عمومی | دانشگاه علوم پزشکی جهرم

ابتلای ۱۰ کودک به بیماری کرونا در دو ماه گذشته در جهرم/ ماسک محافظ صورت (شیلد) بهترین وسیله حفاطتی برای کودکان زیر ۲ سال است - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶

اکثر کودکان می توانند ناقلین بی علامت باشند و بیماری را به دیگران انتقال دهند.

به گزارش وبدا جهرم؛ دکتر سید مجید ارجمند معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا کنون در شهرستان، ۵۰ کودک  به کرونا مبتلا شده اند. خوشبختانه در بین آنان فوتی وجود نداشته است.

وی با اشاره به موج سوم کرونا و افزایش مبتلایان به کرونا در شهرستان گفت:  از ابتدای مهر ماه تا کنون ۱۰ کودک زیر ۵ سال در شهرستان به این بیماری مبتلا شده اند.

به گفته وی در حال حاضر در موج سوم کرونا  تب، سرفه و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا در کودکان زیر ۵ سال در شهرستان بوده است.

دکتر احسان رحمانیان متخصص کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به متفاوت بودن شدت بیماری کرونا در کودکان گفت: کرونا می تواند هر سنی را در گیر کند از نوزادی تا سنین بالا، اما معمولا علائم در کودکان ممکن است به شدت بیماری در بزرگسالان نباشد اگر چه مشاهده شده که در بعضی از موارد  کودکان هم دارای علائم شدید و منجر به مرگ شده است.

وی در ادامه افزود: علائم در کودکان طیف وسیعی دارد و ممکن است از یک ناقل بی علامت باشد و یا با علائمی مانند تب و لرز، سرفه های خشک، گلو درد، تهوع ، استفراغ، بدن درد ، بیحالی و ضعف، سردرد و تنگی نفس خود را نشان دهد .علائم می تواند به تدریج آغاز شود  و یا شروع  ناگهان داشته باشد.

به گفته وی نکته مهم این است که اکثر کودکان می توانند ناقلین بی علامت باشند؛ بنابراین ریسک انتقال بیماری را به دیگران و بخصوص افراد با بیماری زمینه ای را دارند پس در این مورد باید هوشیار بود.




این متخصص کودکان دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: اگر کودک مبتلا به علائم سرماخوردگی شود در صورتی که علائم خفیف باشد می توان اقدامات درمانی خانگی را انجام داد و در صورت تب خفیف از تب بر هایی مانند استامینوفن استفاده کرد. اما والدین توجه داشته باشند که در صورت بدتر شدن علائم فورا کودک خود با توجه به اقدامات پیشگیرانه به پزشک خانواده و یا مراکز درمانی مراجعه نمایند.

وی با اشاره به استفاده ماسک در کودکان گفت: جهت پیشگیری از بیماری کرونا استفاده از ماسک های پارچه ای برای کودکان الزامی است. اما در صورت مبتلا شدن کودک به کرونا می بایست حتما از ماسک های طبی مانند ماسک جراحی استفاده شود.

دکتر رحمانیان تاکید کرد: استفاده از ماسک برای کودک زیر دو سال توصیه نمی شود و در این گروه سنی می توان از ماسک صورت (شیلد)استفاده نمود.

به گفته وی در بحران کرونا تغذیه مناسب برای کودک و استفاده از مکمل ها بخصوص ویتامین دی به مقدار مورد نیاز روزانه برای ‌پیشگیری یا کمتر شدن علائم طبق دستور پزشک متخصص توصیه می شود.

دکتر رحمانیان عنوان کرد: والدین در بحران کرونا و همه گیری این بیماری،  نباید ترس را با اقدامات احتیاطی اشتباه بگیرند. متاسفانه مشاهده شده است  که والدین به دلیل ترس از مبتلا شدن کودک خود به کرونا از مراجعه او به مراکز درمانی خودداری می کنند.  در مواردی حتی این ترس و عدم مراجعه موجب بدتر شدن وضعیت بیماری کودک شده است.

به گفته وی والدین برای اینکه خود و کودکشان به کرونا مبتلا نشوند می بایست از حضور در مکان های شلوغ و پر رفت و آمد بپرهیزند. همچنین رعایت بهداشت فردی مانند شستشوی مرتب دست ها با آب و صابون و استفاده از ماسک الزامی است.