نقطه عطف همکاری خیرین درتوسعه آموزش عالی کشوردر دانشگاه تبریز/ احداث و تجهیز ساختمان دانشکده فنی مهندسی فرآیند سیدرضا مقیمی اصل
مراسم امضای تفاهمنامه و کلنگ زنی احداث و تجهیز دانشکده فنی مهندسی فرآیند (مهندس رضامقیمی اصل )مابین دانشگاه تبریز و شرکت مهر اصل برگزار شد.
احداث و تجهیز ساختمان با ۱۷۰۰ متر مربع زیربنا و هزینه دویست میلیارد ریال، استخدام بخشی از فارغ التحصیلان دانشکده فنی - مهندسی فرآیند در کارخانجات مهراصل بخشی از تفاهمنامه دانشگاه تبریز با شرکت مهر اصل میباشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز در این مراسم دکتر میررضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز ضمن تبریک روز پرستار به مدافعان سلامت و تقدیر از خانواده مقیمی اصل بخاطر حضور دردانشگاه و عقد تفاهمنامه افزود: امروز یک روز تاریخی برای دانشگاه تبریز میباشد و یک نقطه عطف در زمینه مشارکت بخش خصوصی در امر آموزش عالی است.
دکتر مجیدی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در دانشگاه در حقیقت سرمایه گذاری برای هویت و توسعه نسل آینده جامعه است افزود: توسعه آموزش عالی خدمتی بزرگ و هویت بخشی به نسل های آینده است و ملاک ارزیابی پیشرفت جامعه سطح آموزش عالی در جامعه است و چنین خدمات ارزنده در آینده موجب پیشفت کشور خواهد شد.
رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه احداث ساختمان و تجهیز امکانات دانشگاهها توسط خیرین و بخش خصوصی یکی از کارهای رایج در دانشگاههای معتبر دنیا است افزود: مشارکت خیرین در توسعه آموزش عالی در سطح دنیا امری رایج است چنانچه حتی چندین دانشکده در دانشگاهها معتبر دنیا توسط خیرین ایرانی احداث و تجهیز شده اند و برای اولین بار در سطح کشور همکاری دانشگاه با بخش خصوصی جهت احداث دانشکده امروز اتفاق می افتد و امید است که این امر منشاء گسترش فرهنگ مشارکت خیرین در آموزش عالی گردد.
دکتر مجیدی با اشاره به اینکه دانشگاه تبریز در هشت دهه گذشته منشاء خدمات بزرگ به جامعه ومهد تربیت و آموزش انسانهای متعهد و متخصص میباشد افزود امروز دانشگاه تبریز بعنوان دانشگاه نسل سوم رسالت بزرگی در زمینه گسترش ارتباط دانشگاه با صنعت و حل مشکلات بخش صنعت دارد و امید است با ساخت این دانشکده ضمن کارآفرینی و اشتغال زائی بخشی از نیازهای استان و کشور در زمینه صنایع تبدیلی بزرگ رفع گردد .
در ادامه این مراسم مهندس سید امیر سیاوش مقیمی اصل مدیر عامل شرکت مهر اصل ضمن اشاره به خصیصه بارز اخلاقی پدرشان در زمینه انجام کارهای خیر جهت اعتلاء و پیشرفت کشور بعنوان یک وظیفه افزود:هرکار خیری که انجام میدهیم بعنوان وظیفه در راه خدمت به کشورمان جهت پیشرفت و آبادنی است و هدف ما از احداث این دانشکده ایجاد بستر رشد وتربیت شایسته فرزندان این مرز وبوم است تا در آینده با توجه به استعداد و پتانسیل بالای جوانان شاهد درخشش سیدرضا مقیمی اصل های بیشتر در جامعه باشیم.
مدیر عامل شرکت مهر اصل و دانش آموخته دانشگاه تبریز با اشاره به جزئیات احداث پروژه دانشکده مهندسی فرآیند در دانشگاه تبریز افزود این دانشکده در فضایی به مساحت ۱۷۰۰ متر زیربنا با هزینه تقریبی یکصد میلیارد ریال طی دوسال احداث و همچنین یکصد میلیارد ریال جهت تجهیز کارگاهها و ازمایشگاه هزینه خواهد شد و در مجموع هزینه حدود دویست میلیارد ریال در نظر گرفته ایم و درآینده تا ۳۵۰۰ متر قابل افزایش می باشد.
وی با اشاره به رسالت دانشگاه در زمینه کارآفرینی و اشتغال افزود: مقررکرده ایم بعد از احداث و تجهیز ساختمان ،شرکت مهر اصل ضمن استخدام و بکارگیری بخشی از فارغ التحصیلان این دانشکده ،زمینه های همکاری صنعت و دانشگاه را تقویت نماید.
شایان ذکر است؛ مهندس سید رضا مﻘیمی اصل متولد ۱۳۲۲ در تبریز، مدیر عامل گروه کارخانجات تولیدی مهراصل و پیشکسوت صنعت و خیر تبریزی، کارآفرین نمونه که طی نیم قرن فعالیت تولیدی با محوریت تجهیزات تهویه مطبوع و تبرید صنعتی، علاوه بر کمک های شایان به استقلال کشور طی سالهای متمادی، صادرکننده نمونه کشور نیز بود. فعالیت های کارآفرینی وی گستره ای از تولید مقاطع و لوله های مسی تا الکترو فن موتور های اکسترنال روتر و قفس سنجابی را شامل می شد. مهمترین هدف و چشم انداز وی کمک به رشد و شکوفایی صنعت و معدن کشور و جهانی شدن برند ایرانی بود.
مهندس مقیمی اصل در جوانی به خلبانی علاقمند شد، به نیروی هوایی پیوست و در انگلستان فوق لیسانس مهندسی رادار گرفت. اما بعد از نیروی هوایی خارج شد و به کار تولید کالاهای تهویه مطبوع روی ﺁورد. مهندس مﻘیمی اصل علاوه بر کارخانه های تولید هواساز، به تولید لوله های مسی و محصولات معدنی هم وارد شده است
وی در سالهای اخیر وقتش رو صرف تولید کالاهای پیچیدهای کرده که در فهرست کالاهای تحریم شده ایران قرار دارند ولی با همت وی امروز ایران در ردیف صادرکنندگان این قطعات قرار گرفته است. مهندس مﻘیمی در سال ۸۹ به عنوان کارﺁفرین برتر کشوری انتخاب شده و علاوه بر ﺁن، خدماتش بارها مورد تﻘدیر مسیولان کشور قرار گرفته است. وی همچنین به عنوان کارآفرین برتر سال ۹۵ انتخاب شد .
این خیر تبریزی در شهریور ماه ۱۳۹۷ و در سن ۷۵ سالگی در در محل کار خود(گروه کارخانجات تولیدی مهراصل) و حین طراحی و تولید نمونه، در حین حضور و فعالیت در واحد تولیدی بر اثر حادثه انفجار مخزن به شهادت رسید.
شرکت مهر اصل متشکل از ۱۵ کارخانه است که به صورت مستقیم برای ۱۲۸۶ نفر و به طور غیر مستقیم برای ۴۷۰۰ الی ۴۸۰۰ نفر شغل ایجاد کرده، همچنین این شرکت کلیه تجهیزات مربوط به تجهیزات تهویه و تبرید را تولید کرده، و برخی از آن را به بازار داخل اختصاص داده و بخشی از آن را صادر میکند .