باید گفتمان مشترک دولت و مردم در استفاده از وسایل تکنولوژیک، ایجاد شود
دکتر قهرمان سلیمانی (رایزن فرهنگی ایران در روسیه) با اشاره به مهمترین تجربه فرهنگی روسیه گفت: گفتمان مشترک دولت و مردم در استفاده و کاربری وسایل تکنولوژیک و عدم تردید در این استفاده از مهمترین تجربههای فرهنگی روسیه است که ایران می تواند از این تجربه بیاموزد. لذا باید سیستم خودمان را در این استفاده آشتی دهیم و این اصلیترین موضوعی ست که میتوانیم در این تجربه فرهنگی از آن درس بگیریم.
دومین نشست از سلسله نشست های پیامدهای فرهنگی کرونا بر فرهنگ و هنر و دیپلماسی فرهنگی با عنوان «تجربههای فرهنگی و هنری کشورهای مختلف در مواجهه با کرونا» با حضور دکتر سید محمد طباطبایی (رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فرانسه)، دکتر قهرمان سلیمانی (رایزن فرهنگی ایران در روسیه)، دکتر روحالله حسینی (عضو گروه مطالعات فرانسه دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران) و دکتر الهه کریمی (عضو گروه مطالعات روسیه دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران) سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۹ با دبیری دکتر مصطفی اسدزاده (دکتری سیاستگذاری فرهنگی و عضو پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات) و با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات به صورت آنلاین برگزار شد.
در بخش اول این برنامه قهرمان سلیمانی با ارائه آمار و ارقام از کشور روسیه سخنان خود را آغاز کرد و گفت: میزان شیوع کرونا در کشورهای مختلف متفاوت است لذا به تناسب تفاوت در میزان شیوع در کشورها، تصمیم گیریهای دولتی هم متفاوت است. روسیه تاکنون ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار مبتلا به کرونا و ۴۰ هزار فوتی داشته است به طوری که هفته گذشته بالاترین میزان شیوع را با روزی ۲۸ هزار نفر مبتلا ثبت کرده است. بنابراین به لحاظ میزان شیوع، در زمره کشورهای بالای جدول است، مخصوصاً در چند روز گذشته دامنه شیوع بالا رفته و این روزها بدترین روزهای روسیه است. یکی از عوامل موثر در میزان کم مرگومیر به نسبت میزان بالای ابتلا در این کشور، داشتن زیرساختهای بسیار بسیار قدرتمندی است که از دوره شوروی به وجود آمده و در این روزهای سخت، کمککننده تسهیلات بهداشتی روسیه شده است.