پرداخت و گفت شاخص تولید معیار جامع و کاملتری بوده و شامل ترکیبی از ضریب تبدیل غذایی، وزن کشتار، طول دوره پرورش و درصد تلفات و قدرت زنده مانی است و این شاخص هر چه از لحاظ عددی بیشتر باشد نشان دهنده بازدهی بهتر پرورش مرغ گوشتی است و در واحدهای با مدیریت ضعیف ۲۰۰ الی ۲۵۰ و در و در احدهای با مدیریت مطلوب ۳۰۰ تا ۳۳۰ است. اما این شاخص تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد که از مهمترین آنها میتوان به برنامههای تغذیه و نوع و کیفیت اقلام خوراکی مصرفی در تهیه جیرههای غذایی و تنظیم جیرههای غذایی مطابق احتیاجات جوجههای گوشتی در مراحل مختلف آغازین، رشد و پایانی، استفاده از جوجه یکروزه با کیفیت و انتخاب سویه مناسب، کوتاه کردن طول دوره و پرورش مرغ سایز با وزن ( ۱۵۰۰ الی ۱۸۰۰ گرم)، مکانیزه کردن ساختمان و تاسیسات پرورش طیور، توجه به مسئله بیوسیکوریتی و امنیت زیستی در واحدهای پرورش طیور، بهکارگیری برنامه واکسیناسیون اصولی و رعایت مسائل بهداشتی در آمادهسازی سالنهای پرورش اشاره کرد .