انتشار دستاورد شاخص بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با عنوان «تولید استارتر برای برههای شیرخوار در گلههای عشایری» در فصلنامه اثربخشی بازتاب تات
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دستاورد شاخص بخش تحقیقات علوم دامی مرکز با عنوان «تولید استارتر برای برههای شیرخوار در گلههای عشایری» در شماره ۹ پائیز ۹۹ فصلنامه اثربخشی بازتاب تات منتشر شد.
این دستاورد حاصل تحقیقات انجام شده روی ۵۰۰ راس بره شیرخوار در طی دو سال در سامانه عشایری است. اقلام خوراکی از قبیل ذرت، جو، سبوس گندم، مکمل، نمک و غیره بعد از آسیاب شدن، مطابق فرمول برای تهیه کنسانتره مخلوط میشوند. دوره عادتپذیری به میزان ۱۴ روز میباشد. تغذیه برهها با مقدار ۳۰ گرم جیره شروع و هر هفته ۵۰ گرم اضافه میشود. تغذیه برههای شیرخوار با این کنسانتره به مدت ۹۰ روز از سن یک ماهگی لغایت چهار ماهگی انجام و برای هر بره ۵۰ کیلوگرم در نظر گرفته میشود.
در زمینه پتانسیل اقتصادی و اثربخشی این دستاورد به تولید سالانه حداقل ۲ میلیون راس بره شیرخوار در استان اردبیل، افزایش وزن در مقایسه با روش سنتی پرورش بره در گلههای گوسفند مغانی ۱۰ کیلوگرم در هر بره، کوتاه کردن طول دوره پرورش بره حداقل ۲.۵ ماه و کاهش فشار چرای دام بر مرتع، کاهش تلفات بره، افزایش وزن کشتار بره و بازدهی تولید گوشت قرمز و افزایش بهرهوری پرورش بره شیرخوار به میزان ۳۵ درصد در مقایسه با روش سنتی در سامانه عشایری اشاره شده است.