عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

دویست و شانزدهمین جلسه شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان اردبیل برگزار شد

دکتر حسین کربلائی خیاوی: در طول ۷ سال اخیر میزان تولیدات کشاورزی رشد ۳۰ درصدی داشته است.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، دویست و شانزدهمین جلسه شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان اردبیل دوشنبه ۱۷ شهریورماه سال ۱۳۹۹ با حضور رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، معاون پژوهش و فناوری و انتقال یافته‌های مرکز، روسای بخش‌های تحقیقاتی، رئیس دانشکده کشاورزی مغان، رئیس اداره آموزش و ترویج سازمان جهاد کشاورزی، کارشناسان کشت و صنعت پارس و مدیریت جهاد کشاورزی پارس‌آباد و اعضای شورا با دستور جلسه بررسی طرح‌های تحقیقاتی پیشنهادی و بررسی روند اجرائی طرح یاوران تولید در سالن کنفرانس مرکز تشکیل شد.

در این جلسه رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با اشاره به اهمیت موضوع خودکفایی در تامین امنیت غذایی مردم در شرایط کنونی، تحقیقات را نگین توسعه کشور توصیف کرد و افزود: کشور در شرایط تحریم و فشار خارجی و جنگ اقتصادی جدی است و برای حفظ امنیت غذایی جامعه در این شرایط خاص باید تلاش و همت مضاعف کنیم.

دکتر حسین کربلائی خیاوی با بیان اینکه افزایش عملکرد در واحد سطح از راهکارهای تثبیت پایداری تولید گندم است، اظهار داشت: افزایش عملکرد در واحد سطح با شعار سال یعنی جهش تولید منطبق است . یکی از مهمترین نهاده‌هایی که می‌تواند موجب افزایش عملکرد گندم شود، رقم مناسب است و به منظور ارتقای راندمان تولید بایستی استفاده از بذرهای سالم و اصلاح شده ترویج شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی مرهون پیشرفت‌های علمی و تحقیقاتی است، اظهار داشت: کشور ما ظرفیت توسعه افقی را ندارد بلکه ارتقاء بهره‌وری و کشاورزی عمودی بایستی مورد توجه قرار گیرد که برای تحقق این امر دانش و میزان تولید در واحد سطح افزایش یابد.

وی بر لزوم افزایش ضریب نفوذ دانش برای جهش تولید در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: یکی از برنامه‌های اساسی برای جهش تولید در بخش کشاورزی این است که میزان و ضریب نفوذ دانش در عرصه‌های مختلف تولیدی این بخش افزایش پیدا کند .

دکتر کربلائی خیاوی افزود: در طول ۷ سال اخیر تولیدات کشاورزی با رشد ۳۰ درصدی همراه بوده است بطوریکه میزان تولید محصولات کشاورزی از ۹۷ میلیون تن در سال ۱۳۹۲ به ۱۲۵ میلیون تن در سال ۱۳۹۸ رسیده است. همچنین در طی این مدت تعداد شرکت‌های دانش بنیان از ۲۷۹ به بیش از ۸۰۰ شرکت رسیده است. تولید بذور گواهی شده از ۳۳۰ هزار تن به ۴۲۶ هزار تن افزایش پیدا کرده است.

دبیر شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان ابراز کرد: در سال ۱۳۹۲ حدود ۲۵ هزار اصله نهال شناسنامه‌دار در کشور تولید شد که این رقم در پایان سال ۱۳۹۸ به ۷۲۰ هزار اصله نهال رسیده است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه ثبت و کنترل کودهای شیمیایی در کشور آغاز شده است، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۲ هزار برند فرمول کودی جهت دریافت گواهی ثبت معرفی شده که ده هزار مورد گواهی ثبت دریافت کرده و دو هزار برند کودی نتوانستند این گواهی را دریافت کنند.

دکتر کربلائی خیاوی با اشاره به اینکه سرانه مصرف روغن در ایران بیشتر از متوسط جهانی است، گفت: در سال ۱۳۹۲ ضریب خوداتکایی کشور در زمینه روغن ۱۲ درصد بود و هم اکنون این رقم به ۱۶ درصد رسیده است بنابراین همچنان بیش از ۸۰ درصد وابستگی در این زمینه وجود دارد.

وی افزود: یکی از اولویت‌های مهم در سرمایه‌گذاری‌های آموزشی، توسعه و گسترش آموزش‌های مهارت محور است و این مهم از سوی نهادهای ذی‌ربط بین‌المللی مانند سازمان جهانی کار و یونسکو به منزله استراتژی مهم به کشورهای در حال توسعه توصیه می‌شود. در این رابطه مدت آموزش هر بهره‌بردار از ۳۲ دقیقه در سال ۱۳۹۲ به ۱۲۶ دقیقه در سال ۱۳۹۸ رسیده است.

دبیر شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان سرمایه انسانی را ارزشمندترین منابع هر سازمان برشمرد و گفت: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با داشتن نیروهای متخصص اهداف و برنامه‌های سازمان را پیگیری می‌کنند.

در ادامه این جلسه دکتر اخوان معاون پژوهش و فناوری و انتقال یافته‌های مرکز گزارشی از فعالیت کارگروه یاوران تولید استان را ارائه کرد. در پایان یک طرح تحقیقاتی در رابطه با بادام زمینی توسط اعضای شورا بررسی و تصویب شد.