شیوه نامه اتاق نمونه بهداشتی دانشجویان
شیوه نامه اتاق نمونه بهداشتی دانشجویان
باسمه تعالی
به اطلاع دانشجویان گرامی می رساند به مناسبت هفته خوابگاه فرم مربوط به خود ارزیابی اتاق نمونه خوابگاهی
جهت تکمیل و تحویل به اداره امور خوابگاه ها
برگزاری گردیده لذا دانشجویان خوابگاهی متقاضی تا تاریخ 97/2/4 نسبت به تکمیل و تحویل آن اقدام نمایند.
اداره امور خوابگاه ها
شیوه نامه اتاق نمونه بهداشتی دانشجویان
مقدمه
به اطلاع دانشجویان گرامی می رساند به مناسبت هفته خوابگاه فرم مربوط به خود ارزیابی اتاق نمونه خوابگاهی
جهت تکمیل و تحویل به اداره امور خوابگاه ها
برگزاری گردیده لذا دانشجویان خوابگاهی متقاضی تا تاریخ 97/2/4 نسبت به تکمیل و تحویل آن اقدام نمایند.
اداره امور خوابگاه ها
شیوه نامه اتاق نمونه بهداشتی دانشجویان
مقدمه
گذراندن بهترین روزهای زندگی در بهترین محیط علمی و فرهنگی (دانشگاه) نعمتی است که شایستهی سپاسگزاری فراوان است
.
هفته خوابگاه ها، بهانهای است که در آن به خاطر داشته باشیم که برای تامین رفاه، آسایش و سلامت برگزیدگان جامعه خدمت میکنیم و عزیزان دانشجو نیز به یاد زحمات شبانه روزی پرسنل خدوم دانشگاه باشند.
در این میان شاید کسی نیست که در مورد ضرورت کار فرهنگی و فرهنگسازی در زمینههای گوناگون شائبهای داشته باشد و شاید اختلاف نظر، تنها در نوع و نحوه انجام این امور است
.
با توجه به اینکه کار فرهنگی از ظرافت خاصی برخوردار است در این راستا میطلبد متولیان امر فرهنگسازی بهداشت و سلامت یعنی مراکز بهداشت و درمان و مشاوره در دانشگاهها، بر اساس مخاطب شناسی، کار فرهنگی ثاثیر گذار انجام دهند
.
لذا در راستای ارتقاء سطح بهداشت خوابگاههای دانشجویی و فرهنگ سازی موازین بهداشتی و سبک زندگی سالم، آیین نامه انتخاب و معرفی اتاق نمونه دانشجویی از نظر بهداشت و سلامت تدوین میگردد.
اهداف
لذا در راستای ارتقاء سطح بهداشت خوابگاههای دانشجویی و فرهنگ سازی موازین بهداشتی و سبک زندگی سالم، آیین نامه انتخاب و معرفی اتاق نمونه دانشجویی از نظر بهداشت و سلامت تدوین میگردد.
اهداف
- ارتقای سلامت دانشجویان خوابگاهی
- ارتقای وضعیت بهداشتی دانشجویان و شاخصهای بهداشتی خوابگاهها
- حساس سازی دانشجویان در خصوص اهمیت و جایگاه بهداشت در خوابگاهها
- فعال نمودن رابطین بهداشتی و تبیین نقش آنان در محیط های خوابگاهی
ملاک و معیارهای انتخاب اتاق نمونه
ماده 1- رعایت نظم و ترتیب در اتاق
ماده 2- جلوگیری از جلب حشرات و جوندگان موذی به داخل اتاقها
ماده 3- رعایت بهداشت فردی
ماده 4- نگهداری صحیح مواد غذایی
ماده 5- جلوگیری از تکثیر عوامل بیماری زا و حساسیت زا
ماده 6- رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط
این جدول به منظور خود ارزیابی دانشجویان برای انتخاب اتاق نمونه میباشد که به شرح ذیل می باشد.
