عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

هشدار درباره گردش بسیار بالای ویروس کرونا در چهارمحال و بختیاری

وبدا; رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، نکته حائز اهمیت را گردش بسیار بالای ویروس کرونا در چهارمحال و بختیاری عنوان کرد.
به گزارش وبدا; دکتر مجید شیرانی افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۴۵ بیمار با علایم بالینی مشکوک به بیماری کرونا به مراکز بهداشتی و درمانی سرپایی استان مراجعه داشته اند که از این تعداد ۲۷ بیمار با علایم مشکوک به این بیماری در مراکز درمانی بستری شده اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ادامه داد: طی ۲۴ ساعت گذشته علاوه بر موارد سرپایی، تست ۱۳ مراجعه کننده بیمارستانی با علایم بالینی مشکوک به بیماری کووید ۱۹ که در مراکز درمانی بستری شده بودند مثبت قطعی اعلام شد.
وی عنوان کرد: هم اکنون ۱۲۲ بیمار مثبت قطعی و مشکوک به بیماری کرونا در مراکز درمانی استان تحت مراقبت و درمان هستند که از این تعداد ۸۷ نفر مثبت قطعی و مابقی در انتظار پاسخ نتایج آزمایشات برای رد یا تایید بیماریشان هستند.
دکتر شیرانی خاطرنشان کرد: متاسفانه طی ۲۴ساعت گذشته ۴ مورد جدید فوتی ناشی از ابتلا به بیماری نوپدید کووید ۱۹ در استان گزارش شده است و مجموع فوتی های ناشی از ابتلا به این بیماری در چهارمحال و بختیاری ۱۵۳ نفر می باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اضافه کرد: هم اکنون ۲۸ بیمار با شرایط بحرانی و حال عمومی نسبتاً بد در بخش های مراقبت ویژه مراکز درمانی استان تحت مراقبت و درمان هستند.
وی با اشاره به اینکه نکته با اهمیت گردش بسیار بالای ویروس در چهارمحال و بختیاری است به‌گونه‌ای که طی روزهای اخیر درصد کسانی که به مراکز بهداشتی و درمانی سرپایی مراجعه می‌کنند و تست آن‌ها مثبت اعلام می‌شود نسبت به روزهای قبل بسیار بیشتر است، یادآور شد: این مسئله به ویژه در ایام پیش‌رو بسیار نگران‌کننده و هشداردهنده است.
دکتر شیرانی اظهار داشت: در ایام عزاداری و تعطیلات پیش‌رو مخاطراتی که مردم را تهدید خواهد کرد گرد هم آمدن و برگزاری دورهمی‌ها است، این موضوع می‌تواند بسیار بسیار خطرناک باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه پذیرش مسافر و مسافرت رفتن در این روزها بسیار خطرآفرین است، گفت: هم‌استانی‌های عزیز باید دقت کنند که پذیرای کسانی که می‌خواهند در ایام تاسوعا و عاشورا مهمان زادگاهشان باشند حتی به اندازه کوتاه و محدود نباشند.
وی افزود: قبلا تاکید می‌شد که بیماران دارای بیماری‌های زمینه‌ای، ضعف سیستم ایمنی و افراد مسن ممکن است در اثر ابتلا به کرونا بدحال شوند اما به وضوح می‌توان دید که در این روزها بسیاری از بیماران بدحال بستری کسانی هستند که میانسال و جوان‌اند و بیماری زمینه‌ای یا ضعف سیستم ایمنی ندارند.
دکتر شیرانی با تاکید بر اینکه در مورد بیماری کرونا هیچ چیز قطعی نیست که بگوییم افراد جوان و سالم با عوارض کمی بیماری را پشت سر می‌گذارند، ادامه داد: اگرچه همچنان بیماری در افراد مسن و افراد دارای بیماری زمینه‌ای خطرناک‌تر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد عنوان کرد: هیچ راه دیگری برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا وجود ندارد، نه داروی اختصاصی برای درمان بیماری هست و نه واکسن خاصی برای پیشگیری از آن، تنها راه برای پیشگیری از افزایش شیوع بیماری در حال حاضر رعایت پروتکل‌های بهداشتی که در راس آن استفاده صحیح از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و بهداشت فردی است.
وی با اشاره به اینکه افراد نباید در تماس نزدیک با یکدیگر قرار گیرند، خاطرنشان کرد: اگر در موارد ضرور و اورژانسی لازم است در اجتماعات شرکت کنند حتما از ماسک استفاده کرده و بهداشت فردی را رعایت کنند.
دکتر شیرانی اضافه کرد: اینگونه نیست که برای موارد غیرضرور و تفننی دور هم جمع شویم و بگوییم از ماسک استفاده کرده یا پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنیم.
دکتر شیرانی درخصوص آخرین اخبار واکسن کرونا نیز یادآور شد: در کشورهای مختلف دنیا فعالیت‌های بسیار زیادی برای تولید واکسن در حال انجام است، چندین واکسن به مطالعات سطح ۳ انسانی رسیده ولی تولید و در دسترس بودن واکسن برای عموم مردم حتما نیازمند زمان طولانی خواهد بود، بعید است که زیر ۶ ماه واکسنی در اختیار عموم مردم قرار گیرد.