"دستورالعمل و چکلیست راهاندازی و نگهداری ایستگاههای عمومی شارژ خودرو و موتورسیکلت برقی" توسط سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شد
"امید شاه حسینی " مدیر پروژه "تهیه و تدوین دستورالعمل و چک لیست راه اندازی و نگهداری ایستگاههای عمومی شارژ خودرو برقی" در خصوص ابلاغ ضابطه شماره ۷۹۷ ، توسط سازمان برنامه و بودجه گفت: یکی از اقدامات مورد نیاز برای آمادهسازی شرایط لازم جهت استفاده بهینه و گسترده از ایستگاههای عمومی شارژ خودرو موتورسیکلت برقی، تهیه و تدوین دستورالعمل و چک لیست راهاندازی و نگهداری ایستگاههای مذکور است. بکارگیری این دستورالعمل و چک لیست، اولا به مهندسان و تکنسینها در فرایند راهاندازی و نگهداری ایستگاههای عمومی شارژ کمک شایانی خواهد نمود. ثانیا رویه واحدی حاصل میشود که بکارگیری ایستگاههای عمومی شارژ خودرو برقی را در بالاترین سطح ایمنی تضمین میکند و ثالثا با بکارگیری دستورات مرتبط با نگهداری، بر طول عمر ایستگاههای مذکور و تجهیزات موجود در آنها افزوده میشود که به نوعی مدیریت دارایی نیز محسوب میگردد. ضمن آنکه از ایجاد سردرگمی و تلفات سرمایه، زمان و انرژی نیز ممانعت بعمل میآید.
پژوهشگر پژوهشگاه نیرو در خصوص روند تدوین این دستور العمل با اشاره به نکات ذکر شده گفت: با توجه به اولویتهای مندرج در سند بالاسری صنعت برق و به درخواست مستقیم امور نظام فنی و اجرائی سازمان برنامه و بودجه (با هدف تدوین استانداردها و دستورالعملها برای فناوریهای نوین خودرو و موتور سیکلت برقی)، تهیه و تدوین ضابطه شماره ۷۹۷ مشتمل بر ۹ جلد در سال ۱۳۹۷ در دستور کار گروه برنامهریزی و بهرهبرداری سیستمهای قدرت پژوهشگاه نیرو قرار گرفت. در ادامه با انجام کار کارشناسی گسترده و مستمر در سایر حوزههای مربوطه، پیشنویس ضابطه « دستورالعمل و چکلیست راهاندازی و نگهداری ایستگاههای عمومی شارژ خودرو و موتورسیکلت برقی » در دیماه ۱۳۹۸ تهیه و با اعمال اصلاحات مورد نیاز (اعلامی در نظرخواهی عام از طرف اشخاص و سازمانهای ذیربط) در خرداد ماه ۱۳۹۹ نهایی و در قالب ضابطه اصلی ارائه گردید.
شاهحسینی به زمینههای مختلف کاربرد این دستورالعمل اشاره کرد و افزود: این ضابطه که با توجه به کاربرد روزافزون خودرو و موتورسیکلتهای برقی ارائه شده است، میتواند در زمینههای مختلف مانند طراحی، نصب، راهاندازی و تعمیرات و نگهداری دورهای ایستگاههای عمومی شارژ خودرو و موتورسیکلت برقی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد. بنابراین در وزارت نیرو، توانیر و شرکتهای توزیع، سازمان نظام مهندسی، وزارت ، شهرداریها و صنعت بیمه قابل استفاده خواهد بود. همچنین کاربرد این ضابطه برای مهندسین مشاور در مطالعات مرتبط، حائز اهمیت خواهد بود.