عمومی | دانشگاه جامع علمی کاربردی

جشن دانشجویان نوورود دانشگاه جامع علمی کاربردی استان خوزستان برگزار شد

به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی خوزستان ، با حضور دکتر محمدحسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر مسعود خداپناه رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی خوزستان، آیین معارفه نودانشجویان این واحد استانی به صورت مجازی برگزار شد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در این مراسم اظهار کرد: تا چند سال گذشته با توجه به حاکم بودن روحیه مدرک گرایی، آموزش های مهارتی در اولویت مردم و مسئولان نبود. در کل دو دانشگاه فنی و حرفه ای و علمی کاربردی هستند که به صورت مهارتی تدریس می‌کنند. بر اساس برنامه ششم توسعه کشور که اکنون در روزهای آخر اجرای این برنامه هستیم، طبق قانون باید تا پایان اسفند ماه، ۳۰ درصد از کل دانشجویان کشور مهارتی باشند. یعنی اگر حدود ۳ میلیون دانشجو وجود داشته باشد باید یک میلیون نفر در دانشگاه های جامع علمی کاربردی و فنی و حرفه ای تحصیل کنند. در این دو دانشگاه ظرفیت لازم ایجاد شده است، ما تنها در دانشگاه جامع علمی کاربردی می توانیم یک میلیون دانشجو تربیت کنیم اما واقعیت این است که کمتر از ۱۵ درصد دانشجویان کشور در دانشگاه های مهارتی تحصیل می کنند.

وی افزود: در گذشته توجه زیادی به دانشگاه های مهارتی نمی شد و متقاضی کمی وجود داشت چرا که نگاه مسئولان و مردم به این دانشگاه ها مثبت نبود. اما اکنون این نگاه مثبت شده است تا حدی که تنها در دانشگاه ما در سه سال اخیر سالیانه بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش پذیرش دانشجو داشتیم، درحالی که در سایر دانشگاه ها جمعیت رو به کاهش است. حتی دانشگاه های نظری هم به دنبال ایجاد شرایطی برای انتقال مهارت به دانشجو هستند و دوره های عملی را افزایش داده اند.

دکتر محمدحسین امید گفت: در کشور اکنون به جمع بندی رسیده ایم که یکی از راه حل های کاهش بیکاری، آموزش های مهارتی است. اکنون همه بر این باور هستند که دانش آموختگان دوره های نظری نمی توانند به راحتی شغل ایجاد کنند و پیش از آن باید دوره های مهارتی را طی کنند.

وی با اشاره به تغییرات ایجاد شده در دانشگاه جامع علمی کاربردی، بیان کرد: این دانشگاه در طول این چند سال فراز و نشیب های زیادی به خود دیده است. در برنامه اول پنج ساله دانشگاه، بازنگری در همه زمینه ها صورت گرفت. در کمتر از ۲ سال توانستیم بیش از ۹۰ هزار مدرس علمی کاربردی را مجددا ارزیابی کنیم و از این تعداد ۲۵ هزار نفر موفق به احراز شرایط دانشگاه شدند. همچنین در این مدت موفق به باثبات کردن وضعیت دانشگاه شدیم. در سال‌های اخیر نیز نزدیک به ۲۰۰ مرکز نوآوری در کشور ایجاد کردیم.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به توسعه مناسبات بین المللی این دانشگاه، تصریح کرد: در سال های اخیر ارتباطات بین المللی دانشگاه توسعه پیدا کرده و برای اولین بار تعدادی از دانشجویان کارشناسی را برای گذراندن  دوره کارورزی به آلمان اعزام می کنیم که در تاریخ دانشگاه بی سابقه است.

وی در پایان بیان کرد: دانشجوی این دانشگاه باید در حوزه آموزش مطالبه گر باشد. از ابتدای سال تاکنون ۵۰ استارت آپ برگزار کردیم. تا پایان سال جاری نیز حدود ۱۰۰ رویداد شتاب دهنده برگزار خواهد شد.

همچنین در این مراسم رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی خوزستان، ضمن عرض تبریک و آرزوی موفقیت برای دانشجویان جدیدالورود اظهار داشت: امیدوارم دوران تحصیل را با موفقیت پشت سر گذاشته و از امکانات موجود نهایت بهره را در علم آموزی داشته باشند.

وی با قدردانی از رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی به جهت حمایت از دانشجویان و مراکز آموزش علمی کاربردی گفت: این دانشگاه یک دانشگاه مهارت آموزی و کارآفرینی است و دانشجویان می توانند افرادی ماهر و کارآفرین و تاثیرگذار برای جامعه باشند.

دکتر مسعود خداپناه گفت: کشور امروز دیگر نیاز به مدرک دانشگاهی ندارد بلکه نیازمند مهارت و توانمندی است؛ دانشجویی که توانمند است هم می تواند وارد بازار کار شود و هم می تواند کارآفرین شود.

وی  اظهار کرد: هدف اصلی دانشگاه جامع علمی کاربردی، مهارت آموزی و افزایش توانمندی دانشجویان است. در کشور پیشرفته ای مانند آلمان ۸۰ درصد دانشگاه ها مهارتی هستند ولی متاسفانه در کشور ما ۸۰ درصد دانشگاه ها نظری هستند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی خوزستان بیان کرد: این دانشگاه بزرگترین دانشگاهی است که در حیطه های مختلف اقتصادی، تولیدی، کشاورزی، فرهنگی و هنری فعال است. در استان خوزستان حدود ۲۳ هزار دانشجو در ۱۷ مرکز علمی کاربردی مشغول به تحصیل هستند.

وی تصریح کرد: از دانشجویان جدید می‌خواهم که در امر آموزش مطالبه گر باشند و نیازهای فرهنگی، آموزشی و دانشجویی خود را مطالبه کنند و نقاط قوت و ضعف، پیشنهادات و انتقادات خود را به ما اطلاع دهند. دانشگاه جامع علمی کاربردی در بخش آموزشی، دانشجویی، فرهنگی و ورزشی بسیار فعال و جزو دانشگاه های پیشرو است؛ از نظر کمی نیز نزدیک به ۲۰۰ هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می کنند.

دکتر مسعود خداپناه تاکید کرد: کشور امروز دیگر نیاز به مدرک دانشگاهی ندارد، بلکه نیازمند مهارت و توانمندی است. دانشجویی که توانمند است هم می تواند وارد بازار کار شود و هم می تواند کارآفرین شود. فارغ التحصیلان دانشگاه ما کارآفرین هستند چون توانمند شده اند.

وی تصریح کرد: دانشجویان می توانند از صندوق رفاه وام دانشجویی دریافت کنند و بخش زیادی از هزینه شهریه را نیز می‌توانند از این طریق پرداخت کنند. همچنین از دانشجویانی که قصد دارند کارآفرین شوند، تا بیش از ۵۰ میلیون تومان حمایت مالی می شود.

در پایان این مراسم، مهندس اشرفی مدیر کل خدمات آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در خصوص موضوعات مرتبط با خدمات آموزشی و استفاده از سامانه آموزشی، ارشادات لازم را به دانشجویان جدید الورود ارائه کرد.