عمومی | دانشگاه جامع علمی کاربردی

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی به مقام شامخ سپهبد شهید سردار سلیمانی درکرمان ادای احترام کرد

به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر محمدحسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در سفر به استان کرمان با جمعی از مقامات این استان دیدار و گفتگو کرد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در ابتدای این سفر با حضور در گلزار شهدای کرمان به مقام شامخ سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی ادای احترام و با آرمان های شهدا تجدید بیعت کرد.

سپس دکتر محمدحسین امید در دیدار با دکتر علی زینی‌وند استاندار کرمان گفت: به دنبال راه‌اندازی مرکز علمی کاربردی در منطقه سرچشمه که رشته‌های صنعتی و معدنی را آموزش دهد، هستیم.

وی بیان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی در همه استان‌ها تفاهمنامه‌ای با استانداران منعقد کرده تا براساس برنامه توسعه استان، نیازهای آموزش‌ مهارتی را تامین ‌کند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: این دانشگاه آمادگی آموزش نیروی مهارتی در استان کرمان در نقاط مختلف براساس نیاز دستگاه‌ها و برگزاری دوره‌های کوتاه مدت را کامل دارد. این دانشگاه ۸۰۰ دوره کوتاه مدت تک درس و پودمانی تعریف کرده است.

وی ادامه داد: پیشنهاد می شود یک پهنه آموزشی برای تجمیع مراکز علمی کاربردی در استان در نظر گرفته شود و به نظر می رسد اجرای این طرح در استان کرمان امکان پذیر است هرچند برخی از مراکز قابلیت جابجایی ندارند. توسعه کمی مراکز علمی کاربردی را در برنامه نداریم اما اگر در مناطقی نیاز باشد، مراکز جدید راه‌اندازی می‌کنیم.

دکتر محمدحسین امید تصریح کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی ظرفیت پذیرش ۶۰۰ هزار دانشجو دارد که اکنون حدود ۵۰ درصد ظرفیت آن پر شده است. طی سه سال اخیر سالانه ۱۰ تا ۱۵ درصد پذیرش دانشجو در این دانشگاه افزایش پیدا کرده است.

در ادامه دکتر استاندار با بیان اینکه پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها به دو بخش جمعیتی و خودآگاهی اجتماعی بستگی دارد، گفت: استان کرمان در حوزه خدمات و گردشگری بازار کار خوبی دارد.

وی اظهار کرد: نظام آموزشی آسیب های زیادی دارد که یکی از آسیب‌ها بومی گزینی است به‌طوری که برخی از مناطق را طبقاتی کرده و همه دسترسی به دانشگاه‌های خوب را ندارند.

دکتر علی زینی وند آینده دانشگاه‌ جامع علمی کاربردی را خوب ارزیابی کرد و افزود: این دانشگاه‌ می‌تواند روند توسعه کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

وی به تشریح ظرفیت‌های استان کرمان پرداخت و بیان کرد: در این استان ظرفیت‌های فعالی مثل معدن و صنعت وجود دارد که به نظر می‌رسد دانشگاه‌ها سعی کرده‌اند به آنها توجه کنند اما برخی از رشته‌ها مغفول مانده است.

استاندار کرمان بیان کرد: در حوزه خدمات به شدت بازار کار وجود دارد. سهم خدمات در اشتغال استان کرمان بسیار پایین است. در گردشگری هم به شدت ظرفیت داریم که بخش ناچیزی از آن به فعلیت رسیده است. لذا دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کرمان می‌تواند در این حوزه به امر آموزش‌های مهارتی به افراد فعالیت کند.

وی تاکید کرد: مشاغل خرد و خانگی به دلیل حجم شغلی که در یک بازه زمانی کوتاهی ایجاد می‌کنند، نیز باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین در حوزه کشاورزی میزان مصرف آب، سرمایه و نیروی انسانی با ثروت و محصولی که تولید می‌شود همخوانی ندارد که دانشگاه جامع علمی کاربردی در این بخش می‌تواند کار کند.

سپس رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در نشستی مشترک با رئیس و اعضای سازمان بسیج علمی و اساتید استان کرمان اظهار کرد: با توجه به شرایط این استان از راه‌اندازی دوره‌های آموزشی توسعه و کشت گیاهان دارویی، گلخانه ای در این استان استقبال می‌کنیم و ما آمادگی کامل همکاری را با بسیج در این زمینه داریم.

وی پرورش گیاهان دارویی، دام و طیور و ... را از ظرفیت‌های استان کرمان دانست و در ادامه خطاب به جامعه بسیج مهندسان کشاورزی استان کرمان گفت: می‌توانید از ۱۶ مرکز علمی کاربردی این استان، برای آموزش در این زمینه‌ها کمک بگیرید و الزاما دوره‌های کوتاه مدت نیاز نیست که مراکز ما آنها را اجرا کنند بلکه می‌توانند جهادکشاورزی یا بسیج این دوره‌ها را تحت نظارت دانشگاه جامع علمی کاربردی برگزار کند.

دکتر محمدحسین امید در ادامه سخنانش از مشکلات اشتغال کشور سخن به میان آورد و تصریح کرد: بخش خصوصی باید تمرکز خود را روی راه اندازی صنایع خرد و کوچک بگذارد و اکنون حتی کشورهای اروپایی به سمت راه‌اندازی شرکت‌های کوچک رفته اند.

وی گفت: آموزش به سربازان را نیز در دستور کار قرار دادیم. به آنها رشته‌های مهارتی یاد دهید. بیش از تحقیقات، فن و مهارت را باید به مردم یاد بدهیم تا مردم بتوانند مشکل اشتغال را خودشان حل کنند.

گفتنی است حضور در نشست خبری با اصحاب رسانه، نشست با روسای مراکز آموزش علمی کاربردی استان کرمان از دیگر برنامه های دکتر محمدحسین امید در سفر به کرمان بود.