عمومی | دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

زرگر در گفتگو با آنا تشریح کرد؛ رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی در یک نگاه/ از بازار کار و درآمد مناسب تا راه‌اندازی کارخانه‌های خصوصی

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی قم گفت: دانش‌آموختگان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی با نظارت بر تولید مواد غذایی با سلامت مردم در ارتباط هستند و در صورت خلّاقیت می‌توانند به درآمد مناسبی برسند.

محسن زرگر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در قم با معرفی رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی برای متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاه آزاداسلامی واحد قم اظهار کرد: دانشجویان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی در دوران تحصیل با انواع مواد اولیه و خام غذایی (گیاهی و حیوانی) به‌صورت فرآوری شده آشنا می‌شوند.

به گفته معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحدقم،عمر مواد غذایی اولیه حاصل از عملیات کشاورزی، دامپروری و شیلات محدود است؛ بنابراین باید به فرآورده‌هایی با طول عمر بیشتر تبدیل شوند.

وی با بیان اینکه علوم و مهندسی صنایع غذایی رشته‌ تحصیلی از دانشکده علوم پایه و شامل ۱۴۰ واحد درسی بوده و دانشجو در چهار سال می‌تواند فارغ‌التحصیل شود، افزود: این رشته تا سال ۱۳۷۱ با نام مهندسی کشاورزی و صنایع فرآورده کشاورزی در دانشگاه‌ها ارائه می‌شد و هدف اصلی، طراحی و اجرای روش‌های نگهداری، کنترل کیفیت، فرآوری و بسته‌بندی مواد غذایی پس از برداشت محصولات گیاهی، زراعی و ذبح دام است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم اضافه کرد:  با افزایش جمعیت و نیاز روزافزون جامعه به غذا، اهمیت و لزوم استفاده بهینه از مواد غذایی و کاربرد روش‌های مناسب نگهداری از آن با حداقل ضایعات، تولید فرآورده‌های متنوع غذایی و بسته‌بندی مناسب برای حفظ کیفیت محصول احساس می‌شود.

زرگر عنوان کرد: با پیدایش سبک‌های نوین غذایی در جوامع مختلف، تمایل مردم و دولت به ایجاد کارخانجات تولید مواد غذایی بیشتر شده و نقش رشته صنایع غذایی در جامعه بیشتر نمایان می‌شود؛ بنابراین مهندسان این رشته با نظارت بر تولید مواد غذایی به‌طور مستقیم با سلامت مردم در ارتباط هستند.

دانش‌آموختگان رشته علوم و مهندسی صنایع ‌غذایی چگونه وارد بازار کار شوند؟

وی با اشاره به بازار کار رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی تشریح کرد: اگر فارغ‌التحصیلان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی خلّاق باشند، بازار کار و درآمد مناسبی در انتظار آنان است؛ بنابراین فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در جایگاه مدیر واحدهای نگهداری، مسئول آزمایشگاه و مدیر تولید کارخانه‌های تولید مواد غذایی، فرآوری و تولیدی صنایع غذایی و مسئول فنی در کارخانجات صنایع غذایی مشغول به کار شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم با بیان اینکه مهندسان علوم و صنایع غذایی می‌توانند کارخانه‌های خصوصی صنایع غذایی راه‌اندازی کرده و کارآفرین باشند، توضیح داد: فارغ‌التحصیلان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی می‌توانند در موسسات و سازمان‌های گوناگون شامل انستیتوپاستور ایران، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، وزارت جهاد کشاورزی، شرکت سهامی شیر ایران، شرکت سهامی شیلات ایران، سازمان غله کشور، موسسه مهندسی و زراعی، سازمان چای کشور، شرکت سهامی کشت و صنعت شهید بهشتی و شهید رجایی و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و … مشغول به کار شوند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی قم، مهم‌ترین وظایف کارشناس علوم و مهندسی صنایع غذایی را برشمرد و به آنا گفت: تهیه اطلاعات غذایی صحیح برای برچسب‌های محصولات، بررسی روش‌های نگهداری مواد غذایی به‌صورت تازه و ایمن، بررسی سلامت و کیفیت مواد غذایی، بررسی مواد تشکیل دهنده جدید برای رسیدن به ترکیب غذایی جدید، انجام تغییرات و بهبود شاخص‌های سلامتی مواد خوراکی، اصلاح موادغذایی مانند تولید محصولات فاقد چربی، کنترل کیفیت و بهداشت مواد غذایی، طراحی عملیاتی احداث کارخانه‌ها و طراحی فرآیندهای تولید محصولات غذایی به‌صورت انبوه از مهم‌ترین وظایف کارشناسان و دانش‌آموختگان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی است.