علوم پایه | دانشگاه ارومیه

دکتر عباس پور: باید به ابعاد فرهنگی و اجتماعی دریاچه ارومیه پرداخته شود

رئیس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه دانشگاه ارومیه در نشست خبری گزارش پروژه های احیا دریاچه ارومیه که به میزبانی دانشگاه ارومیه و با حضور مدیران دستگاه های اجرای ستاد احیا دریاچه ارومیه و اصحاب رسانه برگزار شد،  با تاکید بر اینکه باید به ابعاد فرهنگی و اجتماعی دریاچه ارومیه پرداخته شود بیان کرد: پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی دریاچه ارومیه تاسیس شده تا به این بعد دریاچه بیشتر بپردازد.

دکتر ناصر عباس‌پور با اشاره به اینکه در اوایل دهه ۷۰، همه دغدغه‌ها این بود که با افزایش بارش‌ها، احتمال سرریز آب دریاچه به زمین‌ها و روستاهای اطراف دریاچه وجود دارد افزود: این در حالی است که این دغدغه برای نسل کنونی به یک آرزو تبدیل شده است.

وی با اشاره به اینکه در دولت یازدهم تصمیم جدی برای احیای دریاچه ارومیه گرفته شد تصریح کرد: در سالیان اخیر با تلاش‌های عرصه علم و مطالعه و با مدیریت راهبردی ستاد احیای دریاچه ارومیه و از سوی دیگر مهندسی مسیر آب رودخانه‌ها و مدیریت آب کشاورزی، هم اکنون نشانه‌های احیای دریاچه ارومیه قابل مشاهده است.

رئیس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه با ابراز امیدواری از اینکه در سالیان آینده مسیر احیا به طور کامل طی شده و براساس برنامه به مطلوب می‌رسیم گفت: دریاچه ارومیه برای احیا چند شرط دارد که از جمله آن، اراده احیا توسط دولتمردان و انگیزه مردم برای زنده شدن دوباره دریاچه ارومیه است.

وی با تاکید بر اینکه برای احیای دریاچه ارومیه باید هزینه‌کردها در مکان و زمان مناسب به‌کار گرفته شود افزود: از سوی دیگر دانشگاهیان نیز باید استفاده حداکثری از ظرفیت‌های علمی دانشگاه‌ها برای احیای دریاچه ارومیه استفاده کنند.

دکتر عباس‌پور با تاکید بر اینکه باید به ابعاد فرهنگی و اجتماعی دریاچه ارومیه پرداخته شود بیان کرد: اخیرا پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی دریاچه ارومیه تاسیس شده تا به این بعد دریاچه بیشتر بپردازد.

وی افزود: از عمده اهداف پژوهشکده دریاچه ارومیه این است که یک پایگاه اطلاعاتی در دانشگاه ارومیه تاسیس شده تا کمک‌رسان مراحل اجرایی سازمان‌ها باشد و بنابراین تقویت ابعاد فرهنگی و اجتماعی دریاچه ارومیه جرو اهداف پیش رو است.