عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دلایل موفقیت ویتنام در مهار کووید ۱۹/آمار پایین ابتلا و مرگ و میر در ویتنام



چهارمین وبینار برررسی تجارب کشورهای مختلف جهان در مهار کووید ۱۹  با محوریت کشور ویتنام برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی (sbmu) به نقل از دانشکده بهداشت و ایمنی، این وبینار  به همت گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشکده بهداشت و ایمنی به منظور بررسی تجارب موفقیت آمیز کشور ویتنام در مهار کرونا سه شنبه ۲۲ مهرماه برگزار شد.

در ابتدای وبینار دکتر محمد حسین تقدیسی رئیس انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ضمن تقدیر از گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشگاه به نقش  شرایط کنونی جهان  و شیوع بیماری کرونا در ایجاد تحولات بنیادین در تکنولوژی و استفاده بهینه از آن اشاره کرد.

وی نقش این وبینارها را در به اشتراک گذاری تجارب و اقدامات سایر کشورها در مهار موفق کووید ۱۹  را مثبت ارزیابی کرد و  فعالیت های انجام شده ، مدت زمان فعالیت ها، محتوای مورد استفاده، چگونگی توزیع عادلانه اطلاعات، میزان مشارکتی بودن فعالیت ها، نقش عدالت در سلامت و همچنین حمایت طلبی را از جمله اقدامات مهم در این راستا  برشمرد.

دکتر تقدیسی در خاتمه سخنان خود آشنایی با نحوه ارزیابی و ارزشیابی برنامه مداخلات و میزان تاثیر گذاری آن برنامه ها را از دیگر نکات مثبت این تجارب عنوان کرد.

در ادامه وبینار  نجمه الملوک امینی دانشجوی دکتری تخصصی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت  به ارایه تجارب کشور ویتنام پرداخت.

در این گزارش به آمار پایین مرگ و میر و ابتلا در کشور ویتنام اشاره شد که  با توجه به جمعیت ۹۷میلیونی  ویتنام و داشتن مرزهای طولانی با چین و میلیون ها بازدیدکننده چینی قابل توجه است.

به گفته این دانشجوی دکترا ویتنامکشوری با درآمد متوسط رو به پایین است و سیستم مراقبت های بهداشتی آن در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه از پیشرفت کمتری برخوردار است.

وی " پاسخ سریع "  و "شفافیت ارتباطی"  مسئولانرا از دیگر نکات مورد توجه در سیاست ها و تصمیمات این کشور در مهار بیماری کرونا برشمرد.

پاسخ سریع

نجمه الملوک امینی با اشاره به لغو همه پروازها بین ویتنام و ووهان از ۲۳ ژانویه سال ۲۰۲۰ با شناسایی اولین مورد کووید ۱۹ خاطرنشان کرد که این تصمیم زمانی صادر شد که حتی سازمان جهانی بهداشت هنوز توصیه ای ارائه نکرده بود. همچنین کارگروه  پیشگیری و کنترل کووید ۱۹ در قالب همکاری بین بخشی دراین کشور تشکیل شد.

رهبری شفاف

این دانشجوی دانشکده بهداشت در ادامه به صدور پیام های کلیدی از سوی دولتمردان این کشور در راستای فراخوان مردم به آمادگی در مقابله با کووید ۱۹ اشاره کرد نظیر " مبارزه با بیماری همه گیر مانند مبارزه با دشمن است و دولت حاضر است در کوتاه مدت فواید اقتصادی را برای سلامتی مردم، قربانی کند."

بسیج سیستم تبلیغاتی برای اطلاع رسانی به مردم از طریق بلندگو، پوسترهای خیابانی، مطبوعات و شبکه های اجتماعی نیز از دیگر موارد ذکر شده در این گزارش بود.

وی در ادامه به مهمترین راهبردها و  اقدامات کنترلی کشور ویتنام در مهار کووید ۱۹  اشاره کرد که تشخیص ، پیشگیری و کنترل عفونت درمراکز بهداشتی درمان، قرنطینه خانگی هدفمند، محدودیت مسافرت و رفت و آمد، فاصله اجتماعی و ... برخی از این راهبردها بودند.

