برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا رطب و خرما را قبل از مصرف بشویید
فریده نظری در خصوص نحوه خرید و نگهداری رطب و خرما در شرایط شیوع بیماری کرونا افزود: رطب و خرما را در بستهبندیهای بهداشتی خریداری و از خرید انواع فلهای، بدون بستهبندی، فشرده و لهشده خودداری کنید.
وی بابیان اینکه باید رطب و خرما را از مراکز معتبر، شناختهشده و بهداشتی خریداری کرد افزود: اگر رطب و خرمای تازه لهشده در دمای محیط نگهداری شود چسبناک و نرم شده و مستعد آلودگی و انتقال عوامل آلودهکننده میشود.
نظری تاکید کرد: به سالم بودن بست بندی، دارا بودن مجوز سازمان غذا و دارو، تاریخمصرف، تولید و انقضا توجه کنید.
این کارشناس تغذیه با هشدار نسبت به اینکه کیسه و جعبه مقوایی که برای بستهبندی محصول در نظر گرفتهشده ممکن است آلوده به ویروس کرونا باشد اظهار کرد: بستهبندهای خرما را پس از بازگشت به منزل مانند سایر بستههای خریداریشده، قبل از استفاده به نحو مقتضی ضدعفونی کنید.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: قبل از مصرف ابتدا دانههای خرما را بهطور مجزا با آب سالم بشویید زیرا خرما ازجمله خوراکیهایی است که باید پیش از مصرف شسته شود تا از آلودگیهای احتمالی در زمان برداش ، بستهبندی و عرضه پاک شود.
این کارشناس بهداشتی تاکید کرد: از تماس مواد گندزدا مانند الکل و آبژاول و ... با خرما بهصورت مستقیم باید خودداری شود.
این مسئول بهداشتی در خصوص اقدام لازم برای سالم و بهداشتی کردن خرما در مواردی که از تمیز بودن خرما مطمئن نیستیم نیز گفت: اگر از تمیز بودن خرما مطمئن نیستید بهتر است قبل از مصرف، خرماها را درون ماکروفر یا هر وسیله گرماساز دیگر حرارت داده و سپس میل کنید. حرارت به میزان ۷۰ درجه سلسیوس و به مدت ۱ دقیقه باعث از بین رفتن ویروس میشود.
نظری اظهار داشت: حرارت دهی باید بهگونهای باشد که حرارت به همه نقاط خرما برسد. درصورتیکه دسترسی به ماکروفر یا وسایل گرماساز دیگر مقدور نباشد، با گذاشتن خرما درون ظرف و حرارت دادن آن بر روی شعله ملایم از ایمن بودن خرما مطمئن شوید.
کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه در پایان گفت: رطب باید در دمای یخچال و بهدوراز گرمای محیط نگهداری شود اما نگهداری خرمای خشک بیرون از یخچال و درون ظروف در بسته اشکالی ندارد. همچنین از مصرف زیاد خرما مثل سایر مواد قندی و شیرینی باید خودداری کرد.
انتهای پیام/