عمومی | پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری

پژوهش «طبس شهری که بود » کتاب شد

.


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، کتاب «طبس شهری که بود» دردو بخش ، شامل پژوهش ها و گزارش هایی با عنوانهایی چون «مکان جغرافیایی وویژگی های اقلیمی طبس »، «توصیف های تاریخی و زیبایی های شهر طبس » ، « سیمای شهر طبس »، «شهری برفراز شهر »، «تزیین کاری در معماری طبس»و... با ارایه عکس هایی جالب و دیدنی به معرفی شهرسازی و معماری طبس می پردازد.
زنده یاد باقر آیت الله زاده شیرازی در مقدمه این کتاب آورده است ؛ این کتاب از شهری سخن می گوید که پس از زلزله 1357جز درختانش از کالبد شهر چیز دیگری به جای نماند.
کتاب «طبس شهری که بود»اثری است که مشابه آن را نمی توان یافت این کتاب ، غزل همیشه زنده سروده شده کویر است.
در پیشگفتار این کتاب به قلم یعقوب دانشدوست مولف آن نیز  آمده است؛ آثار به جا مانده از شهر در حقیقت همه کوشش هایی است که تا پیش از زلزله 25شهریور 1357در جهت تهیه عکس و نقشه ها و شناخت های دیداری به وسیله من و دیگران در این شهر انجام شده بود زیرا پس از زلزله با طرحی عاجلانه بولدوزرها به راه افتادند و همه شهر را صاف کردند تا شهری جدید در جای شهر قدیم بسازند و چنین شد.
به هنگام نوشتن این کتاب ضمن اینکه خواسته ام مهمترین چیزها را بررسی کنم نخواستم روش از پیش تدوین شده ای را تحمیل این شهر کنم و کوشش کردم بدانم جاذبه ها مرا به مطالعه کجا می کشاند و خود را در اختیار این زیبایی ها و جاذبه ها قرار داده ام.
توجه بیش تر من در این کتاب کشف ، درک و ثبت ارزش هایی از شهرسازی و معماری است که به شهرها و بناها روح و زیبایی می بخشیده و نه تنظیم یک کتاب بر اساس فرمول های شهرسازی و معماری جدید که در بیش تر موارد تنها عدد و رقم حاکم بر طراحی و تصمیم است و دیگر هیچ.