عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

بازدید از اراضی زه‌دار شهرستان پارس‌آباد در قالب طرح یاوران تولید توسط اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل و بر اساس گزارش مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان پارس‌آباد و درخواست بهره‌برداران و کشاورزان تولید کننده ذرت بذری در منطقه اولتان در خصوص بررسی محدودیت‌های تحمیل شده به مزارع کشاورزان به‌دلیل ضعف در زهکشی داخلی خاک و بروز مشکلات تهویه ناحیه ریشه گیاه، نمایان شدن اثرات ماندابی و شوری و سدیمی شدن خاک مزارع روز پنجشنبه، ۱۶ مردادماه ۱۳۹۹ یک کارگروه تخصصی متشکل از اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل به همراه کارشناسان جهاد کشاورزی و جمعی از کشاورزان منطقه در این اراضی حضور یافته و ابعاد مشکلات مطروحه و سایر مسائل موجود را مورد بررسی میدانی و تبادل نظر قرار دادند.

طی این بازدید، از طریق مشارکت و تبادل نظر با کشاورزان و کارشناسان جهاد کشاورزی محدوده اراضی مسئله‌دار منطقه که با مشکلات زهکشی ضعیف و شوری و سدیمی شدن خاک مواجه بودند بر روی نقشه منطقه مشخص و مورد بازدید میدانی قرار گرفت. مساحت ناخالص تقریبی این محدوده در حدود ۲ کیلومترمربع برآورد شد. بررسی­ های میدانی حاکی از وجود مشکلات ماندابی و شوری و سدیمی خاک مزارع این محدوده بود.

در این رابطه، دکتر فرزین پرچمی عراقی از بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، راهکارهای رفع مشکلات ماندابی و شوری و سدیمی خاک را تشریح کرده و خاطرنشان کرد که مشکلات زهکشی در این محدوده از طریق نصب زهکش­ های زیرزمینی به­ طور قابل توجهی قابل رفع خواهد بود و در این رابطه، نکات مربوط به مطالعات زهکشی و اصلاح اراضی تشریح گردید.

همچنین، دکتر شریفی زیوه، از بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی، اهمیت نقش تغذیه مناسب و انجام عملیات زراعی به­ موقع با هدف دستیابی به مدیریت صحیح عوامل خسارت­ زای زنده را تشریح نمود و بر نقش مهم پاک‌سازی حاشیه مزرعه از علف­ های هرز بر کاهش جمعیت علف­ های هرز تاکید کرد.

در ادامه، مهندس اسدی از بخش تحقیقات خاک و آب، بر لزوم انجام توصیه­ های کودی بر اساس نتایج آزمون خاک مزارع و اثر غیرقابل انکار تامین مواد مغذی گیاه بر سلامت غذایی جامعه تاکید نمود و در خصوص مصرف منطقی اسید هیومیک و اسید فلوئیک توصیه­ هایی را به کشاورزان ارائه داد.