روزهای سخت کرونایی در آزمایشگاه کووید ۱۹ جهرم - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
در موج سوم کرونا روزانه تا حدود ۴۰۰ تست کرونا در آزمایشگاه کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی جهرم تحلیل و گزارش شده است.
دکتر سید مجید ارجمند، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم، در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه گفت: آزمایشگاه های کووید یکی از خطرناک ترین و پر ریسک ترین واحدهای حوزه سلامت به شمار می روند و براساس عود بیماری کرونا، تعداد آزمایش های تشخیصی کرونا افزایش و یا کاهش می یابد.
وی اظهار کرد: از ابتدای شیوع کرونا در جهرم تا به امروز به طور میانگین روزانه بیش از ۲۷۰ تست حلق و بینی از بیماران سرپایی و بیش از ۳۰ تست از بیماران بستری گرفته شده و به آزمایشگاه کووید دانشگاه جهت بررسی ارسال گردیده است که این تعداد در ماههای اخیر و در موج سوم کرونا به روزانه ۴۰۰ نمونه نیز رسیده است.
دکتر ارجمند افزود: پاسخ تست های آزمایشگاهی معمولا ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از انجام آزمایش و نمونه برداری مشخص می شود و بررسی تست های بیماران بستری و پرسنل کادر درمانی به دلیل حساسیت بیشتر در اولویت قرار دارد و ظرف مدت ۷ ساعت اعلام می گردد.
معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: این آزمایشگاه دارای ۵ نیروی متخصص آزمایشگاهی است که از ساعات اولیه صبح تا ۱۱ شب به طور متصل مشغول به کار هستند و در حال حاضر متاسفانه ۴ نفر از این پرسنل به دلیل ابتلا به کرونا دوره درمان را می گذرانند.
دکتر شاپور شادمند مدیر مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه خاطر نشان کرد: تست حلق و بینی برای بیماران سرپایی علاوه بر مراکز ۱۶ ساعته جامع خدمات سلامت امام صادق(ع)(درمانگاه شماره ۴)، مرکز الغدیر(واقع در بلوار مادر) و مرکز جامع خدمات شهدای دوزه، به منظور ارائه خدمات بیشتر به بیماران مشکوک، در بیمارستان های پیمانیه، استاد مطهری و خاتم الانبیاء شهرستان خفر نیز انجام که پس از جمع آوری به تنها آزمایشگاه تشخیص کرونای جهرم ارسال می گردد.
وی خاطر نشان کرد: به محض دریافت نتایج نمونه ها از آزمایشگاه، موارد مثبت در سامانه ثبت می گردد سپس بلافاصله از طریق پیامک به اطلاع مراجعین رسانده می شود.
وی افزود: فرایند درمان بیماران به اتکای انجام دقیق تست ها و تشخیص کارشناسان حرفه ای آزمایشگاه دنبال می شود که از یک طرف با زحمات و سختی های کار با لباس ها و تجهیزات مخصوص مواجهند و از طرف دیگر در ارتباط مستقیم با ویروس ناشناخته ای هستندکه تشخیص آن به سادگی ممکن نیست و فرایند و پیچیدگی های خاص خود را دارد ولی با تمامی این اوصاف، خطرات را به جان خریده و بی منت و ادعا مشغول کار هستند.
دکتر شادمند در پایان از همشهریان درخواست کرد در جهت حفظ سلامت فردی و اجتماعی از حضور در اجتماعات اکیدا خودداری کرده و دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند.
آزمایشگاه تخصصی تشخیص کرونای دانشگاه علوم پزشکی از فروردین ماه سال جاری مجوز فعالیت از انستیتو پاستور ایران و آزمایشگاه مرجع را اخذ کرده و کارشناسان متخصص آن بی وقفه مشغول تحلیل و گزارش نمونه های ارسالی از مراکز بهداشتی و بیمارستانی هستند.