انجام حدود ۲۱ هزار آزمایش کرونا از ابتدای شیوع تاکنون، در چهارمحال و بختیاری
وبدا; معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: از ابتدای شیوع بیماری در چهارمحال و بختیاری تا الان چیزی حدود ۲۱ هزار نمونه آزمایش کرونا انجام شده است.
به گزارش وبدا; دکتر فریدون رحمانی در برنامه زنده شبهای بام ایران صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری مورخ ۲۱ مردادماه ۹۹، افزود: وضعیت بیماری کرونا همچنان مثل سابق است اگرچه در کشور سیر صعودی بیماری را شاهدیم، این موضوع در استان نیز به همین شکل است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه وضعیت موجود شکننده است و قابل اطمینان نیست، ادامه داد: همه چیز به خود مردم و رعایت دستورالعملها از سوی آنها باز میگردد.
وی عنوان کرد: از ابتدای شیوع بیماری در چهارمحال و بختیاری تا الان چیزی حدود ۲۱ هزار نمونه آزمایش کرونا انجام شده است، از این تعداد بیش از ۴ هزار مورد مثبت مبتلا به کرونا داشتیم و ۱۰۷ مورد نیز براثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
رحمانی از مردم تقاضا کرد همچنان مراقب خود باشند که بیمار نشوند، برای این کار باید سهگانه کلیدی رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و فیزیکی، استفاده از ماسک و شستشو و ضدعفونی دستها را فراموش نکنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه عمده مردم دستورالعملهای بهداشتی را رعایت میکنند ولی آن تعدادی که به موازین بهداشتی توجه نمیکنند مقصر وضعیت موجود هستند، خاطرنشان کرد: تا چند هفته پیش عمدتا علت ابتلا مراسمات عروسی و ختم بود، اما الان بسیاری از موارد ابتلا که در هفته گذشته با آن مواجه شدیم به دلیل حضور در بازار و مغازهها بوده است.
وی اضافه کرد: فروشندههای سوپرمارکتها و مغازهها در روزهای گذشته موارد زیادی از مبتلایان را تشکیل دادند، به همین دلیل باید چند نکته را تاکید کرد; ابتدا اینکه ماسک زدن برای این قشر بسیار ضروری است، همچنین مراجعه کنندگان به فروشگاهها نیز باید حتما از ماسک استفاده کنند.
رحمانی با تاکید بر اینکه مردم از ورود به مغازهها یا فروشگاههایی که افراد بدون ماسک در آنها هستند، خودداری کند، یادآور شد: به تنهایی ماسک زدن حدود ۲۵ درصد از فرد محافظت میکند، طرف مقابل هم باید ماسک بزند تا حفاظت به ۹۵ درصد برسد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اظهار داشت: تاکسیها و اتوبوسها میتوانند از سوار کردن مسافران بدون ماسک خودداری کنند، خودمان هم نباید سوار تاکسی یا اتوبوسی که راننده یا مسافرانش ماسک ندارند، شویم.
وی با اشاره به اینکه ناچار هستیم فعلا به این شکل زندگی کنیم و رعایت کنیم، گفت: رمز موفقیت همه کشورهایی که در کنترل کرونا موفق شدند اجباری کردن استفاده از ماسک بود.
رحمانی افزود: یکی از راههای استفاده همگانی از ماسک در دسترس و ارزان بودن آن است، به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیشنهاد داده شد تا بخشی هزینههای آزمایشات و درمان را از بیماران دریافت کند و تحت عنوان یارانه برای توزیع ماسک اختصاص دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ادامه داد: در شرایط موجود مردم همچنان از ماسک حتی ماسکهای پارچهای دست دوز یا چندبار مصرف استفاده کنند.
وی تاکید کرد: نمیتوان قطع به یقین گفت استفاده نکردن عدهای از ماسک صرفا به دلیل قیمت بالای آن است.