متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر: برای داشتن مواد غذایی سالم باید پروتکلهای بهداشتی پس از خرید را رعایت کنیم
دکتر سودابه محمدی افزود: در نخستین گام پس از وارد شدن به منزل بایستی فوری دستان خود را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشوییم.
ویروس کووید ۱۹ نمیتواند بر روی سطح بستهبندی مواد خوراکی زنده بماند
از سفید کننده برای ضد عفونی بستههای مواد غذایی استفاده نکنیم
نمک و سرکه در از بین بردن ویروس تاثیری ندارند
وی تصریح کرد: اگر برای یک فرد آسیبپذیر خرید میکنیم، خرید را پشت در گذاشته و زنگ بزنیم یا به آنها تلفن کنیم و در زمان تحویل دورتر بایستیم.
متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: یک محل تمیز و ضدعفونی شده را برای مرتب کردن اقلام خریداریشده تعیین کنیم.
دکتر محمدی گفت: انواع گوشت، تخممرغ و مواد خوراکی فاسدشدنی دیگر را حداکثر تا ۲ ساعت پس از خرید در یخچال یا فریزر بگذاریم.
وی بیان داشت: اگرچه خطر انتقال ویروس کرونا از طریق مواد غذایی، بستهبندی آنها و کیسهها کم است ولی لازم است که اقدامات مربوط به ایمنی مواد غذایی را رعایت کنیم.
متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: از آنجا که ویروس کووید ۱۹ نیاز به یک میزبان حیوان یا انسان زنده برای تکثیر و زتدگی دارد و نمیتواند بر روی سطح بستهبندی مواد خوراکی زنده بماند طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی نیازی نیست سطح بستهبندی مواد خوراکی را ضدعفونی کنیم.
دکتر محمدی خاطرنشان کرد: : به این دلیل که ویروس بر روی بدن انسان میتواند رشد و تکثیر یابد باید پس از کار با بستههای مواد خوراکی و پیش از غذا خوردن دستها با آب و صابون شسته شود.
وی اظهار داشت: هرگز از مواد ضدعفونیکننده سطوح مانند سفیدکننده یا آمونیاک برای ضدعفونی کردن بستههای مواد غذایی استفاده نکنیم.
دکتر محمدی بیان داشت: غذاهای فاسد نشدنی را در مکانی امن به مدت ۷۲ ساعت جهت اطمینان قرار داده سپس آنها را جابجا کنیم.
متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: پوشش بیرونی مواد غذایی را با احتیاط خارج کرده و مراقب باشیم مواد داخلی آلوده نشوند.
دکتر محمدی افزود: پیش از شستوشوی میوه و سبزی دستهای خود را با آب و صابون بشوییم، همچنین میوه و سبزی که خام خورده میشود را بهطور کامل با آبلولهکشی سرد شسته و پس از ضدعفونی کامل در یخچال در کشوی مخصوص و بهدوراز مواد خوراکی دیگر بگذاریم.
متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که همان گونه که پیش از این اپیدمی، میوه و سبزیها را میشستهایم عمل کنیم، دست را با آب و صابون بشوییم سپس میوه و سبزی را به طور کامل با آب پاکیزه بشوییم. (نکته مهم اینکه در کشور ما، فرایند انگل زدایی کاهو و سبزیجاتی که خام خورده می شوند نباید فراموش شود)
وی تصریح کرد: سطح میوههای سخت مانند خیار، گوجهفرنگی، طالبی و مانند آن را با یک برس تمیز بشوییم، حتی اگر پوست میوه را استفاده نمیکنیم.
متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: نمک، فلفل، سرکه و آبلیمو در از بین بردن ویروس و میکروب تاثیری ندارند.
دکتر محمدی تاکید کرد: بعد از پایان جابجایی و جمعآوری سبد خرید، دوباره دستان خود را شسته و اگر کیسههای خرید قابلاستفاده مجدد به کار میبریم پیش از استفاده دوباره، آن را تمیز کرده، شسته و در گرمترین نقطه مناسب خشککنیم.
انتهای پیام/ م.ف۱۰۲۴