تشخیص

براساس این گزارش ساخت و تهیه کیت های آزمایشگاهی و همچنین بالابردن ظرفیت تولید، استفاده حداکثری از آزمایشگاه ها با رعایت دقیق پروتکل های تشخیصی WHO و  انجام آزمایش PCR از مهمترین اقدامات مربوط به این استراتژی بود.

پیشگیری و کنترل عفونت در مراکز بهداشتی درمانی

به گفته وی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در راستای پیشگیری، صدور دستورالعمل های ملی پیشگیری و کنترل عفونت برای کووید ۱۹ توسط وزارت بهداشت در مراکز بهداشتی بود.

دستور قرنطینه های ( lockdowns )هدفمند

براساس این گزارش در این راستا اعمال قرنطینه گسترده و در قالب خانه نشینی یا قرنطینه هدفمند در سطح کشور ویتنام در اول آوریل در دستور کار قرار گرفت.

محدویت های مسافرت و رفت و آمد

به گفته نجمه الملوک امینی یکی از مهمترین اقدامات کنترلی در زمینه حمل و نقل هوایی ایجاد مراکز بزرگ قرنطینه برای مسافران بین المللی بود. همچنین با این استراتژی جدا کردن پروازهای بین المللی از فرودگاه های مورد استفاده برای سفرهای داخلی بود.

پیام رسانی شفاف، سازگار و خلاق در بهداشت عمومی

وی خاطرنشان کرد که ارتباط با مردم به شکل های مختلفاز قبیل نصب برنامه رسانه محلی اجتماعی ( Zalo ) ، ارسال مستقیم پیامک به مردم ، استفاده از رسانه های اجتماعی و همچنین گزارش روزانه موارد مثبت در سطح جهانی و ویتنام انجام می شد.

حمایت از مراقبت های بالینی و پاسخ به بهداشت عمومی اضطراری

به گفته وی از دیگر اقدامات صورت گرفته در ویتنام فعال شدن مرکز عملیات اضطراری بهداشت عمومی برای راهنمایی در مورد نحوه پیشگیری و کنترل کووید۱۹بود.

فاصله اجتماعی

دانشجو امینی تعطیلی مدارس، تعلیق اجتماعات گسترده،پوشیدن ماسک در مکان های عمومی و توصیه در خانه ماندن را از مهمترین اقدامات ویتنام برای اجرای فاصله اجتماعی برشمرد.

در پایان وبینار دکتر فاطمه رخشانی  استاد پیشکسوت دانشگاه ضمن تقدیر از گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، بر تداوم برگزاری چنین جلساتی در گروه های بهداشتی سراسر کشور  تاکید کرد و  تنوع پیام های دریافتی توسط مردم را عاملی مهم در سردرگمی عنوان کرد.

وی بااشاره به اهمیت ارتباطات و متناسب سازی پیام های مرتبط با کووید ۱۹ در گروه های مختلف، بر ضرورت کاربردی کردن این تجارب و درس آموخته ها و به اشتراک گذاری آنها با مسئولان مربوطه از جمله ستاد ملی مبارزه با کرونا در مقابل با کووید ۱۹ تاکید کرد.

براساس این گزارش این وبینار با حضور دکتر محتشم غفاری معاون آموزشی دانشکده بهداشت و ایمنی، دکتر علی رمضانخانی مدیر گروه بهداشت عمومی و  جمعی از اعضای هیئت علمی و دانشجویان دکتری از سراسر کشور برگزار شد.

پنجمین جلسه از سلسه وبینارهای تجارب و درس آموخته های جهانی کووید ۱۹ نیز سه شنبه ۲۹ مهر ماه از ساعت ۱۱-۱۰ برگزار می شود و به بررسی تجارب کشور های آمریکا و هند خواهد پرداخت .

برای شرکت در وبینار اینجا کلیک کنید.

http://lms1.sbmu.ac.ir/phs

انتهای پیام/

کدخبرنگار: ۷۷۰۰ س.ع