عمومی | دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

اجرای مرحله نخست طرح تکمیلی فلج اطفال در روستای پهنوک بهمئی+ عکس


کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماریهای شبکه بهداشت و درمان بهمئی از اجرای مرحله نخست طرح تکمیلی فلج اطفال در روستای پهنوک و مناطق صعب العبور آن خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی؛ سید عابد توفیقیان افزود: فعالیت نظام مراقبت فلج شل حاد نقش مهمی در پیشرفت فعالیتهای مرتبط ریشه کنی فلج اطفال دارد و حفظ دستاوردهای برنامه ریشه کنی فلج اطفال در کشور از حساسیت ویژه برخوردار است.

وی تصریح کرد: فلج اطفال یک عفونت حاد ویروسی با دامنه ای متغیر از عفونت بدون علامت تا مننژیت آسپتیک ، فلج و مرگ است.

توفیقیان ادامه داد: پولیومیلیت فلجی دارای دو فاز خفیف و شدید بوده؛ که در فاز خفیف دارای علائم تب، بی حالی،  سردرد، آب ریزش از بینی و استفراغ و در صورت تبدیل به فاز شدید نشانه هایی مانند  درد شدید عضلانی، سفتی گردن و فلجی به آن اضافه می شود.

کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماریهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی با بیان اینکه فلج اطفال در هر سنی ممکن است اتفاق افتد اظهار داشت: بیشتر بیماری در کودکان و نوجوانان، با پیشرفت برنامه ایمن سازی و بویژه انجام برنامه ریشه کنی بیماری فلج اطفال در سه کشور ( افغانستان،پاکستان و نیجریه ) به صورت بومی بوده و هنوز بیماری در این سه کشور گزارش می شود.

توفیقیا ن در پایان با اشاره به اینکه گروه هدف طرح تکمیلی فلج اطفال کودکان زیر 5 سال هستند، خاطر نشان کرد: عملیات سالیانه طرح تکمیلی فلج اطفال در دو نوبت به صورت فعال و خانه به خانه به فاصله( 6تا4 )هفته بدون توجه با سابقه واکسیناسیون قبلی کودکان انجام می گیرد.142