عمومی | دانشگاه جامع علمی کاربردی

آموزش های مهارتی دانشگاه جامع علمی کاربردی سرآغاز ایجاد اشتغال در جامعه است

به ‌نقل از روابط ‌عمومی دانشگاه جامع علمی‌کاربردی واحد استانی لرستان، دکتر ویس کرمی نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با حضور در دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی لرستان با رئیس وکارکنان این دانشگاه دیدار و گفتگو کرد.

در این ابتدای این دیدار رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی واحد استانی لرستان، به ارائه گزارشی از اهداف و اقدامات این دانشگاه پرداخت.

سپس نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این دیدار به ضرورت و نیاز به ایجاد تغییر و تحول در فضای آموزشی و دانشگاهی کشور اشاره و اظهار کرد: نیاز است آموزشهای دانشگاهی به سمت عملگرایی و آموزش‌های مهارتی پیش برود. این نوع آموزش در کشورهای دیگر درحال انجام است، البته در کشور ما نیز از دهه ۶۰ آموزش با رویکرد مهارتی و عمل گرایی شروع شد، اما چندان با جدیت دنبال نشد.

وی بیان کرد: خیل عظیمی از دانش آموزان کشور بدون شناخت دقیق از رشته‌های دانشگاهی قصد ورود به رشته‌هایی  مانند تجربی را دارند و این چنین روالی درست نیست چرا که یکی از الزامات موفقیت در هر رشته تحصیلی تناسب بین تیپ‌شخصیتی فرد با آن رشته است.

دکتر ویس‌کرمی افزود: در بعضی از کشورها برای کسی که قصد ادامه تحصیل در رشته پزشکی را دارد، حداقل سه آزمون برگزار می شود تا ارزیابی شود تیپ ‌شخصیتی آن مثلاً با رشته پزشکی تناسب دارد یا نه؛ البته برای  قضاوت، مهندسی  یا رشته‌های دیگر  نیز این معیار وجود دارد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ما به این نتیجه رسیده‌ایم که باید به سمت تقویت دانشگاه‌های مهارتی برویم به‌طوری‌که دانشجو بعد از فارغ التحصیلی، مهارتی را داشته باشد که بتواند برای خود اشتغال ایجاد کند، تشکیل خانواده دهد و بعد هم امکان ادامه تحصیل به صورت تخصصی برای او فراهم شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که لازم است دولت و مجلس برای محقق شدن این مهم همکاری و پیگیری‌های لازم را انجام دهند، ادامه داد: آن‌چه که در فضای کمیسیون آموزش مجلس دیدم، تقویت دانشگاه‌های علمی کاربردی و فنی حرفه ای است و باید آموزش مهارتی ما در جامعه فراگیر شود.

ویس‌کرمی خاطر نشان کرد: بسیاری از خانواده ها در شرایط فعلی مشکل معیشتی داشته و یا توان پرداخت شهریه ندارند و امیدواریم سیاست‌هایی در دولت و مجلس اتخاذ شود تا این خلاء مالی با کمکهای دولت جبران شود و شرایط آموزش برای همه افراد در جامعه فراهم شود.

وی در پایان افزود: این دیدار بسیار کاربردی و کارشناسی برگزار شد و امیدوارم در راستای وظیفه ای که دارم بتوانم کمک کنم تا دانشگاه جامع علمی کاربردی در استان لرستان کارکرد بیشتری داشته باشد.