عمومی | پژوهشگاه نیرو

اولین جلسه کمیته کارشناسی استانداردها بر اساس نظام‌نامه استانداردهای صنعت برق برگزار شد

جلسه مذکور به‌عنوان اولین جلسه کمیته کارشناسی استانداردها در حوزه توزیع با موضوع بررسی پیش‌نویس استاندارد "تجهیزات استخراج فرآورده‌های پردازشی رمزنگاری شده رمزارزها (ماینرها) – حدود انتشار پدیده‌های کیفیت توان الکتریکی برای فرآیند استخراج رمز ارز – قسمت ۱: الزامات تجهیزات" با شرکت اعضاء کمیته متشکل از مدیران و نمایندگانی از شرکت‌های مادر تخصصی توانیر، تولید نیروی برق حرارتی، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، سازمان ملی استاندارد ایران، مدیریت شبکه برق ایران، شرکت‌های توزیع، شرکت‌های تولیدکننده، مهندسین مشاور، پژوهشگاه نیرو، اساتید دانشگاهی و متخصصین به‌صورت مجازی برگزار شد. ریاست کمیته را جناب آقای دکتر عفت‌نژاد، معاون محترم دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع وزارت نیرو بر عهده داشتند.
تدوین این استاندارد در راستای اجرای پروژه پژوهشی تحت عنوان "تدوین الزامات کیفیت توان تجهیزات استخراج رمزارزها در شبکه‌های توزیع و فوق توزیع" در پژوهشگاه نیرو انجام شده است. اعضاء و محققین محترم تدوین استاندارد مذکور خانم مهندس مسلمی (مدیر محترم گروه پژوهشی برنامه‌ریزی و بهره برداری سیستم‌های قدرت)، مهندس اسماعیلی (مجری محترم طرح تجهیزات الکترونیک قدرت)، مهندس رئوفی (پژوهشگر محترم گروه پژوهشی برنامه‌ریزی و بهره‌برداری سیستم‌های قدرت) و خانم‌ها مهندس اسعد واقفی و مهندس برزگر (کارشناسان محترم پاره‌وقت گروه پژوهشی برنامه‌ریزی و بهره‌برداری سیستم‌های قدرت) از پژوهشگاه نیرو و مشاورین محترم، دکتر سالارخیلی و مهندس جلالی بوده‌اند.
در این جلسه مهندس رئوفی به نمایندگی از تیم محترم تدوین استاندارد، توضیحاتی مبسوط در خصوص موضوع و روند تدوین استاندارد ارائه دادند و پاسخگوی نقطه نظرات دریافتی و مطرح شده اعضاء و مدعوین در جلسه بودند.
شایان ذکر است پیرو تصویب‌نامه شماره ۵۸۱۴۴/ت ۵۵۶۳۷ ه مورخ ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ هیات محترم وزیران مبنی بر استانداردسازی تجهیزات استخراج رمزارزها (ماینرها) و جلسه مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۱۰ برگزار شده در سازمان ملی استاندارد ایران با حضور کلیه ذی‌نفعان، مقرر گردید تدوین استاندارد برچسب مصرف انرژی این تجهیزات بر عهده سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) قرار گیرد و تدوین استاندارد الزامات کیفیت توان ماینرها توسط پژوهشگاه نیرو انجام شود و پس از اتمام کار، پیش‌نویس تدوین شده جهت طرح در کمیسیون‌های فنی مربوطه به سازمان ملی استاندارد ایران ارسال شود. براین اساس ضمن تعامل با سازمان محترم ملی استاندارد ایران، مراحل تدوین این استاندارد در قالب استاندارد ملی و اخذ تاییدیه کمیسیون‌های فنی مربوطه انجام گرفت و به‌منظور انطباق فرآیند ابلاغ استاندارد ملی با گردش کار تبیین شده در نظام‌نامه استانداردهای صنعت برق، هماهنگی‌های لازم جهت طرح پیش‌نویس تدوین شده در جلسه کمیته کارشناسی استانداردها در حوزه توزیع به‌عمل آمد و تاییدیه کمیته مربوطه با کسب اتفاق آراء اخذ گردید. در این رابطه هم‌چنین در نظر است متعاقباً نسبت به ارسال پیش‌نویس استاندارد تایید شده کمیته کارشناسی به کمیته تصویب استانداردهای صنعت برق و به موازات آن کمیته ملی سازمان ملی استاندارد ایران اقدام گردد تا ضمن تایید نهایی، فرآیند ابلاغ آن در سطح ملی تکمیل گردد.