۵۳۰ تن بذر گندم و جو آبی و دیم منطقه گرم و مرطوب سواحل خزر و اقلیم سرد استان توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل پروسس و در اختیار زارعین قرار گرفت
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر حسین کربلائی خیاوی با اعلام این حبر افزود: یکی از مهمترین نهادههایی که میتواند موجب افزایش عملکرد گندم شود، رقم مناسب است و به منظور ارتقای راندمان تولید بایستی استفاده از بذرهای سالم و اصلاح شده ترویج شود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه افزایش عملکرد در واحد سطح از راهکارهای تثبیت پایداری تولید گندم است، اظهار داشت: فرآیند بوجاری، ضدعفونی و کیسه گیری ۵۳۰ تن بذر گندم و جو آبی و دیم منطقه گرم و مرطوب سواحل خزر و اقلیم سرد استان با همکاری محققین واحد غلات بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی و همکاران بخش تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال در مرکز تحقیقات مغان انجام شده است. این عملیات در سایت بوجاری مرکز تحقیقات واقع در مغان از نیمه اول شهریورماه آغاز شده بود تا پایان آبان ماه ادامه داشت .
وی تصریح کرد: تا پایان بوجاری، ۲۶۴ تن بذر گندم و ۳۲ تن بذر جو در طبقات مختلف بذری در اختیار شرکتهای تولید کننده بذر و مازاد آن در اختیار کشاورزان منطقه قرار گرفت.
دکتر حسین کربلائی خیاوی در خصوص اهمیت بذر در تولیدات بخش کشاورزی، اظهار کرد: بذر اساس تولید در کشاورزی محسوب میشود و به عنوان اولین نهاده مصرفی در انتقال صفات ژنتیکی گیاه نقش غیر قابل انکاری دارد لذا بدون استفاده از بذر خوب حتی با صرف انرژی فراوان نیز نمیتوان به حداکثر تولید و عملکرد دست یافت و میتوان گفت بذر تنها نهادهای است که بدون هزینههای اضافی میتواند در افزایش عملکرد نقش مهمی داشته باشد . ایشان اظهار داشتند با توجه به اهمیت و نقش بذر در افزایش تولید، کشاورزان نسبت به تهیه بذر گندم و جو اصلاح شده از شرکتهای تولید بذر مطمئن و مورد تائید موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال اقدام کنند.