عمومی | دانشگاه جامع علمی کاربردی

مرکز آموزش علمی کاربردی فناوران پهره در ایرانشهر افتتاح شد

به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی سیستان و بلوچستان، با حضور دکتر محمدحسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر سالارزهی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی سیستان و بلوچستان، جهاندیده مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان،اولیائی مدیر کل فنی و حرفه ای استان، معاون استاندار و فرماندار ویژه ایرانشهر، مرکز آموزش علمی کاربردی فناوران پهره در ایرانشهر به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح شد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در این جلسه تاکید کرد: با توجه به نقشی که استان سیستان و بلوچستان در آینده قرار است ایفا کند، باید نیروهای متخصص را تربیت کرد تا در حوزه نفت، گاز، فولاد و صنایع دچار کمبود نیرو نشویم.
وی از ظرفیتهای موجود منطقه، نظیر بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور، سواحل مکران، کشاورزی در کنارک و زابل یاد کرد و گفت: باید برنامه های توسعه استان سیستان و بلوچستان را ببینیم و برشهای استانی داشته باشیم. اگر قرار است حمل و نقل، کشاورزی، شیلات توسعه پیدا کند باید سیستم آموزش را به این سمت ببریم. دانشگاه جامع علمی کاربردی آمادگی ایجاد مراکز جدید را برای استان سیستان و بلوچستان دارد.
دکتر محمدحسین امید افزود: رشته های ما شغل محور است و دانش آموخته ها باید بلافاصله بعد از تحصیل وارد بازار کار شوند. آموزشهای کوتاه مدت به صورت تک درس و تک پودمان نیز به این روند کمک می کند و فرصت کسب مهارت را به متقاضی می دهد.
سپس رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی سیستان و بلوچستان ضمن عرض خیرمقدم و خوش آمدگویی گفت: این استان۱۱ درصد مساحت کشور و ۳.۴ جمعیت کشور را دارا است، ولی متاسفانه پایین ترین شاخصهای توسعه استانی را شامل می شود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر ۵۶ کد رشته در مقطع کاردانی و ۳۷ رشته در مقطع کارشناسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در استان سیستان و بلوچستان دایر است که تمامی این رشته ها پایش شده و مراکز به سمت مهارت گرایی و رشته های شغل محور سوق داده شده اند.
دکتر سالارزهی در ادامه گزارشی از عملکرد دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی سیستان و بلوچستان در حوزه فعالیتهای فرهنگی، ورزشی و علمی ارائه کرد. برگزاری نمایشگاه، جشنواره غذاهای سنتی و خوراکی بومی و محلی استان، نمایشگاه اشتغال و کارآفرینی، راه اندازی کلینیک کسب و کار، مشارکت در مسئولیتهای اجتماعی، اعطای وام شهریه به دانشجویان و کارت رفاهی دانشجویان بخشی از این فعالیتها است.
همچنین رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی سیستان و بلوچستان با توجه به شیوع کرونا، از راه اندازی سامانه آموزش الکترونیکی، راه اندازی سامانه وبینار و راه اندازی سامانه شبکه دولت در دانشگاه خبر داد.
در ادامه مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تصریح کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی با استفاده از ظرفیتهای موجود می تواند خلاء آموزشی را برطرف کند. باید از مدرک گرایی به سمت مهارت گرایی پیش برویم. امروزه ذائقه اشتغال با گذشته بسیار متفاوت است. استان در افقی که قرار دارد نظیر پروژه های بزرگ مثل راه آهن چابهار، گاز، شیلات و صنایع دریایی نیاز به نیروی متخصص دارد.
وی خاطرنشان کرد: ورود دانشگاه جامع علمی کاربردی به سمت مشاغل بومی و روبه انقراض، بسیار حائز اهمیت است و این امر با ظرفیت مدیریت این دانشگاه در استان سیستان و بلوچستان که مدیریت مشارکتی و تحول گرا در استان را دنبال می کند، شدنی است.
جهاندیده بیان کرد: ما در طرح تکاپو رشته های پرکشش در استان سیستان و بلوچستان را در قالب دینامیک اشتغال دنبال می کنیم و همچنین بدنبال آموزش متقاضیان اشتغالزائی و کسب و کارهای خرد با دانشگاه جامع علمی کاربردی هستیم و در اداره کار، صرفاً به دنبال پرداخت تسهیلات نیستیم بلکه کسب مهارت مدنظر ماست.
مدیر کل فنی و حرفه ای استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: دانشگاه جامع علمی کاربردی در حوزه مهارت، بسیار عالی و قوی در کنار ما بوده است. استان سیستان و بلوچستان، استانی جوان است ولی با درصد بیکاری بالا، لذا باید در مسیر مهارت آموزی به درستی حرکت کنیم.
وی افزود: برای اینکه با دیگر نهادها همگرایی داشته باشیم شورای مهارت استان ایجاد شد تا هم افزایی بین تمامی دستگاههایی که در این استان فعالیت می کنند را داشته باشیم و در این راستا سه دپارتمان آب و کشاورزی، دپارتمان مهارتهای دریا محور و دپارتمان آموزشهای روستایی ایجاد شد. سند راهبردی مهارتها به صورت ۵ ساله برای هر منطقه استان جداگانه نوشته شده است. لذا پیوند بین اشتغال و مهارت آموزی را دنبال می کنیم.
اولیائی عنوان کرد: المپیاد ملی مهارت برای اولین بار مهرماه سالجاری در حوزه طلا و جواهر در استان سیستان و بلوچستان برگزار خواهد شد و امیدواریم نهادهای مختلف نهایت مشارکت را داشته باشند.
سپس نماینده شورای تعامل مراکز، از بحث ساماندهی و تثبیت مراکز که توسط ستاد مرکزی، انجام شد تقدیر کردند و بر بازنگری بخشنامه ها در حوزه آموزش و گسترش دانشگاه متناسب با شرایط منطقه ای، زمان و نحوه پذیرش دانشجو و تسهیلات حمایتی به مراکز و دانشجویان تاکید کرد.
وی در خصوص بدهی بنیاد شهید موضوعاتی را نیز مطرح کرد.
در ادامه محمدعلی خضیمه نماینده مدرسان مراکز آموزش علمی کاربردی استان سیستان و بلوچستان نیز بر ضرورت تجدید نظر در خصوص ارزیابی مدرسان و موارد مربوطه موضوعاتی را مطرح کرد.
در پایان این مراسم،ضمن تجلیل از مدرسان نمونه دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی سیستان و بلوچستان، از سامانه مجازی ویدئو کنفرانس این واحد استانی نیز رونمایی شد.