عمومی | دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تربت جام

این روزها بیماری کرونا دام خود را در جمع کارگران گسترده‌ تر کرده است.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام:

این روزها بیماری کرونا دام خود را در جمع کارگران گسترده‌ تر کرده است.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام گفت :همزمان با فصل برداشت زعفران ، کارگرانی که در جمع های ۱۰ تا ۲۰ نفره، در زمین های کشاورزی حاضر می شوند با رعایت الزامات بهداشتی مواظب ویروس کرونا باشند.

به گزارش خبرگزاری وبدا جام ،مهندس محمد رحیمیان با اشاره به بحران کرونا در کشور و در منطقه جام و فصل برداشت زعفران گفت: با رعایت دستورالعمل های بهداشتی از انتقال آلودگی از طریق گلهای زعفران به افراد خانواده یا کارگرانی که در زمینه برداشت کلاله گل یا پرکردن زعفران فعالیت دارند، جلوگیری کنید رعایت مسائل پیشگیرانه و پروتکلهای بهداشتی و بهداشت فردی برای جلوگیری از شیوع و ابتلا به کرونا ضروری است.

وی افزود: فعالیتهای مرتبط با برداشت، آماده سازی، خشک کردن و بسته بندی زعفران به واسطه نوع کار، نیازمند نیروی کار انسانی فراوان است و با عنایت به محدوده زمانی کوتاه و فشار کاری زیاد بخشی از این اقدامات در محیطهای بسته انجام می‌شود که رعایت پروتکلهای بهداشتی برای پیشگیری از شیوع ویروس همه گیر کرونا باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام ادامه داد:خودروهای جا به جایی کارگران با ۵۰ درصد ظرفیت و رعایت نکات بهداشتی انجام شود و شیشه خودرو باز باشد کارگران باید قبل از ورود به مزرعه توسط مالکین نسبت به رعایت دستور العملهای بهداشتی توجیه شوند و بعد از شروع مجدد برداشت، دستها را به صورت کامل ضد عفونی کنند و در زمان برداشت رعایت فاصله اجتماعی حداقل یک و نیم متری با کارگر مجاور را رعایت نموده و افراد خانواده و سایر کارگران بعد از برداشت و قبل از ضد عفونی کردن دست‌ها از لمس ظروف جمع آوری گل زعفران خودداری کنند.

مهندس محمد رحیمیان بیان کرد: استفاده از ماسک و محلول ضد عفونی کننده در محیطهای کار جمعی برداشت زعفران الزامی است و باید در دسترس کارگران قرار گیرد و هر گونه مبادلات مالی برای خرید و فروش محصولات تنها باید با استفاده از کارت الکترونیکی انجام شود و از هرگونه استفاده اسکناس در این زمینه خودداری شود.

وی تصریح کرد:هنگام جداسازی کلاله یا پرکردن گل زعفران در خانه باید بخشی از پنجره های اتاقها یا سالن محل فعالیت باز نگهداشته شود و از تماس گل زعفران با فرشها، پوشاک و امثال آن جلوگیری شود و ظروف مورد استفاده برای جداسای کلاله بعد از اتمام کار با مایع ظرفشویی و آب تمیز کامل شستشو شود و از تماس کودکان با گلهای زعفران جلوگیری گردد.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت جام تاکید کرد:از فعالان برداشت زعفران درخواست می کنیم برای جلوگیری از شیوع احتمالی ویروس همه گیر کرونا از رهاسازی گلبرگها و ضایعات این محصول در محیط زندگی خودداری کرده و آنها را در حاشیه روستاها و خیابانها رها نکنند و در روستا نسبت به دفن بهداشتی اقدام کنند و در شهرها در داخل کیسه زباله و به صورت بهداشتی جمع آوری و از محیط زندگی خارج کنند.


مهندس محمد رحیمیان بیان کرد: با رعایت نکات بهداشتی در مرحله برداشت گل از آلودگی احتمالی آن به ویروس همه گیر کرونا یا انواع ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوآنزای فصلی جلوگیری می شود و کشاورزان و کارگران مرتبط با اطمینان می توانند فعالیتهای اقتصادی و برداشت و فرآوری زعفران را انجام دهند.

وی افزود: همشهریان گرامی می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلفات بهداشتی با شماره ۱۹۰ تماس حاصل نمایند.


روابط عمومی و امور بین الملل دانشکده علوم پزشکی تربت جام