عمومی | دانشگاه علوم پزشکی جهرم

اراده و نیت هایی که تنها برای خدمت رسانی به مردم و ارتقا سلامت آنان شکل گرفته است - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱

گفتگو با برخی از فعالین و تلاشگران خستگی ناپذیر " طرح شهید سلیمانی" در شهرستان جهرم

بحران و اپیدمی کرونا  آسیب های جدی از لحاظ بعد سلامت، مادی و معنوی به مردم عزیز ایران وارد کرده است که این روز ها تنها را مقابله با این بیماری مهلک پیشگیری از آن است. در راستای این موضوع مهم طرحی با نام شهید والامقام "سردار سلیمانی" برای پیشگیری و کنترل این بیماری در کشور راه اندازی و اجرا شده است.  این طرح هدفش بیماریابی، نظارت بر مبتلایان و  کمک به بیمارانی است که از لحاظ معیشت دارای مشکل هستند.

در "طرح شهید سلیمانی" سه تیم مراقبت، نظارت و حمایت شکل گرفته که برای کمک رسانی به مردم پای میدان آمده و فداکارانه با خدمات نیکشان سعی بر کنترل این بیماری دارند. در شهرستان جهرم هم مانند دیگر شهرستان های کشور این طرح آغاز و اجرا شده است. در این طرح در کنار کارشناسان بیماری های واگیر و بهداشت محیط و مراقبین سلامت دانشگاه علوم پزشکی جهرم، نیروهای بسیج و هلال احمر فداکارانه در حال خدمت به مردم عزیز هستند. این طرح نه تنها تاثیر گذار در جهت پیشگیری این بیماری دارد بلکه در کنار آن اتحاد و همدلی هایی شکل گرفته که وصف ناپذیر و خاطره های به یاد ماندی از ایثار و مهربانی  را به جا گذاشته است.

حال سراغ یکی از اعضای تیم مراقبت می روم که با گذشت و ایثار خود به منازل افراد مبتلا رفته و از اعضا و اطرافیانی که در تماس مستقیم با بیمار بوده اند تست سریع تشخیص کرونا گرفته است؛ او می گوید: دو خانم هستیم که به عنوان تیم مراقبت در "طرح شهید سلیمانی" در بخش سیمکان شهرستان جهرم به خانه های افراد مبتلا می رویم و از اعضای خانواده بیمار تست سریع کرونا می گیریم. شاید برای همه این کار خطرناک و ریسک آور باشد. درست است یک ترس پنهانی وجود دارد اما وقتی به این فکر می کنیم که با انجام این تست افراد مبتلا شناسایی و از شیوع بیماری پیشگیری می شود حس خوبی به ما دست داده و آن ترس از بین می رود.

وی در ادامه می گوید: ناگفته نماند که ما با پوشش حفاظت شده و رعایت کامل پروتکل های بهداشتی به خانه ها مراجعه می کنیم. برای حفظ جان خود و دیگران از هر خانه که خارج می شویم پوشش حفاظتی ما تعویض می شود.


با مهربانی که در صدای او طنین انداز می شود از خاطرات رفتنش به خانه یک بیمار مبتلا به کرونا می گوید: توسط تیم رهگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم که آمار مبتلایان را به ما می دهند به همراه همکارم به خانه یکی از بیماران در روستای آب شیخ بخش سیمکان رفتیم. زنگ خانه را زدیم، در  که باز شد خانم خانه تا ما را با لباس حفاظت دید وحشت کرد. با صدای بلند گفت؛ از اینجا بروید و حتی اجازه نداد که خودمان را معرفی کنیم و در را بست. پشت سر هم تکرار می کرد، ما بیمار کرونایی نداریم از اینجا بروید. نگذارید آبروی ما جلوی در و همسایه از بین برود. این درحالی بود که همسر ایشان مبتلا به کرونا و به درمانگاه منتخب روستای دوزه (بخش سیمکان) مراجعه کرده و نمونه او مثبت شده بود.

او در ادامه می گوید: مجددا زنگ خانه را زدیم اما آن خانم در حیاط ایستاده بود و با باز نکردن در خانه مقاومت می کرد. بهورز روستا که همراه ما بود به آن مادر گفت: « کرونا که عیب نیست ما آمدیم از شما نمونه بگیریم و آموزش های لازم خود مراقبتی دهیم. من خودم هم چند وقت پیش مبتلا به کرونا شدم و تمام اهالی روستا می دانند. هدف ما پیشگیری و کنترل بیماری است شاید هم اصلا شما مبتلا نشده باشید؛ برای حفظ سلامتی خودتان هم که شده با ما همکاری کنید.» بعد از کلی صحبت  و مکالمه ای که بین ما رد و بدل شد آن خانم راضی و در خانه را بازد کرد.

در همین حین همسر بیمارش از راه رسید و به آن اطلاع دادیم که نمونه ارسالی شما مثبت شده است. از عکس العمل خانمش رنجید و عذر خواهی کرد. در نهایت مادر و همه اعضای خانواده راضی به دادن تست سریع تشخیص کرونا شدند. خوشبختانه تست آن مادر منفی شد اما نمونه یکی از فرزندانش مثبت بود.  آن مادر در آخر عذر خواهی کرد و گفت: « وقتی بهورز روستا گفت کرونا گرفته و بسیاری از اهالی می دانند و با این وجود هیچ اتفاقی رخ نداده خیالم راحت شد و متوجه شدم که مشکلی پیش نمی آید.»