برگزاری جلسه ستاد هماهنگی دانههای روغنی استان با حضور رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل جلسه هماهنگی ستاد دانههای روغنی استان با دستور جلسه برنامه اجرایی کشت کلزای مناطق سردسیر استان اردبیل در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ روز چهارشنبه ۱۲ شهریورماه ۱۳۹۹ در سالن آمفی تئاتر سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد.
این جلسه با حضور مهندس نیکشاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی، دکتر حسین کربلائی خیاوی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، معاونت بهبود تولیدات گیاهی، مدیران جهاد کشاورزی شهرستانهای اردبیل، نیر، نمین، مشکینشهر، کوثر و جمعی از مدیران ستادی سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه دانه کلزا با داشتن بیش از ۴۰ درصد روغن، جزو محصولات استراتژیک محسوب میشود اظهار داشت: شهرستانهای پارسآباد، بیله سوار، گرمی و مناطقی از مرکز استان مستعد توسعه کشت انواع دانههای روغنی و به ویژه کلزا هستند .
دکتر حسین کربلائی خیاوی گفت: افزایش تولید دانههای روغنی از مهمترین اولویتها در استان بوده که در همین راستا پروژههای تحقیقاتی برای افزایش تولید بذور دانههای روغنی در اردبیل اجرا میشود .
وی افزود: افزایش تولید دانههای روغنی و نیل به خودکفایی در این محصولات از اولویتهای مهم وزارت جهاد کشاورزی است که در استان اردبیل نیز با جدیت دنبال میشود .
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل کشت دانههای روغنی کلزا و سویا در کشور را هدف اصلی وزارت جهاد کشاورزی دانست و گفت: در حال حاضر بیشترین وابستگی در محصولات غذایی در روغن و کنجاله دانههای روغنی است، با این حال در سال ۹۴ که طرح دانههای روغنی شروع شد میزان وابستگی در این محصول ۹۶ درصد بود که در حال حاضر این رقم به ۸۴ درصد رسیده است.
دکتر حسین کربلائی خیاوی تصریح کرد: سیاست وزارت جهاد کشاورزی، افزایش کاشت دانههای روغنی برای بالا بردن امنیت غذایی کشور و برای برطرف کردن نیاز کشور بوده و نیل به خودکفایی در این محصول از اولویتهای مهم وزارت جهاد کشاورزی است .
وی با بیان اینکه کلزا را در فهرست دانههای روغنی با ویژگیهای قابل توجه قرار داد، گفت: از آنجایی که از نظر تامین روغنها و دانههای روغنی بیش از ۸۴ درصد وابسته به واردات هستیم توجه به کشت این گیاه میتواند گام مهمی در راستای کاهش وابستگیهای کشور در این زمینه باشد .
در این جلسه مهندس نیکشاد اظهار داشت: کلیه زیر ساختهای لازم برای کشت موفقیت آمیز پائیزه کلزا صورت گرفته و کلیه نهادههای موردنیاز اعم از سموم مورد نیاز و کودهای شیمیایی تدارک دیده شده است.
وی افزود: دولت همواره سیاستهای حمایتی خود را از کلزا کاران سال به سال افزایش میدهد با این هدف که در تولید دانههای روغنی به خودکفایی برسیم به همین دلیل برای کشت هر هکتار کلزا مبلغ ۶ میلیون تومان تسهیلات در اختیار تولید کنندگان قرار میگیرد .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در خصوص توسعه سامانههای نوین آبیاری تحت فشار نیز افزود: خوشبختانه استان اردبیل در سایه حمایتهای مسئولین و سعی و اهتمام دست اندرکاران تولید ۸ هزار هکتار را به منظور تجهیز به سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار در دست اقدام دارد که تنها در سه ماهه اول سال جاری عملیات اجرایی بیش از ۱۶۰۰ هکتار از اراضی به اتمام رسیده و در حال بهرهبرداری است .
در این جلسه در رابطه با برنامه ابلاغی سطح زیر کشت کلزا برای مناطق سردسیر استان برای سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بحث و تبادل نظر شد.