عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

معرفی ژنوتیپ های دیر گل هلو جهت مقابله با سرمای دیررس بهاره توسط محققان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر حسین کربلائی خیاوی در این رابطه اظهار داشت: در مناطقی که احتمال خطر سرمای دیررس بهاره وجود دارد با توجه به تاریخ گلدهی ارقام مختلف یک گونه درختی، می‌توان از ارقام دیر گل استفاده کرد. این ارقام با توجه به دیرباز کردن گل، کمتر با سرمای دیررس بهاره مواجه می‌شوند. استان اردبیل به خصوص شهرستان مشگین شهر از جمله مناطقی هستند که باغات میوه در سال‌های مختلف با سرمازدگی بهاره مواجه شده و خسارات فراوانی به باغداران و اقتصاد منطقه وارد می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: در بین ژنوتیپ های بومی و امیدبخش هلوی ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مشگین شهر، برخی از ژنوتیپ ها به‌طور قابل ملاحظه‌ای از لحاظ زمان شروع گلدهی با همدیگر اختلاف داشتند. این موضوع باعث شد تا زمان شروع گلدهی، تمام گل و پایان گلدهی در استان‌های اردبیل و خراسان رضوی یادداشت‌برداری و طی سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ مورد بررسی آماری قرار گیرد.

وی تصریح کرد: نتایج بررسی‌ها نشان داد که ژنوتیپ های محلی شندآباد، سفید سردرود، انجیری زعفرانی، شابلون، دستگیر و بولمه از لحاظ زمان شروع گلدهی نسبت به ارقام تجاری مثل جی اچ هیل دیرتر شروع شده که این صفت امیدواری برای دستیابی و گزینش ژنوتیپ های دیر گل به منظور در امان ماندن از سرمای دیررس بهاره را تقویت می‌کند. در این خصوص پروژه‌ای در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مشگین شهر در حال اجرا است که به صورت آزمایشگاهی نیز نیاز سرمایی و گرمایی ژنوتیپ ها رصد شده و نتایج صحرائی و آزمایشگاهی به صورت مکمل هم قادر خواهند بود ژنوتیپ های دیر گل هلو را شناسایی و برای جامعه بهره‌برداران بخش باغبانی معرفی نماید.