عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

سلامت زنان در دوران کرونا / بانوی سالم، سلامتی و نشاط را در خانواده و جامعه به ارمغان می آورد



مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده و تغذیه معاونت امور بهداشتی  دانشگاه با تاکید بر اهمیت سلامت زنان در دوران کرونا خاطرنشان کرد: بانوی سالم، سلامتی و شادابی را  برای خانه و جامعه به ارمغان می آورد و می توان با آرامش و تاب آوری بیشتر از این بحران گذرکرد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت امور بهداشتی، دکتر اهدائی وند ضمن گرامیداشت هفته ملی سبا (سلامت بانوان ایرانی)یادآور شد که با توجه  به روزشمار  این هفته برنامه های ویژه ای در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حال اجرا است.

وی  «سلامت زنان در دوران کرونا» را شعار اصلی و مناسبی برای این هفته ملی در شرایط پاندمی بیماری کووید۱۹ دانست تا با آرامش و تاب آوری بیشتری بتوان از این بحران گذر کرد.

زنان پیشگام سلامت خانواده و جامعه

دکتر اهدائی وند سلامتی را نعمتی گرانبها و  زنان را پیشگام سلامت و خودمراقبتی در خانواده و جامعه دانست و تاکید کرد: یک بانوی سالم، سلامتی و شادابی را  در خانه و جامعه به ارمغان می آورد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت سلامت زنان درسلامت خانواده و جامعه، ضرورت برنامه ریزی سلامت محور، آگاهی بخشی،  ارتقای سواد سلامت زنان و خانواده و لزوم حمایت از بانوان در اپیدمی کرونا تاکید کرد.

افزایش بار مسئولیت زنان در همه گیری کرونا

به گفته دکتر اهدائی وند افزایش وظایف و مسئولیت های زنان در دوره همه گیری کرونا در خانواده آسیب های جدی به سلامت جسمی، روانی و اجتماعی زنان وارد می کند که پیشگیری و مراقبت از بیماران در خانواده، اداره امور فرزندان در شرایط تعطیلی مدارس، مشکلات ناشی از مرگ و بیماری همسر و اعضای خانواده، مشکلات زنان سرپرست خانوار و زنان بد سرپرست و بد رفتاری ها و آسیب های آنان درون خانواده، فشارهای اقتصادی ناشی از تعطیلی و قرنطینه ها برخی از این مسایل هستند.

وی همچنین به بار مضاعف مسئولیتی زنان شاغل اشاره کرد که علاوه بر وظایف خانوادگی بیرون از خانه نیز همراه با ترس از ابتلا و انتقال آلودگی به اعضای خانواده فعالیت دارند و در این میان زنان شاغل در نظام سلامت با مخاطرات جدی سلامت جسم و روان مواجه هستند .

دکتر اهدائی وند با اشاره به جمعیت تحت پوشش تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی یادآور شد: در این مناطق بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار ( ۲۵۲۸۲۸۳  نفر ) فرد میانسال وجود دارند که خدمات لازم بهداشتی و مراقبتی در مراکز بهداشتی به آنان ارایه می شود.

تاثیر آموزش بر سلامت

وی با اشاره به تاثیر مهم آموزش بر سلامت گفت: آموزش خانواده ها و به ویژه زنان تاثیر به سزایی بر حفظ و ارتقای سلامت افراد، پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ و همچنین تسریع بهبودی بیماران دارد که ارایه این آموزش ها در قالب برنامه سلامت میانسلان انجام می شود.

به گفته وی آموزش های لازم درخصوص نحوه فعالیت های بدنی، تمرینات ورزشی، تغذیه سالم ، حفظ  و ارتقای سلامت روان، روش های پیشگیری و کنترل بیماری‌های مختلف(چاقی، بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها، بیماری‌های اسکلتی عضلانی، مشکلات روانی) در قالب این برنامه توسط مراقبان سلامت در مراکز بهداشتی ارایه می شود.

ارایه خدمات بهداشتی در مراکز بهداشتی و مراکز خدمات جامع سلامت همچنان ادامه دارد

دکتر اهدائی وند خاطرنشان کرد: غربالگری سرطان پستان و سرطان دهانه رحم  همراه با خدمات مربوط به مامایی در زمنیه روابط  زناشویی، بارداری و زایمان ایمن و سالم توسط کارشناسان مامایی با پروتکل های موجود و به صورت حضوری به مراجعان ارائه می شود.

دکتر اهدائی وند «سلامت زنان در دوران کرونا» را شعار اصلی و مناسبی برای هفته ملی سلامت بانوان ایرانی(سبا)  در شرایط پاندمی بیماری کووید۱۹ ذکر کرد و افزود: در حال حاضر بنا بر صلاحدید وزارت متبوع خدمت رسانی و مراقبت از  میانسالان به صورت حضوری و غیر حضوری انجام می شود .

مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده و تغذیه معاونت امور بهداشتی  در خاتمه سخنان خود از واکسیناسیون انفلوانزا  زنان باردار در مراکز بهداشتی خبر داد و گفت: واکسیناسیون آنفولانزای مادران باردار به عنوان یک گروه از زنان پرخطر در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های بهداشتی در حال اجراست و همه زنان باردار برای تزریق این واکسن به مراکز یاد شده فراخوان شده اند.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: ۷۷۰۰ س.ع