عمومی | دانشگاه علوم پزشکی همدان

راههای پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت‌محور


معاون غذا و داروی دانشگاه در خصوص راههای پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت‌‍محور گفت: امروزه در بسیاری از کشورها فرهنگ سازی از طریق ارائه برنامه‌های تلویزیونی و تبلیغاتی و استفاده از ظرفیت رسانه‌ای اصلی‌ترین راه دستیابی به اهداف تعیین شده است.

به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه، دکتر ایرج خدادادی در خصوص راههای پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور گفت: امروزه  بسیاری از کشورهای دنیا از طریق فرهنگ‌سازی و ارائه برنامه‌های تلویزونی و تبلیغاتی به بسیاری از اهداف مورد نظر خود رسیده اند.

عضو هیات علمی دانشگاه در زمینه پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت‌محور افزود: گروهی از افراد صرفا به قصد کسب درآمد و رفع نیازهای اقتصادی خود مبادرت به قاچاق کالاهای سلامت محور می‌نمایند و در واقع دانش و آگاهی کافی از پیامدهای اقتصادی و آسیب‌هایی که استفاده از اینگونه کالاها بر پیکره سلامت جامعه وارد می‌نماید را ندارند.

بد‌ون‌شک اجرای برنامه‌های فرهنگی مناسب بمنظور افزایش دانش اجتماعی به همراه فراهم سازی بسترهای مناسب برای اشتغال موجب خواهد شد که اغلب اینگونه افراد از فرایند قاچاق حذف شوند.

معاون غذا و داروی دانشگاه ادامه داد: اگرچه، در این بین افراد سودجویی نیز وجود دارند که با وجود تمام تلاش‌ها و اقدامات کماکان مبادرت به قاچاق کالاهای سلامت محور می‌کنند که لازم است در این زمینه با تدابیر خردمندانه و قانونمند با همکاری و همدلی ارگان‌ها و دیگر ادارات ضمن اعمال برخوردهای قانونی اصلاح رفتار آنان نیز مورد توجه قرار گیرد تا جامعه‌ای سالم‌تر فراهم شود.

دکتر خدادادی با بیان اینکه باید با تدابیر قانونی مناسب ریسک فعالیت در حوزه قاچاق بالا رود تا رغبت و تمایلی برای چنین اقداماتی در افراد شکل نگیرد، افزود: با وجود سریع الاثر بودن اقدامات قضایی و برخوردهای حقوقی بنظر می‌رسد کارهای فرهنگی نتیجه بهتر و اثر ماندگارتری داشته باشند بنابراین رسانه‌ها به خصوص رسانه ملی نقش ارزشمندی را در راستای پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور می‌نمایند.

معاون غذا و داروی دانشگاه یادآور شد که رسانه‌ها می‌توانند با ساخت برنامه‌های آموزنده در آگاه سازی مردم نقش بسزایی داشته باشند./ع