برگزاری وبینار آموزشی "فرآوری خرما و محصولات متنوع آن" توسط اکبر جوکار عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی فارس.
طبق
گزارش فائو ایران با تولید سالانه بیش از یک میلیون تن خرما رتبه دوم تولید در
دنیا را به خود اختصاص داده است. اما صادرات خرما و محصولات آن جایگاه قابل قبولی
نداشته و خرمای ایران با قیمتی پایینتر از میانگین جهانی به فروش میرسد. ضایعات
خرما در ایران بین ۳۰ الی ۵۰ درصد گزارش شده است و علت اصلی این ضایعات نبود صنایع
فرآوری و بسته بندی مناسب و کافی در کشور است. حدود ۱۱ درصد از خرمای تولیدی در
کشور جذب صنایه فرآوری می شود در حالیکه این پتانسیل وجود دارد که ۵۰ درصد از
خرمای ایران در صنایع تبدیلی، فرآوری یا بستهبندی شود. در صورت تحقق این امر نه
تنها حداقل ۵۰ درصد از ضایعات کاهش یافته بلکه خرما حدود ۷۵ میلیون دلار در سال
افزایش ارزآوری خواهد داشت. با انجام فرآوری خرما و تولید محصولات متنوع از آن
علاوه بر کاهش ضایعات و افزایش رونق اقتصادی تقاضا و قیمت خرما نیز افزایش یافته و
در نهایت منجر به افزایش درآمد کشاورز نیز خواهد شد.
مطالب مهم ارائه شده در این وبینار:
۱) شرح فرآوریهای مختلف و متفاوت برای خارک، رطب و خرما
۲) معرفی روشهای مختلف ضدعفونی کردن خرما
۳) بیان روشهای فرمولاسیون و تولید انواع محصولات متنوع از خرما
۴) معرفی و شرح پتانسیل تولید حداقل ده نوع محصول جدید از خرما
۵) اعلام آمادگی کامل محققین صنایع غذایی جهت همکاری و یاری در ایجاد کارگاههای روستایی تولید فرآوردههای خرما