عمومی | دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

در گفتگو با آنا مطرح شد؛ پرتقاضاترین رشته دانشگاهی را بشناسید/ چگونه پروانه وکالت بگیریم؟

عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی استان قم، حقوق را از پرمخاطب و پرتقاضاترین رشته‌های گروه علوم انسانی دانشگاه عنوان کرد.

حجت‌الاسلام علیرضا عسگری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در قم ، رشته حقوق را یکی از پرتقاضاترین، پرمخاطب‌ترین و محبوب‌ترین رشته علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم برشمرد و اظهار کرد: دلیل این محبوبیت را می‌توانیم در جذابیت این رشته که ماهیت آن پرداختن به استدلال و منطق و درک قوانین و مقررات است و بازار کار و درآمد بالای آن جستجو کنیم.

وی افزود: آثار حقوقی مرتبط با روابط اجتماعی در زمینه‌های مربوط به روابط میان دولت و مردم حتی روابط شخصی مردم اختصاص به علم حقوق دارد و علم حقوق نیز با مسائل مربوط به جامعه‌شناسی، علم فلسفی و روانشناسی مرتبط است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم یادآور شد: از عوامل موفقیت فارغ‌التحصیلان رشته حقوق می‌توانیم داشتن ویژگی‌هایی ازجمله قدرت استنباط بالا، قدرت استدلال، جسارت، خلاقیت ذهنی و از همه مهم‌تر فن بیان خوب را نام ببریم.

مدیر گروه رشته حقوق مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم، تسلط به زبان و ادبیات فارسی را از ویژگی‌های مهم یک حقوقدانان موفق برشمرد و افزود: حقوقدانان موفق به دلیل اینکه بتوانند در جایگاه حقوقدان از عهده پرونده‌های سپرده شده برآیند و با زبانی رسا مخاطبان را قانع کنند، باید بر زبان و ادبیات فارسی تسلط داشته باشند.

هدف اصلی از ایجاد رشته حقوق چه بود؟

عسکری توضیح داد: هدف اصلی از ایجاد رشته حقوق، پرورش متخصصانی مجرب و کارآمد است که بتوانند در زمینه‌هایی از جمله قضاوت، وکالت، کارشناسی حقوق و سردفتری اسناد رسمی به فعالیت بپردازند.

وی با اشاره به بازار کار و فرصت‌های شغلی رشته حقوق متذکر شد: فارغ‌التحصیلان این رشته با توجه به میزان توانمندی می‌توانند در شغل‌هایی از قبیل وکالت دعاوی دادگستری، مشاور حقوقی بانک‌ها، شهرداری‌ها، شرکت‌ها، وزارتخانه‌ها و سردفتری دفاتر اسناد رسمی جذب بازار کار شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم، مهم‌ترین زمینه شغلی رشته حقوق را وکالت معرفی کرد و افزود: برای دریافت پروانه وکالت باید فارغ‌التحصیلان رشته حقوق پس از دریافت مدرک کارشناسی در آزمون ورودی کانون وکلای دادگستری یا مرکز وکلای قوه قضائیه شرکت  کنند و پس از گذراندن ۱۸ ماه دوره کارآموزی برای کسب پروانه وکالت اقدام کنند.

عسکری متذکر شد: فارغ‌التحصیلان رشته حقوق پس از دریافت مدرک دکتری از دانشگاه‌های معتبر این امکان را دارند تا به تدریس در دانشگاه‌ها بپردازند.