عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

دکتر حسین کربلائی خیاوی از برنامه‌ریزی برای تولید و تکثیر بذور گیاهان دارویی شاخص در پایگاه تحقیقاتی سامیان خبر داد

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر حسین کربلائی خیاوی از برنامه‌ریزی انجام شده برای تولید و تکثیر بذور چهار گونه از گیاهان دارویی شاخص استان شامل سرخارگل، سنبل‌الطیب، همیشه بهار و رزماری در پایگاه تحقیقاتی سامیان اردبیل خبر داد.

مجری طرح احیاء و توسعه کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور با اشاره به اینکه در برنامه توسعه ششم کشور بایستی سطح کشت گیاهان دارویی تا یکصدهزار هکتار افزایش یابد خاطر نشان کرد: استان اردبیل به لحاظ داشتن شرایط مطلوب رویشگاهی و اقلیمی یکی از مناسب‌ترین مناطق کشور جهت کشت، توسعه و پرورش گیاهان دارویی است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان علاوه بر حفظ منابع ژنتیکی گیاهان دارویی در رویشگاه‌های طبیعی و دستیابی به گیاهانی با یکنواختی بیشتر در عملکرد کمی و کیفی، منجر به ایجاد شغل و درآمد برای تولیدکنندگان خواهد شد. به شرطی که اهمیت صنایع تبدیلی به درستی درک و همزمان با توسعه کشت برای ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی برنامه‌ریزی شود.

مجری طرح احیاء و توسعه کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور با بیان اینکه گیاهان دارویی حداکثر در زمان کاشت تا برداشت سه مرحله نیاز به آبیاری دارند، تصریح کرد: گیاهان دارویی محصولاتی کم‌آب‌خواه هستند که در شرایط بحرانی استان مقرون به صرفه برای کشاورزان است .

دکتر حسین کربلائی خیاوی اظهار داشت: از مهم‌ترین گیاهان دارویی کم توقع و قابل کشت در شرایط اقلیمی استان می‌توان به رازیانه، مریم گلی، بومادران، نسترن کوهی، اسطوخودوس، مرزه، اسفرزه، زیره، زوفا، ماریتیغال، بادرنجبویه، آویشن، گل محمدی، بید مشک، سرخارگل و مریم گلی اشاره کرد که می­توانند در مناطقی که محصولات زراعی و باغی به دلیل محدودیت منابع آب و خاک توجیه اقتصادی ندارند و همچنین برای جلوگیری از فرسایش زمین‌های کشاورزی که در حال حاضر به دلیل کمبود آب کشت نمی‌شوند استفاده گردند.