| ردیف | معیارها | بسیار زیاد | زیاد | نسبتاً | کمی | |
| رعایت نظم و ترتیب در اتاق | ||||||
|
|
آراستگی و چیدمان مناسب (تعبیه محل مناسب جهت نگهداری ظروف تمیز، قفسه کتاب، و جانمایی درست وسایل که امکان سقوط آن ها نباشد و ... )؛ | |||||
|
|
قرار گرفتن کفش ها و دمپایی ها در محل مناسب و پراکنده نبودن در فضای راهرو؛ | |||||
|
|
قرار دادن منظم لباس ها در مکانهای در نظر گرفته شده و مرتب بودن فضای کمدها؛ | |||||
| جلوگیری از جلب حشرات و جوندگان موذی به داخل اتاق ها | ||||||
|
|
نبودن باقیمانده ذرات مواد غذایی بر روی سطوح و کف اتاق ها؛ | |||||
|
|
پاکیزه بودن قسمت های زیرین و پشت وسایل موجود در اتاق؛ | |||||
|
|
نگهداری مواد غذایی خشک مانند حبوبات، غلات، برنج، ماکارونی و غیره در ظروف فلزی و یا پلاستیکی با درب محکـم (ایـن گونه مواد غذایی داخل کیسه های نایلونی نباشد)؛ | |||||
|
|
نبودن ظروف شسته نشده داخل اتاق ها، زیر تخت ها و یا داخل کمدها؛ | |||||
|
|
تمیز نمودن تمامی وسایلی که از بیرون به داخل اتاق آورده میشوند مانند چمدان، ساک، کفش ها و ... (قبل از ورود به اتاق)؛ | |||||
| رعایت بهداشت فردی | ||||||
|
|
خشک کردن وسایل استحمام در نور آفتاب برای جلوگیری از انتشار بیماری های قارچی و آویزان نکردن در فضای اتاق و راهروها؛ | |||||
|
|
عدم استفاده مشترک از لوازم شخصی مانند کیسه حمام و لیف، حوله، تیغ، دمپایی، روسری، کلاه، لباس، وسایل خواب اختصاصی | |||||
|
|
پاکیزه بودن ملحفه، روبالشی و پتو ؛ | |||||
|
|
قرار ندادن لباسها و جورابهای شسته نشده در اتاق و یا در کنار و روی تخت؛ | |||||
|
روش صحیح نگهداری مواد غذایی |
||||||
|
|
تمیز کردن و نظافت داخل یخچال حداقل هر دو هفته یک بار؛ | |||||
|
|
نگهداری باقیمانده کنسروهای باز شده (تن ماهی، رب گوجه و ...) داخـل ظـروف شیـشهای تمیـز و در داخل یخچال؛ | |||||
|
|
قرار ندادن مواد غذایی شسته نشده مانند میوهها و سبزیها در کنار مواد غذایی پخته یا شسته شده در یخچال و خارج کردن سریع مواد غذایی کپک زده از یخجال؛ | |||||
|
|
استفاده از کیسههای رنگ روشن برای نگهداری مواد غذایی در یخچال و استفاده نکردن از کیسههای سیاه رنگ بازیافتی؛ | |||||
| جلوگیری از تکثیر عوامل بیماری زا و حساسیت زا | ||||||
|
|
عاری بودن پرده ها و اتاق از گرد و خاک با رعایت نظافت ؛ | |||||
|
|
جلوگیری از جمع شدن رطوبت هوای راکد و بوی نامطبوع در فضای اتاق | |||||
|
|
استفاده نکردن از دخانیات در اتاق و محیط خوابگاه؛ | |||||
|
|
قرار ندادن هرگونه وسایل اضافی از جمله قطعات چوبی، مقوای اضافی، جعبههای چوبی فرسوده و... به عنوان جاکفشی یا جای کتاب و... در داخل اتاق و در اطراف تختها؛ | |||||
| رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط | ||||||
|
|
حفظ آرامش و ایجاد نکردن سر و صدا ( مانند صدای بیش از حد رادیو و...، مکالمه با صدای بلند با تلفن در اتاق یا راهروها و ...؛ | |||||
|
|
قراردادن پسماند در سطل درب دار یا کیسه پلاستیکی که بتوان درب آن را بست؛ | |||||
|
|
اطلاعرسانی به موقع نقص های بهداشتی و ایمنی در اتاق و خوابگاه مانند برق، آب، فاضلاب، گاز، وجود انواع حشرات و... به مسئولین؛ | |||||
|
|
نگهداری مسئولانه اتاق و آسیب نرساندن به تجهیزات داخل اتاق (درب و دیوار، کفپوش، فرش و ...)؛ | |||||
|
|
عدم استفاده از وسایل پخت و پز و اجاق برقی، گازی و .... در اتاق | |||||
|
|
استفاده از کیسه زباله در سطل های زباله | |||||
|
|
تفکیک زباله های خشک و تر از هم | |||||
| خلاقیت و نوآوری | ||||||
|
ساماندهی و ابتکار از منظر سلامت | |||||
|
|
دلپذیر نمودن فضای اتاق | |||||
|
|
رعایت نکات ایمنی | |||||
| نکته: برای هر معیار از 1 تا 4 امتیاز در نظر گرفته شده است. بسیار زیاد (4)- زیاد (3)- نسبتاً (2)- کمی (1) | ||||||
1397/1/27 13:30