عمومی | دانشگاه علوم پزشکی همدان

آغاز عمل پیوند کلیه در مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی همدان


مسئول تیم فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه از آغاز مجدد عمل پیوند کلیه از هفته آینده در مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی شهر همدان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، دکتر مجید حمیدی بیان کرد: از سال ۸۱ عمل پیوند کلیه در همدان انجام می شد اما از اسفندماه سال گذشته به علت شرایط موجود در کشور به واسطه شیوع و گسترش کروناویروس طی دستورالعمل ارسالی از سوی وزارت بهداشت، با توجه به مسری بودن این بیماری عمل پیوند کلیه لغو شد اما قرار است از هفته آینده مجدداً در بیمارستان شهید بهشتی آغاز شود.

وی با بیان اینکه هر بیمار دیالیزی نمی تواند کلیه دریافت کند، توضیح داد: در عمل پیوند کلیه باید شرایط و بیماری های فرد مدنظر قرار گیرد؛ به عنوان مثال شخصی که مبتلا به دیابت است اگر شرایط پس از پیوند را رعایت نکند بلافاصله پیوند پس می زند و برخی بیماری ها مانند خودایمنی وجود دارد که سیستم ایمنی خود فرد، دشمن بدن محسوب می شود، به بدن آسیب وارد می کند و از جمله قسمت هایی که آسیب می بیند کلیه ها هستند بنابراین برای این افراد پیوند زدن باید همراه با احتیاط باشد.

دکتر حمیدی ادامه داد: هنگامی که می خواهند به فردی کلیه پیوند بزنند تمام جوانب کار باید بررسی شود چراکه جراحی خیلی بزرگی را می خواهد تحمل کند. در سنین بالای ۶۰ سال که افراد اکثراً بیماری زمینه ای دارند و فشارخون آنها بالاست، معمولاً خیلی نمی شود برای شان عمل پیوند انجام داد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر فقط حدود ۶۰ نفر از بیماران دیالیزی در صف دریافت کلیه قرار دارند، توضیح داد: شخصی که دچار نارسایی کلیه می شود به متخصص کلیه مراجعه می کند و این پزشک نظر می دهد که فرد پیوند نیاز دارد یا خیر؟ می تواند پیوند بزند یا نه؟

مسئول تیم فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه افزود: هنگامی که پزشک تشخیص داد فرد به پیوند احتیاج دارد به او یک نامه رسمی می دهند و بیمار با این نامه به انجمن حمایت از بیماران کلیوی مراجعه کرده و منتظر دریافت کلیه می ماند.

دکتر حمیدی در پایان اظهار کرد: تعداد اهدای عضو در سال متغیر است و بستگی به تعداد تصادفات و شرایط اقتصادی دارد اما معمولاً در طول یکسال ۱۷ تا ۴۰ عمل پیوند کلیه در استان انجام می‌شود./ع

منبع: ایسنا