تولید ۱۵ تن بذر کلزای بهاره رقم RGS۰۰۳ در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر حسین کربلائی خیاوی با اشاره به اهمیت تکثیر هسته اولیه ارقام ملی کلزا بیان داشت: به منظور تامین بذر مورد نیاز مناطق کشت کلزا و خودکفایی در این نهاده مهم در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۳۹۸ پنج هکتار از اراضی زراعی ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان به کشت کلزای بهاره رقم RGS۰۰۳ اختصاص یافت که میزان ۱۵ تن بذر مادری از این مزرعه تولید و جهت انجام پروسس بذر به موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر ارسال گردید .
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه بذر از نهادههای مهم و پیش نیازهای اساسی در تولید محصولات زراعی بوده و تامین آن میتواند نقش مهمی در تولیدات کشاورزی ایفا نماید، افزود: این میزان بذر تولیدی که برای تولید دانه کلزا در سطح ۲۵۰۰ هکتار در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ قابل مصرف است، با نرخ قیمت خرید تضمینی ۷۸۰۰ تومان در سال آینده و متوسط عملکرد ۳ تن در هکتار، ضمن کاهش وابستگی به واردات روغن از کشورهای خارج، میتواند به تولید متوسط ۷.۵ میلیون تن دانه روغنی کلزا منجر شده و درآمد اقتصادی بیش از ۵۵۰ میلیارد ریالی را در سال جهش تولید برای کشاورزان در بخش تولید دانههای روغنی کشور به ارمغان آورد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه دانه کلزا با داشتن بیش از ۴۰ درصد روغن، جزو محصولات استراتژیک محسوب میشود اظهار داشت: شهرستانهای پارسآباد، بیله سوار، گرمی و مناطقی از مرکز استان مستعد توسعه کشت انواع دانههای روغنی و به ویژه کلزا هستند .
دکتر حسین کربلائی خیاوی گفت: افزایش تولید دانههای روغنی از مهمترین اولویتها در استان بوده که در همین راستا پروژههای تحقیقاتی برای افزایش تولید بذور دانههای روغنی در اردبیل اجرا میشود .
وی افزود: افزایش تولید دانههای روغنی و نیل به خودکفایی در این محصولات از اولویتهای مهم وزارت جهاد کشاورزی است که در استان اردبیل نیز با جدیت دنبال میشود .
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل کشت دانههای روغنی کلزا و سویا در کشور را هدف اصلی وزارت جهاد کشاورزی دانست و گفت: در حال حاضر بیشترین وابستگی در محصولات غذایی در روغن و کنجاله دانههای روغنی است، با این حال در سال ۹۴ که طرح دانههای روغنی شروع شد میزان وابستگی در این محصول ۹۶ درصد بود که در حال حاضر این رقم به ۸۴ درصد رسیده است.
شایان ذکر است در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ نیز ۲۵ هکتار از اراضی زراعی ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان به کشت کلزا اختصاص یافته است. وی در پایان از دکتر حسین زینل زاده تبریزی عضو هیات علمی بخش تحقیقات زراعی و باغی و محقق دانههای روغنی تقدیر و تشکر کرد.